• FC De Bilt WEBSHOP

  De fysieke winkel is sinds 26 juni 2021 gesloten. Bestellen van kleding e.d. is nu alleen nog mogelijk via de webshop. Binnenkort zijn ook de shirts daar te bestellen.

 • Met 17 Spelers (is Maxwell al boven water?), 2 trainers, 1 leider, 1 sponsor/grensrechter en 2 rijdende vaders werden we door de IJFC-Corona-coördinator vriendelijk ontvangen op het sportpark Groenvliet in IJsselstein. Geen kleedkamer, een afgesloten tribune, een dichte kantine, 1½ man publiek en druilig herfstweer zijn nou niet bepaald ideale voetbalomstandigheden, maar het is nog altijd beter dan niet voetballen. De mannen van Wesley en Kenny begonnen gemotiveerd aan de wedstrijd op het hoofdveld. Zelfs zo sterk, dat we na 3 minuten al een goede kans kregen. Milad speelde Wietse vrij, maar zijn diagonale schot ging langs de verkeerde kant van de paal. Ook de rest van de eerste helft bleef FC De Bilt de iets betere ploeg. De verdediging (Matiz, Tommy, Raoul, Tijmen) gaf weinig weg en Tobias hoefde maar een enkele keer vakkundig op te treden. Tobias stond aan de basis van onze grootste kans. Met zijn verre uittrap lanceerde hij Wietse, maar alleen voor de keeper was hij niet succesvol.
  Na rust bleef het overwichtje van FC De Bilt. Uit een voorzet van Wietse kreeg Joeri een enorme kans, maar ook deze spits was niet scherp. Toch leek er geen vuiltje aan de lucht. Tot de 68e minuut. Nummer 8 van IJFC slalomde prachtig door de Biltse verdediging, maar uiteindelijk strandde hij natuurlijk op onze Tobias. Tot ontzetting van FC De Bilt en tot verbazing van IJFC legde de tot dan toe uitstekend leidende scheidsrechter de bal op de stip. En helaas profiteerde IJFC optimaal van dit buitenkansje.
  Met moeite herpakte FC De Bilt zich en Teun, Robin en Valentijn kregen mogelijkheden, maar het was met een counter IJFC dat scoorde en de einduitslag op 2-0 bepaalde.
  Jammer! Komende week kan FC De Bilt de wonden likken. En de voor vandaag geblesseerde Niels, Tommy en Maxwell hebben een week om weer volledig fit te worden.

  3-10-9-2020
  IJFC JO19-1 - FC De Bilt JO19-1 2-0 (0-0 rust)