• Openingstijden FC De Bilt SHOP

  Aanstaande zaterdag is de FC De Bilt shop weer open van 10:00 tot 12:00 uur. Let wel op de Corona richtlijnen.

 • Vrijwilligersbeleid FC De Bilt voor het seizoen 2020-2021

  Geschreven door Het bestuur.

  Samen zijn we FC De Bilt. FC De Bilt is een ledenvereniging die bestaat dankzij de inzet van haar leden. Zonder vrijwilligers is er geen voetbal. De laatste jaren zijn er te weinig vrijwilligers waardoor onze vereniging niet optimaal draait. Dat moet anders. Daarom geldt er met ingang van het seizoen 2018-2019 een vrijwilligersplicht. Iedereen draagt een steentje bij. De vrijwilligersplicht geldt voor alle spelende leden vanaf 4 jaar. Voor alle jeugdspelers voeren ouders/verzorgers de vrijwilligersplicht uit. Daarnaast hebben jeugdspelers vanaf de O13 ook een eigen taak. Zo voldoet u aan de vrijwilligersplicht:

  1. Door één van de vele functies te bekleden. Hierdoor hoeft u geen vrijwilligersdiensten meer uit te voeren voor uzelf en/of al uw kinderen. Veel functies zijn overzichtelijk, behapbaar en inhoudelijk kunnen ze goed aansluiten bij kennis en ervaring van ouders en senioren. Zie voor een overzicht van de functies: https://www.fcdebilt.nl/vacatures. Indien u al één van de volgende functies heeft, vervalt uw vrijwilligersplicht: Vaste kantinemedewerker, facilitair medewerker, vaste scheidsrechter, teamleider (één per team), trainer/coach (één per team), commissielid, bestuurslid, jeugdcoordinator. Indien u een functie heeft bij FC De Bilt dient u dit aan te geven in de app ("Vrijstelling door functie") en dient u het volgende formulier in te vullen: https://docs.google.com/forms/d/18v4X9YLEEYbayDfJor9R8XpV_jK6wfuQe4kWge5I50k. Let op: Beiden dienen namens het voetballende lid waarop het betrekking heeft aangegeven/ingevuld te worden.
  2. Door uzelf in te roosteren voor twee diensten in de kantine/keuken/wedstrijdsecretariaat of als scheidsrechter voor een wedstrijd voor oudere jeugd of senioren in seizoen 2020-2021. Het inroosteren doet u zelf via de app van voetbal.nl. Voor ieder jeugdlid dienen de ouders zich in te roosteren voor twee diensten in seizoen 2020-2021, met een maximum van twee kinderen. Indien u drie kinderen heeft dient u zich dus op te geven voor twee diensten.
   Wat de verschillende diensten inhouden kunt u hier lezen: https://www.fcdebilt.nl/soorten-diensten
  3. Door de vrijwilligersplicht af te kopen. Het afkoopbedrag is €100 per lid voor seizoen 2020-2021. Het afkopen kan worden aangegeven in de app van voetbal.nl en dient per lid te worden aangegeven.

  De handleiding om bovenstaande opties aan te geven in de app van voetbal.nl kunt u hier vinden: Handleiding gebruik app voetbal.nl vrijwilligersdiensten. U kunt onder in deze pagina ook een instructievideo vinden.

   
  U kunt uw keuze voor één van bovenstaande drie opties aangeven in de app van voetbal.nl. Indien u voor 1 januari 2021 geen keuze heeft gemaakt, wordt automatisch de afkoopsom bij u geïncasseerd. Het vrijwilligersbeleid kunt u nalezen via in dit document: Vrijwilligersbeleid-FCDeBilt-20180519. Voor jeugdleden geldt dat zij hun taak zullen invullen als spelbegeleider/scheidsrechter.

  De volgende voetballende leden van FC De Bilt hebben geen vrijwilligersplicht en dienen deze uitzondering aan te geven in de app van voetbal.nl:
  - Leden die een clubsponsor aandragen
  - Leden die voetballen in een zondag seniorenteam, zij regelen zelf de kantine op zondag.
  - Leden die voetballen in FC De Bilt 1, zij doen op een andere manier hun vrijwilligerstaak.
  - Leden die voetballen in een zaalvoetbalteam en niet in een veldvoetbalteam. Zij gebruiken niet de accomodatie van FC De Bilt.

   
  Als u vragen heeft kunt u deze stellen via fcdbvrijwilligerscommissie@gmail.com.
   
  Veelgestelde vragen (zie ook de Sportlink help pagina):
   
  Vraag: Waar kan ik de app van voetbal.nl vinden?
  Antwoord: De app kunt u downloaden voor uw iPhone in de App Store en voor uw Android telefoon in de Play Store.

  Vraag: Hoe kan ik inloggen in de app van voetbal.nl?
  Antwoord: Maak eerst een account aan op https://www.voetbal.nl/gebruiker aanmaken. Gebruik hierbij het emailadres waarmee u (of uw kind) bent ingeschreven bij de ledenadministratie van FC De Bilt.
   
  Vraag: Heb ik de app van voetbal.nl persé nodig of kan ik mijn voorkeuren m.b.t. vrijwilligerswerk ook opgeven via de website http://www.voetbal.nl?
  Antwoord: U kunt uw voorkeuren voor het vrijwilligerswerk en het inroosteren van diensten alleen opgeven in de app van voetbal.nl, helaas kan dit niet via de website http://www.voetbal.nl.

   
  Vraag: Ik zie geen optie in de app om me te in te schijven voor de beschikbare diensten.
  Antwoord: Er zijn twee mogelijkheden:
  1. U bent waarschijnlijk niet ingelogd met het emailadres waarmee u (of uw kind) bekend is in de ledenadministratie. Log met het juiste emailadres in.
  Let op: U dient ingelogd te zijn als persoon die lid is van FC De Bilt. Dit lid roostert zichzelf vervolgens in voor de diensten. Als ouder van een lid dient u dus in te loggen in de app als uw kind.
  2. Uw dient eerst uw voorkeuren op te geven in de app via het menu - Vrijwilligersdiensten - Mijn taken. Pas als u één of enkele soorten diensten heeft geselecteerd, dan verschijnen deze in het onderdeel Programma van de app. Vervolgens kunt u inschrijven door op een dienst te drukken en op "klik om in te schrijven" te drukken.
   
  Vraag: Krijg ik een bevestiging nadat ik me ingeschreven heb?
  Antwoord: Nee, u krijgt geen bevestiging per mail of iets dergelijks. U dient zelf goed in de gaten te houden wanneer u zich ingeschreven hebt.
   
  Vraag: Ik heb meerdere gezinsleden die lid zijn van FC De Bilt. Hoe kan ik ze allemaal zien in de app?
  Antwoord: Zorg ervoor dat al uw gezinsleden met hetzelfde mailadres bekend zijn in de ledenadministratie. Daarna kunt u in de app per gezinslid de diensten inroosteren.
   
  Vraag: Wat betekent het aantal punten behaald in de app?
  Antwoord: Hiermee werken we niet bij FC De Bilt en hier hoef je dus geen rekening mee te houden.
   
  Vraag: Ik zie niet alle diensten van seizoen 2020-2021.
  Antwoord: Dit kan kloppen. Door een technische beperking kan het programma in de app maximaal een half jaar vooruit kijken. Later in de tijd komen er dus meer nieuwe diensten beschikbaar.
   
  Indien u nog meer vragen heeft kunt u contact opnemen met de vrijwilligerscommissie via fcdbvrijwilligerscommissie@gmail.com.