Facebook Toestaan Niet toestaan

Weer een topwedstrijd van FC De Bilt

11 februari 2024 10:30

Op zaterdag 10 februari kwam VVOP uit Voorthuizen op bezoek bij FC De Bilt. Het betrof een inhaalwedstrijd tussen twee middenmoters. De winnaar kon aansluiten bij de subtop, dus het was een belangrijke wedstrijd.

FC De Bilt ging voortvarend van start met mooie aanvallen waar VVOP geen grip op kreeg. Het was niet gek geweest als na 15 minuten 3-0 op het scorebord had gestaan. Goed werk van de keeper uit Voorthuizen en net geen geluk voor onze aanvallers en het duurde tot de 20 e minuut alvorens er op het scorebord iets veranderde. Een mooie aanval over rechts, enkele mooie acties van Pier Veldman die vervolgens een prima assist afleverde bij Youness Akhiat die daar wel raad mee wist en de bal prima tegen het net knalde: 1-0.

FC De Bilt ging daarna op dezelfde voet door, maar VVOP kroop langzaam uit zijn schulp en wist enkele keren gevaarlijk voor het doel van de teruggekeerde Menno Vink te komen. De eerste helft liep tegen het einde en leek op een 1-0 ruststand af te stevenen. FC De Bilt was in de aanval. Een VVOP verdediger maakte een stevige overtreding, de scheids gaf voordeel, maar dat was het net niet. VVOP knalde de bal naar voren en toen stond het ineens 1-1. FC De Bilt zette nog een keer aan vlak voor rust. Youness flitste aan de linkerkant langs enkele  verdedigers en gaf de bal voor de goal aan Kjeld van der Sanden die voor de terechte 2-1 zorgde. Rust.

Na rust liep ik de kantine uit en zag gelijk een prima redding van Menno en vervolgens een schot van VVOP net over gaan. Zo, de toon voor de tweede helft is gezet: VVOP gooide alles in de strijd om met een resultaat naar Gelderland te vertrekken. Ja, de tweede helft was een half uur lang spannend. FC De Bilt speelde prima met goed gevarieerd en verzorgd spel. VVOP gooide alles wat ze hadden in de strijd en kreeg diverse gele kaarten. De scheidsrechter had de wedstrijd goed onder controle, dus het bleef sportief en spannend.

Een kwartier voor tijd werd de wedstrijd beslist. Het was wederom Youness die zich vrijspeelde en een goed schot afleverde. De prima keeper van VVOP pareerde de bal, maar Pier wist in de rebound te scoren: 3-1. Enkele minuten laten was het Youness zelf die een mooie actie afrondde met een schitterende schuiver: 4-1. In de laatste tien minuten walste FC De Bilt helemaal over VVOP heen. Het geweldige spel werd beloond met het mooiste doelpunt van de wedstrijd. Het was verdediger Robin de Kruijf die met zijn ‘chocoladebeen’ de bal van buiten de zestien fantastisch in de kruising schoot en daarmee de eindstand op 5-1 zette.

Ik denk dat ik namens de 250 toeschouwers spreek: Bedankt FC De Bilt voor deze heerlijke wedstrijd en complimenten aan alle spelers en staf.
Waarom er geen 500 toeschouwers waren? Geen idee. Volgende keer dan maar.