Facebook Toestaan Niet toestaan

FC De Bilt pakt drie punten

25 maart 2024 8:00

Na diverse succesvolle wedstrijden van FC De Bilt kwam op zaterdag 23 maart het Veenendaalse vv De Merino’s op bezoek. De Veenendalers zijn de derde periode vorige week begonnen met een 5-0 overwinning en willen net als FC De Bilt kans maken op de derde periodetitel.

De toeschouwers waren nog niet goed en wel gesetteld of Tycho de Wit gaf een prachtige pass op Youness Akhiat die hierdoor alleen voor de keeper kwam en heel adequaat de 1-0 scoorde. Kort daarna had Youness de kans op 2-0, maar het kan niet altijd prijs zijn. Het duurde ongeveer een half uur toen de 2-0 door Kjeld van der Sanden werd gemaakt, nadat de keeper eerst drie pogingen uit het doel werkte (zie foto). Kort daarna kopte de tegenstander de bal perfect binnen, waardoor Menno Vink kansloos was: 2-1. Opvallend in de eerste helft was de scheidsrechter die van zich liet spreken door veel gele kaarten te geven, de meeste waren m.i. te zwaar bestraft.

Kort na rust trok de scheids weer een gele kaar voor een overtreding van Jonas Deelen. Twee keer te zwaar bestraft, maar uiteindelijk met twee keer geel van het veld gestuurd. Vanaf minuut 52 stond FC De Bilt voor de moeilijke opgave om de kleine voorsprong te verdedigen. De Merino’s deden er alles aan om de gelijkmaker te scoren. Ze speelden goed, combineerden prima, schoten geregeld op het doel, maar de schoten vlogen veelal over of werden netjes door Menno onschadelijk gemaakt. De Biltse verdediging stond als een huis en met het inbrengen van Steven van den Berg was er ook voldoende lengte om de goede koppers uit Veenendaal af te stoppen. Een kwartier voor tijd was er een goede uitbraak van De Bilt. Quinten de Vries sneed aan de linkerkant door de verdediging en legde de bal perfect breed op Kjeld. Helaas schoot Kjeld iets te gehaast om de keeper te verschalken. Op het scorebord verscheen de 90 en met wat oponthoud voor enkele wissels en gele kaarten, leek mij een minuut of vijf echt het maximum. Daar dacht de leidsman anders over. De tegenstander kreeg nog ruim tien minuten extra om de gelijkmaker te scoren. Ja, zelfs met diverse vrije ballen op een meter of twintig van de goal. Langer dan minuut 101 kon hij het niet maken en floot af. Een zwaarbevochten overwinning. Het was vandaag niet mooi, maar met tien man was dit toch een mooi resultaat.