• RAC Talentenontwikkeling Midden-Nederland                       

  Speel jij straks ook in Stadion Galgenwaard?
  RAC Talentontwikkeling Midden-Nederland en FC Utrecht
  RAC Talentontwikkeling Midden-Nederland is een samenwerkingsverband tussen regionale amateurclubs en FC Utrecht. Het project heeft als doel om talentvolle spelers op te sporen en te selecteren voor de jeugdopleiding van FC Utrecht. Daar kunnen de talenten zich verder ontwikkelen in een professionele omgeving. Alles met als doel om later door te stromen naar het eerste elftal van FC Utrecht.

  De trainers en scouts van FC Utrecht proberen het eerste elftal voortdurend te vernieuwen en te verbeteren. Binnen FC Utrecht geldt het beleid dat eerst in eigen gelederen wordt gekeken of  spelers in aanmerking komen om het team te versterken.

  Yassin Ayoub, Kai Heerings, Gevéro Markiet en Dave Bulthuis, die nu deel uitmaken van het eerste team, zijn afkomstig van de jeugdopleiding. 

  Maar inmiddels kloppen ook diverse spelers uit eigen gelederen aan bij het eerste team.RAC Talentenontwikkeling Midden-Nederland speelt een prominente rol in de jeugdscouting binnen FC Utrecht. De aangesloten regionale amateurclubs spreken af dat ze FC Utrecht informeren over talenten die binnen hun jeugdopleiding voetballen. Jeugdscouts bekijken deze spelers en beoordelen of zij worden uitgenodigd  voor een testwedstrijd.

  Indien de technische staf denkt dat de jonge spelers het niveau hebben om binnen de jeugdafdeling van FC Utrecht te voetballen, krijgen ze deze mogelijkheid aangeboden. Amateurverenigingen ontvangen voor elke speler van twaalf jaar en ouder die FC Utrecht opneemt in haar jeugdopleiding een financiële vergoeding ten behoeve van de eigen jeugdopleiding. Inmiddels hebben zich al meer dan zeventig verenigingen aangesloten en is bijna de helft van alle nieuwe spelers in de jeugdopleiding van FC Utrecht afkomstig van RAC-clubs.

  Het voordeel van RAC
  FC Utrecht ondersteunt de RAC-clubs met een technisch beleidsplan en training clinics, onder leiding van oud-profvoetballer en nu jeugdtrainer Marcel van der Net en techniektrainer Sjors Ultee.

  Daarnaast geeft de technische staf van FC Utrecht technische informatiebijeenkomsten voor jeugdtrainers van aangesloten verenigingen . Dit garandeert een hoog niveau van trainers en trainingen. Door deze ondersteuning wil FC Utrecht het niveau binnen de clubs handhaven dan wel verbeteren.
  Verder kunnen ernstig geblesseerde RAC-spelers op een sportspreekuur van FC Utrecht terecht om zich door de medische staf te laten behandelen. RAC-spelers hebben zodoende een uitstekende begeleiding en maken ook kans om bij de FC Utrecht-jeugdopleiding in te stromen.

  De RAC-Clubs
  De meer dan zeventig RAC-clubs die samen met FC Utrecht aan talentontwikkeling werken,  zijn ingedeeld in twee groepen: de stercategorie en de overige clubs. De sterclubs leveren de meeste spelers voor de jeugdopleiding van FC Utrecht en de jeugdteams spelen op landelijk niveau. FC Utrecht streeft ernaar om steeds meer clubs door te laten stromen naar de stercategorie. 
  De aangesloten RAC-clubs zijn: v.v. Alexandria '66, v.v. Altius, sv ARC, sv Argon, v.v. Benschop, FC De Bilt, v.v. Brederodes, FC Breukelen, sv Candia '66, FC Driebergen, CJVV, FC Delta Sports '95, v.v. De Meern, cov Desto, DEV Doorn, DHSC, D.O.S.C., DSO/Ultrajectum, DVSA, sv D.V.S.U., vv. D.W.S.M., sv Eemnes, U.S.V. Elinkwijk, sv Geinoord, v.v. t Goy, GVV Geldermalsen, v.v. HDS, v.v. Haaglandia/Sir Winston Leisure, uvs Hercules, FC Hilversum, SC Hoevelaken, v.v. Hoograven, sv Houten, sv Huizen, IJ.F.C., v.v. Jonathan, J.S.V., v.v. Kamerik, sv Kampong, sv Laren ’99, sv Lopik, v.v. LRC, SVMM, v.v. Maarssen, SVM Maartensdijk, v.v. Montfoort, MVV'58, v.v. Nederhorst, , sv Nieuw Utrecht, sv NVC , sv Odijk, OSM '75, PVC, P.V.C.V., AFC Quick 1890, v.v. Sparta Nijkerk, s.v. de Valleivogels, s.v. De Vecht, v.v. Renswoude, R.K.S.V., Roda '23, S.V.F., S.V.L., sv Saestum, SCH'44, v.v. Scherpenzeel, SO Soest, v.v. Sporting '70, Sportlust '46, S.V.M.M., vv T O V ,asc UVV, v.v. t Vliegdorp, V.V.Z.A., vv VRC, vsv Vreeswijk, VVIJ, v.v. Woudenberg, sv Zeist, Zwaluwen Utrecht '11.


  RAC-clubs zijn te herkennen aan een speciale plaquette die bij de kantine is aangebracht.

  Contactpersoon bij FC Utrecht
  Vanuit FC Utrecht werken diverse mensen aan RAC Talentontwikkeling Midden-Nederland. Jan Straub is hoofd van de jeugdscouting en coördineert de dagelijkse gang van zaken rondom de samenwerking met de RAC-clubs.  Wil je meer weten over RAC Talentenontwikkeling Midden-Nederland, neem dan contact op met Jan Straub.
  FC Utrecht
  Sportcomplex Zoudenbalch
  t.a.v. Jan Straub
  Laan van Maarschalkerweerd 51,
  3585 LJ  Utrecht
  Via e-mail: 
  j.straub@fcutrecht.nl
  Mobiel: 06 542 634 50

  FC Utrecht: open en betrokken
  Professioneel voetbal en een goede talentontwikkeling zijn belangrijke aandachtspunten voor FC Utrecht, maar er is meer. De club heeft een maatschappelijk verantwoordelijkheid. Daarom probeert zij openheid te creëren in financiële, organisatorische en sportieve zaken en toont zij haar betrokkenheid door op het sociaal-maatschappelijk vlak een actieve rol te spelen.