• Ruim een jaar geleden kwamen de Zuidvogels uit Huizen op bezoek bij FC De Bilt. Het was toen tot de laatste seconde spannend en Zuidvogels maakte diep in de blessuretijd de gelijkmaker: 2-2. Zou het op zaterdag 27 november in Huizen wederom een spannende wedstrijd worden. Jazeker, het was weer spannend tot de laatste seconde. Helaas konden deze keer de supporters het niet van dichtbij meemaken. Heel mooi hoe Zuidvogels dit heeft gecompenseerd middels een livestream en via Twitter een nauwgezet verslag, waarvoor dank!

    Een aanrader: zoek op de website van Zuidvogels naar de livestream, hopelijk is de wedstrijd daar voorlopig nog te zien.

    In de eerste helft begon De Bilt goed en alles wees erop dat Zuidvogels een moeilijke middag tegemoet konden zien. Maar dat veranderde te snel. Zuidvogels kreeg steeds meer de overhand en de kans dat Zuidvogels zou scoren leek groter dan de scoringskansen voor De Bilt. Na ongeveer een half uur kreeg Floris Blom erg ongelukkig de bal tegen zijn arm. Tsja, je kunt hier voor fluiten. De scheidsrechter floot en legde de bal op ongeveer 20 meter van het doel. Redouan Boussoufi nam de vrije trap en knalde de bal in de kruising: 1-0; Redouan deed dat in ons kampioensjaar veelvuldig voor ons, wat jammer dat hij dat dit jaar niet voor ons, maar voor De Zuidvogels doet.

    In de tweede helft ging De Bilt op jacht naar de gelijkmaker en dat lukte in de 72e minuut. Na een mooie aanval kopte Appie Ayoubi de bal in de korte hoek: 1-1. Kort daarna werd Sander van den Berg heel mooi alleen voor de keeper gezet en zo’n kans is aan Sander wel besteed: 1-2. Daarna hield De Bilt vrij eenvoudig stand, maar in de 93e minuut glipte een voorzet tussen alles en iedereen door en kwam een Zuidvogelse invaller voor een leeg doel en kon de bal eenvoudig intikken: 2-2. Het gebeurde dus weer en eigenlijk was een gelijkspel vandaag ook weer terecht.

    Geen idee hoe de komende weken eruit zullen zien. We wachten maar af, het is niet anders.