• Vereniging

  FC De Bilt

  Door een fusie van de verenigingen BVC, FAK en Bilthoven is op 12 juni 1997 de voetbalvereniging FC De Bilt ontstaan. Begonnen als een club met ongeveer 750 leden, is het ledenaantal inmiddels toegenomen tot ruim 1300.

  FC De Bilt heeft een grote jeugdafdeling. Met name de jongste jeugd is ruim vertegenwoordigd. Kinderen van 5 jaar kunen beginnen met trainen bij de Mini's. Ze trainen één keer per week en spelen nog geen wedstrijden. Het doel van de trainingen is de kinderen spelenderwijs vertrouwd te maken met de bal.
  Zodra de kinderen 6 jaar zijn, schuiven ze door naar de Champions League. Dan gaan de kinderen, naast de wekelijkse training, op zaterdag wedstrijdjes spelen in een onderlinge competitie. Daarbij dragen de kinderen shirts van officiële Champions League clubs.

  Een volgende stap is de SuperLiga, eveneens een onderlinge competitie (alleen als er voldoende spelers in deze leeftijdsklasse zijn).

  Na de Champions League ga je naar de F-pupillen, deze teams spelen competitie in KNVB verband.
  Dit betekent dat deze teams, net als de oudere jeugd, niet alleen thuiswedstrijden maar ook wedstrijden bij andere verenigingen spelen.
  Naast recreatief voetbal heeft FC De Bilt ook een aantal teams die prestatief voetballen. Het streven van FC De Bilt is dan ook de eigen jeugd een zo goed mogelijke opleiding te bieden.

  Jaarlijks worden er meerdere activiteiten georganiseerd voor de jeugdleden. Voorbeelden hiervan zijn de maandelijkse keepersinstuif, penaltybokaal, zaalvoetbaltoernooi tijdens de winterstop en voor de allerkleinste een jaarlijks bezoek van Sinterklaas.

  Belangrijk is dat een ieder die bij ons voetbalt, oud of jong, recreatief of prestatief, vooral veel plezier heeft in de sport.
  Veel actieve vrijwilligers zetten zich voor de vereniging in om dit te bereiken.