• FC De Bilt verliest degradatiekraker

    Op zaterdag 8 februari stond de degradatiekraker in de eerste klasse op het programma: vv Woudenberg – FC De Bilt. Deze twee ploegen hadden voorafgaande aan deze wedstrijd slechts acht punten verzameld en deelden daarmee de laatste plaats. Degene die aan het einde van het seizoen onderaan staat, degradeert rechtstreeks. De twee plaatsen daarboven geven recht op nacompetitie.

    Op het natuurgrasveld in Woudenberg begonnen de twee ploegen aan hun degradatiekraker. In de eerste helft was FC De Bilt duidelijk de betere ploeg en wist het vier prima scoringskansen te creëren. Helaas bleef het scorebord op 0-0 staan.

    Ook na de rust begon FC De Bilt als de betere ploeg, maar na een uur scoorde Woudenberg de 1-0. Ongeveer 10 minuten daarna scoorde Steven van den Berg de gelijkmaker en was de wedstrijd een loterij: wie hierna zou scoren, zou wel winnen. Woudenberg scoorde de 2-1 en vlak voor tijd ook de 3-1. Daarna was het accepteren van de rode lantaarn en de rug rechten, want volgende week komt Roda ’46 op bezoek.

     

    https://dewoudenberger.nl/sport/voetbal/radstaake-leidt-woudenberg-naar-kostbare-zege-681661