Vrijwilligersplicht - FC De Bilt

Vrijwilligersplicht

Vrijwilligersplicht

In 2018 hebben wij een vrijwilligersplicht vastgesteld. Waarom was dat ook alweer? Als eerste duidelijkheid, als tweede iedereen (moet) meedoen. We hebben een geweldige club waar we allemaal plezier beleven, maar ook allemaal nodig zijn om dat zo te houden. Dat gaat niet vanzelf en het kan niet alleen afhangen van de mensen die nu al veel doen, soms misschien zelfs te veel. 

De vrijwilligersplicht geldt voor alle spelende leden vanaf 4 jaar. Voor alle jeugdspelers voeren ouders/verzorgers de vrijwilligersplicht uit. Zo voldoet u aan de vrijwilligersplicht: 

  1. Door één van de vele functies te bekleden. Hierdoor hoeft u geen vrijwilligersdienst meer uit te voeren voor uzelf en/of al uw kinderen. Veel functies zijn overzichtelijk, behapbaar en inhoudelijk kunnen ze goed aansluiten bij kennis en ervaring van ouders en senioren. Zie voor een overzicht van de functies: https://www.fcdebilt.nl/222/vacatures/. Als u al één van de volgende functies heeft, vervalt uw vrijwilligersplicht: Vaste kantinemedewerker, facilitair medewerker, vaste scheidsrechter, teamleider (één per team), trainer/coach (één per team), sponsor, commissielid, bestuurslid, jeugdcoordinator. 
  2. Door uzelf in te roosteren voor twee diensten in kantine/keuken, wedstrijdsecretariaat of als scheidsrechter bij wedstrijden vanaf O13. Het inroosteren doet u zelf via de app van voetbal.nl. Voor ieder jeugdlid dienen de ouders zich in te roosteren voor twee diensten in seizoen 2023-2024, met een maximum van twee kinderen. Als u drie kinderen heeft dient u zich dus op te geven voor vier diensten.
Wat de verschillende diensten inhouden kunt u hier lezen: https://www.fcdebilt.nl/329/soorten-diensten/. De vrijwilligers worden begeleid door vaste clubvrijwilligers.
Door de vrijwilligersplicht af te kopen. Het afkoopbedrag is €100 per lid voor seizoen 2023-2024. U kunt dit via mail opgeven aan fcdbvrijwilligerscommissie@gmail.com. Hoe u het bedrag kunt overmaken kunt u lezen op Afkoopregeling.
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!