• Verslag nieuwjaarsbingo

  28 jan 2020
 • Afgelopen vrijdag 24 Januari 2020 was het dan zover, de 1e officiële Rabobank activiteit bij FC De Bilt. Deze activiteit stond in het teken van een van drie casus die FC De Bilt vanuit de Rabobank pitch benoemd heeft. FC De Bilt neemt zijn maatschappelijke verantwoordelijkheid en organiseert o.a. met Samen voor de Bilt en Met je hart, FC Utrecht en de Rabobank een Nieuwjaars bingo voor eenzame ouderen in de gemeente de Bilt. Verschillende vrijwilligers hebben zich de afgelopen maanden ingezet om deze 1e bijeenkomst tot een succes te maken. Afgelopen vrijdag 24 januari was de eerste activiteit; 35 ouderen arriveerde om 16.30 bij FC De Bilt. Sommige van hen kwamen zelfstandig andere werden weer opgehaald door vrijwilligers van “Met je Hart”. Nadat iedereen had plaats genomen in de gezellige kantine van FC De Bilt startte wij de middag met een warming up. Uiteindelijk ben je in een sportieve omgeving en daar start iedere sportactiviteit met een warming up. Deze werd begeleid door dhr. Frans Poot, Fysiotherapeut. Na de warming up nam onze Bingo master Dhr. Koos v Tamelen (o.a. van FC Utrecht en FC De Bilt ) het woord, en legde hij de aanwezige ouderen het programma uit. Er werden 3 rondes gespeeld waarbij we na da de 1e ronde getrakteerd werden op een kop overheerlijke groentesoep bereid door onze Esther & Albert, beidde kantine beheerders. En deze smaakte verrukkelijk. Ook na de volgende ronde kon men rekenen op een lekker broodje kroket met mosterd. Inmiddels werden vele prijzen door de aanwezige  gewonnen. Prijzen die gesponsord waren door o.a. FC Utrecht & Rabobank. Er werd met volle overgave bingo gespeeld. Waarbij zo nu en dan een valse bingo niet voorkomen kon worden. Na de laatste ronde (ronde 3 ) konden we met z’n allen terug kijken op een geslaagd evenement.


  Rob Florie (inmiddels ex voorzitter ) bedankte alle vrijwilligers en alle aanwezige voor een geslaagde middag. Hij benadrukte dan ook dat het niet alleen bij deze eenmalige activiteit zal blijven, en dat FC Bilt voornemens is om samen met andere o.a. “Met je Hart” en Mens de Bilt en met andere maatschappelijke organisaties meer van dit soort activiteiten te willen organiseren.


  Wat Samen FC De Bilt is niet alleen gericht op samen voetballen, maar ook op samen mooie activiteiten organiseren voor ouderen (eenzame ) in de gemeente De Bilt. Deze middag is mede mogelijk gemaakt door de volgende sponsoren: Rabobank Met je Hart
  FC Utrecht 

  Snackbar de Rooij FC De Bilt
  Namens Bestuur FC De Bilt bedanken wij eenieder voor zijn of haar inzet.