• Openingstijden FC De Bilt SHOP

  De fysieke winkel is de komende ?? weken gesloten. U kan uw bestelling doen via de webshop of voor een afspraak voor de opening van de winkel een mailtje sturen naar winkel@fcdebilt.nl

 • Zinloos Gelijkspel voor Team Gerda (FCDB 8)

  Zaterdag 19-09. Eindelijk, na vele maanden veld-en kantine loos hebben moeten vertoeven in parken, schuren, tuinen. Konden de hinden van Team Gerda vandaag weer de wei in.
  Er stond direct een mooie pot op de agenda in de kelderklasse. Op Sportpark Koningsweg in Utrecht hing de wedstrijd Rivierwijkers 10 – FCDB 8 aangeplakt.
  Opper Gerda Rikkert had voor het begin van de wedstrijd een mooie collectie samengesteld om mee te starten.
  En al gauw leek dat Team Gerda een maatje te groot was voor de Rivierwijkers. De ene aanval was nog niet verprutst of de volgende aanval werd alweer opgezet. Aan beide kanten vlogen Pjotr en Kleine Niet Rooie Stijn langs de verdedigers van de Blauw Witten.
  Eén van deze aanvallen resulteerde in een hand gespeelde bal waarop de scheidsrechter niet anders kon dan naar de stip wijzen.
  Harm mocht met zijn goddelijke lichaam het lot beslechten en schoot de pingel vol in de rechter boven hoek binnen. De keeper die eigenlijk geen keeper was, was kansloos 0-1.
  Moet zeggend at het best een leuke wedstrijd was en ik regelmatig met m’n illegaal verkregen Albert Heijn pen, best wat positieve zaken kon noteren.
  Na wat goed bedachte wissels waren het de mannen van 2 die via een prachtige actie voor de 0-2 zorgden. Simon2 draaide zich mooi vrij en gaf de bal in de loop mee aan Stijn2. Die zonder aarzelen de 0-2 binnen ramde.
  Maar door de warmte en het grote veldoverwicht van Team Gerda kwam er toch een beetje de klad in de vele acties. Iedereen leek het eigenlijk wel best te vinden.
  Tot vlak voor rust Pjotr een Van Overeempje imiteerde. Een leeg doel, 1 verdediger en verder niks. Maar Pjotr wist het blauwwitte gevaarte tot 2x toe prima te raken.
  De 0-3 komt vlak voor rust dan toch nog op de borden als Simon2 de bal van buiten het strafschopgebied prachtig in de linker kruising legt.
  Dus in de rust kon het feest al vast beginnen. Makkie, leuk in het begin zo’n slechte tegenstander, ze kunnen echt niks, straks er even overheen lopen, top te starten met 3 punten etc etc.
  De 2e helft is nog maar net begonnen of Jeon kan al bukken en de bal uit z’n netje halen. Door ontzettend onnozel verdedigen komen de Blauw Witte op 1-3. Kom op ff wakker worden mannen!!
  Zo lekker he, om met 0-3 al te denken dat het allemaal al gelopen is. Maar als de Rivierwijkertjes ook nog eens terugkomen tot 2-3. Dan raken we met z’n alle toch enigszins de kluts wat kwijt.
  Het spel krabbelt vervolgens levenloos voort, als TTT (Twin Tower Thom) ergens heel hoog de bal tegen zijn arm aan krijgt en de scheidsrechter de bal voor de 2e keer deze middag op dezelfde stip legt. Natuurlijk is het een K.. scheidsrechter die alleen maar thuis fluit. En het is al helemaal geen hands (heb ik de hele avond moeten aanhoren). Want de bal kwam op mijn schouder en dan kan het met de nieuwe regels nooit hands zijn verdedigde TTT zich.
  Maar beste Thom, die bal raakte jou zo hoog. Dat kan die scheidsrechter, zo hoog, nooit goed gezien hebben. Dusssss Hands en 3-3.
  Stijn2 krijgt nog 2 dotten van kansen, maar helaas staat de paal tot 2x toe aan de verkeerde kant van waar de bal rolt.
  Het 1ste punt is binnen.

  En als je wilt weten hoe het verder reilt en zeilt binnen Team Gerda (FCDB 8). Kijk dan op zondagavond naar: All Stars & Zonen en dan krijg je een prima indruk.