• MO13-1 speelt weer onnodig gelijk

  Na het gelijke spel tegen Jonathan vorige week, staat er vandaag weer een mooi affiche op het programma. De uitwedstrijd tegen Victoria MO13-1 in Loosdrecht.
  Vorige week kwamen onze meiden knap terug van een 1-3 achterstand en bleef het gevoel hangen dat het toch nog een punt was. Vandaag moet er wel gewonnen worden om mee te blijven doen om het kampioenschap.

  De voorbereiding loopt helaas niet vlekkeloos, met blessures voor Karlijn en Silje. Daarnaast missen we ook Silje, Lieke, Emily, Laura en Siene. Gelukkig zijn Judith, Rika en Elyn wel bereid bij ons in te vallen. Maar op het laatste moment is Rika door ziekte toch nog afgevallen en vertrekken we met 13 meiden.

  Tijdens de wedstrijd bespreking is de opstelling bekend gemaakt. Keepster Judith, Achterin : Lola,Floor,Lies en Elyn. Middenveld : Lara, Robine en Mirte Voor : Lina, Rowena en Olivia. Wissels Miray en Rene.

  Direct na de aftrap zoekt Fc de Bilt met mooie aanvallend en combinatie voetbal het doel van Victoria. Al snel zijn de bekende beelden zichtbaar. Mirte en Olivia kunnen elkaar goed vinden en stichten gevaar aan de linker kant, de eerste kans verdwijnt over de goal van Victoria. Aan de andere kant is ook Lara goed in de combinatie met Robine en Lina. Een schot van Lina raakt het zijnet.

  In het midden is Rowena steeds aanspeelbaar en via haar kunnen vaak het spel verdelen. Waarna zij weer in de spits op duikt om een slim balletje van Lies net niet langs de laatste verdediger te krijgen. Net als in de eerste wedstijd spelen we heel goed voetbal. Dit begint al achterin met de opbouw bij Lola, Elyn en Floor. Zij kunnen vaak onze middenvelders vinden en Victoria komt er niet aan. Een schot van Rowena mist net het doel. Victoria komt af en toe eruit en bij een van deze pogingen houden ze een corner over. Uit de corner plaatsen de meiden een prima counter die door Rowena tot de 0-1 wordt gepromoveerd. Rene en Miray komen in het veld voor Olivia en Lara.

  Over rechts met Rene en Lina word een mooie aanval opgezet en uit de voorzet van Lina Schiet Miray tegen de keepster. Vlak daarna is er een pas van Robine op Rowena die op haar beurt weer Miray in stelling brengt. Helaas staat het vizier van Miray nog niet op scherp. Zo blijft het wonderbaarlijk maar 0-1. Na weer een aanval over rechts krijgt ook de goed doorgelopen Mirte een enorme kans, maar weet het net niet te raken. Aan de linkerkant krijgen we een ingooi, die via Lies en Rene snel aan de rechterkant aan Lina wordt meegegeven. Zij maakt eindelijk de 0-2. Via onze backs Lola en Elyn komt geen enkel gevaar, en zij zijn belangrijk bij het doorvoetballen van achteruit.

  Judith heeft nagenoeg niks te doen gehad tot op dat moment. Floor is als vanouds weer de stop op elke aanval van Victoria. We blijven goed spelen, en met ook wat schoten van Robine, Mirte, Rowena krijgen we nog geen 0-3 op het bord. Uit een spaarzame aanval is het in een keer 1-2 en vlak daarna is het rust.

  In de rust valt Lina geblesseerd uit en haar positie word overgenomen door Olivia. Lara komt voor Mirte in het veld.

  In de tweede helft zakken we weg met ons spel en komt Victoria wel meer voor onze goal. De combinaties lukken niet meer en voorin zijn we niet echt gevaarlijk meer. Met het uitvallen van Rene hebben we de laastse 10 minuten ook geen wissels meer en knokken onze meiden voor de winst. Judith kan nu wel haar kwaliteit laten zien.

  We krijgen nog mogelijk heden via Miray en Olivia maar echt doelgericht is het niet meer. Uiteindelijk valt ook nog de 2-2 en leiden we in Loosdrecht puntverlies. Het gemis van de afwezige is helaas te groot vandaag, ondanks dat hebben we wel een hele goede 1e helft gezien en daar hadden we het al moeten beslissen. Maar gelukkig is sport niet te voorspellen en dat maakt het zo leuk voor meerdere partijen. Vandaag helaas niet voor onze meiden. .

  Volgende week wacht spakenburg, deze moet gewonnen worden om het gat de dichten naar 2 punten. We spelen thuis om 9.35 uur. Hopelijk zijn we wat completer dan vandaag en wordt het een mooie wedstrijd.