Facebook Toestaan Niet toestaan

Topwedstrijd FC De Bilt

11 december 2023 8:30

Martin van Veelen

Na een moeizame start in de competitie ging het de laatste weken steeds een beetje beter en is FC De Bilt inmiddels in het linkerrijtje beland. Op zaterdag 9 december kwam CJVV uit Amersfoort op bezoek. Een sterke tegenstander die niet voor niets op de derde plaats staat. Het beloofde dus een moeilijke middag voor de Biltse mannen te worden.

FC De Bilt kwam goed uit de startblokken en liet van meet af aan weten dat CJVV geen schijn van kans zou krijgen. Wat een mooie combinaties en aanvallen werden er op de mat gelegd. Het is maar een kort wedstrijdverslag en ik ga daarom niet alle mooie acties benoemen. Kom bij de volgende thuiswedstrijd gewoon allemaal kijken: het is echt boeiend m te zien!

Het werd voor rust 4-0 door mooie doelpunten van Tycho de Wit (2x), Youness Akhiat en Kjeld van der Sanden. Behoudens een enkel kansje voor CJVV kwam de Biltse verdediging niet in de problemen en de Amersfoorters mochten blij zijn dat het ‘slechts’ bij 4-0 bleef.

Na rust speelde FC De Bilt goed, maar minder scherp en effectief dan voor rust, het bleef daardoor lang op vier doelpunten steken. Het was Oguzhan Demir die hier in de laatste fase van de wedstrijd verandering in bracht en de eindstand 5-0 op het scorebord liet verschijnen.

Complimenten voor de degelijke verdediging, het energieke middenveld en de slimme aanval. Op naar een goed vervolg na de winterstop.