• Heb je tijd en zin om te helpen de trainingen tijdens Corona in goede banen te leiden? Geef je dan op via corona@fcdebilt.nl

 • Openingstijden FC De Bilt SHOP

  I.v.m. vakantie tijdelijk gesloten!

 • Beste (ouders van) leden van FC De Bilt en overige geïnteresseerden die onze vereniging een warm hart toe dragen,


  Een deel van jullie heb ik mogen ontmoeten tijdens de ALV op 23 januari, een veel groter deel nog niet. Daarom stel ik mezelf graag via deze weg aan jullie voor. 


  Mijn naam is Tom Claassen. Ik ben 39 jaar, ik heb 3 kinderen en woon ruim 8 jaar in De Bilt. Ik zal voor velen een nieuwe naam en een nieuw gezicht zijn binnen FC De Bilt. Mijn connectie met de club is dat mijn zoon Hugo sinds 4 seizoenen in de jeugd voetbalt en mijn vriendin Marieke in het sinds dit seizoen opgerichte 1e dameselftal speelt.


  Het wel en wee van FC De Bilt heb ik de afgelopen jaren van afstand gevolgd. Pas de afgelopen maanden ben ik me meer gaan verdiepen in de vereniging. Dit alles naar aanleiding van het bericht in november dat het volledige dagelijks bestuur zou opstappen. Mijn vriendin was aanwezig bij de ALV en deed verslag van hoe de club ervoor staat. Hoewel het voornamelijk alarmerend klonk werd ik ook nieuwsgierig naar hoe het precies zat. Ik heb me daarbij ook de vraag gesteld of ik er wellicht iets in zou kunnen betekenen. Een lastige afweging. Enerzijds ken ik de club nauwelijks en weet ik betrekkelijk weinig van voetbalverenigingen. Anderzijds heb ik ervaring als bestuurder binnen de sport (volleybal) en vind ik het leuk om een rol als voorzitter op me te nemen en nieuwe werelden te verkennen. En bovenal, het klonk alsof er echt een urgente situatie was waaraan iets moest gebeuren en daar wil ik niet zomaar voor weglopen.


  Ik besloot in gesprek te gaan om te verkennen of wat ik kon brengen paste bij wat de club nodig heeft en of ik zelf ook dacht van meerwaarde te kunnen zijn. Enkele weken en gesprekken later bleken er meer mensen opgestaan te zijn om deel te nemen in het bestuur en was bij mij het vuurtje aangewakkerd om erin te stappen. Ik kwam vooral gemotiveerde, enthousiaste en prettige mensen tegen - het inmiddels afgetreden bestuur en de commissie die zich opwierp om een nieuw bestuur te vinden voorop - die zich voor de club in willen zetten. Met al deze mensen om mij heen groeide mijn enthousiasme en heb ik de rol van voorzitter op mij genomen.


  Sinds 23 januari vorm ik dus samen met 7 (een prachtig resultaat van de commissie "nieuw bestuur"!) anderen het bestuur van FC De Bilt. Het volledige bestuur stelt zich elders op onze website voor. Tijdens de ALV heb ik toegelicht dat de 4 van leden van het dagelijks bestuur (voorzitter, vice-voorzitter, secretaris en penningmeester) in eerste instantie op interim basis in het bestuur willen stappen.


  De reden hiervoor is dat de financiële situatie van de club ronduit beroerd is. We houden hebt wellicht op deze manier nog wel een tijdje vol, maar uiteindelijk is het de vraag of de club op deze manier wel kan blijven bestaan. Dat vraagt wat ons betreft om een goed plan en om onorthodoxe maatregelen om per volgend seizoen het tij teren en de eerste stappen te zetten naar een gezonde financiële situatie. Dat is waar wij ons als dagelijks bestuur op willen richten de komende maanden.


  En omdat onorthodoxe maatregelen ook deels impopulaire maatregelen zullen zijn, willen wij graag dat de leden ook bewust kunnen kiezen voor deze koers. Daarom heb ik in de ALV gezegd: kies niet alleen voor de mensen maar ook voor het plan. Dit plan gaan wij de komende maanden ontwikkelen en bespreken met de leden met als doel om het eind dit seizoen vast te stellen in de ALV en met het huidige dagelijkse bestuur verder uitvoering te geven aan het vastgestelde plan. 


  Daarnaast heb ik een oproep gedaan om de club juist nu te blijven steunen. Het kan best voorkomen dat er de komende maanden onduidelijkheid is over waar het naartoe gaat, dat besluiten worden uitgesteld of dat leden niet blij zijn met alle maatregelen. Uiteindelijk gaat het erom dat we als vereniging samen ervoor zorgen dat iedereen die dat wil lekker kan voetballen bij FC De Bilt en we ons geen zorgen hoeven te maken of dat over een paar jaar ook nog kan.


  Het gaat zeker niet makkelijk worden. De problemen zijn groot en niet zomaar op te lossen. Vanuit mijn ervaringen in de eerste weken heb ik desondanks veel vertrouwen in dat het ons gaat lukken om tot de juiste maatregelen te komen om een positieve kanteling te realiseren. Er zijn ideeën genoeg. Daarbij nodig ik iedereen die wil meedenken / meewerken uit om dat te doen.

  Ik kijk ernaar uit jullie binnenkort te ontmoeten en nader kennis te maken.


  Sportieve groet,


  Tom Claassen

  Voorzitter@fcdebilt.nl