• Openingstijden FC De Bilt SHOP

  Aanstaande zaterdag is de FC De Bilt shop weer open van 10:00 tot 12:00 uur. Let wel op de Corona richtlijnen.

 • Trainers stellen zich voor: Edward Buijs (links) en Roland Metz (rechts) van JO19-1

  26 aug 2020 Beheerder
 • Edward Buijs

  Geboortejaar: 1964
  Woonplaats: Bodegraven
  Beroep: Ondernemer/Salesmanager

  Edward: “Sinds 2000 ben ik trainer. Eerst bij Siveo '60 en SC Woerden en sinds vorig seizoen bij FC De Bilt. Ik vind het leuk om mijn voetbalkennis- en visie over te brengen op een inspirerende en uitdagende manier en daar vervolgens de resultaten van terug te zien op het veld. Ik hou van een verzorgde manier van voetballen met een hoog baltempo en waar het voetbalplezier vanaf straalt. Uiteraard mag bezieling niet ontbreken.

  Ik vind het belangrijk dat er chemie is tussen trainer(s) en spelers en dat naast de vereiste inzet en discipline er onderling een uitstekende groepssfeer is. Dit vormt de basis voor goede resultaten, de wil om te winnen en het daaruit voortvloeiende plezier. Mijn meeste oefenvormen zijn met bal en dat vertaalt zich in beter en verzorgder veldspel en een hoge balcirculatie.

  Als oud-jeugdspeler van FAK en BVC ben ik vereerd dat ik komend seizoen de gelegenheid krijg om het hoogste jeugdteam te trainen. Mijn roots en hart liggen uiteindelijk toch wel bij deze mooie club. Ik ben Koos van Tamelen, Ron Groenewoud, Robin van Alfen en Harry Suvee erg dankbaar dat ik na een jaartje JO11-2 mijn vaardigheden als trainer nu bij JO19-1 mag etaleren. Daarnaast is het fijn om oudgedienden te treffen op de club, die inmiddels weer als een warm bad voelt.”

  Roland Metz

  Geboren: 1966
  woonplaats: Vianen
  Beroep: Projectleider Uitvoering Rail

  Roland: Van 1971 tot en met 1989 voetbalde ik bij FAK. Het allermooiste seizoen was het jaar in de A1 (nu JO19). We werden ongeslagen kampioen. In hetzelfde jaar werd het huidige Weltevreden-complex geopend met een wedstrijd tegen AJAX.

  Na wat omzwervingen bij andere clubs en andere interesses kwam ik in het seizoen 2015-2016 weer terug bij deze mooie vereniging. Mijn zoon ging voetballen en na zijn eerste voetbaljaar bij de Champions League werd ik vanaf de JO8-2 tot en met de JO11-2 zijn trainer. In het laatste jaar vroeg ik Edward Buijs om dit samen te doen.

  Voor mij was de cirkel helemaal rond. Ik ben met Edward opgegroeid. We waren dikke gabbers en voetbalden elke dag op het plein. Later verloren wij elkaar uit het oog, maar via Facebook kwamen wij elkaar enkele jaren geleden weer tegen. Sindsdien is de vriendschap als vanouds en genieten we samen weer van het voetbal.

  Het afgelopen seizoen heeft ons veel plezier gegeven en van daaruit is het idee ontstaan om de ontstane vacature van de JO19-1 in te vullen. Ik bedank de TC, waarin ik sinds 2018 een rol vervul, dat dit nu werkelijkheid is geworden.

  Ik kijk ernaar uit om als assistent van Edward samen met de groep te gaan werken. Gezien onze filosofie, historie en de mentaliteit die wij binnen FAK hebben meegemaakt ben ik ervan overtuigd dat wij een mooi seizoen tegemoet gaan.