• Welkom (terug) bij FC De Bilt!
   
   
  Van de voorzitter
  We mogen weer. Het vorige seizoen eindigde als gevolg van corona laat. Een bewuste keuze om iedereen toch nog zoveel mogelijk te laten voetballen. Na een korte zomerstop is het dus alweer tijd voor het nieuwe seizoen. We hebben de afgelopen weken gemerkt dat iedereen er weer veel zin in heeft en dat doet goed. Het gaat weer over voetbal, iedereen mag weer aan de bak, de kantine is weer open en iedereen is welkom op de velden. Kortom, eindelijk (het nieuwe) normaal.
   
  De voortekenen zijn goed:
  • we staan er financieel inmiddels een stuk beter voor, de weg naar herstel is ingezet
  • de dreiging van weer een afgebroken seizoen als gevolg van corona lijkt stukken minder groot dan vorig seizoen
  • enkele leden namen afscheid maar gelukkig kwamen door ook weer veel nieuwe leden voor terug. Zo hebben we enkele nieuwe seniorenteams en zien we behoorlijke groei bij de jonge jeugd
   
  Namens het bestuur wil ik alle nieuwe leden dan ook van harte welkom heten bij onze mooie club. Daarnaast voor alle bestaande leden die het voetbal een beetje op een laag pitje hebben moeten zetten: welkom terug.
   
  Voor de nieuwe leden zal het wellicht nog even zoeken zijn: aanmelden tijdens coronatijd, nog weinig mensen gezien en gehoord. Hoe werkt het bij FC De Bilt, wie moet ik hebben, enz? Als bestuur willen we op korte termijn zorgen voor meer informatie hierover, bijvoorbeeld tijdens een informatie avond. in de tussentijd kun je altijd terecht bij de coördinator van jouw lichting.
   
  Uiteraard hadden we een dergelijke informatie avond al willen aankondigen. We merken echter dat een volledig seizoen weer opstarten na een hele korte zomerstop en een competitie pauze van bijna anderhalf jaar nu even alle aandacht opeist.
  Cruciale vrijwilligers zijn soms niet meer actief, net (weer) gestart in hun rol of net terug van een welverdiende vakantie. Dat merken wij en dat merken jullie soms ook. Nog niet alles loopt en moet soms opnieuw uitgevonden of nieuw leven ingeblazen worden.
   
  Dit vraagt niet alleen een inspanning van het bestuur en enkele ‘die hard’ vrijwilligers, maar daar kan iedereen een bijdrage aan leveren. Veel gaat hartstikke goed en loopt, maar een aantal dingen vraagt nog aandacht. Bijvoorbeeld door het invullen van een aantal cruciale vacatures.
   
  Als je de komende weken dus iets tegenkomt dat nog niet helemaal loopt, toon wat geduld en begrip en vraag niet alleen waarom het nog niet geregeld is, maar ook wat jij kan doen om het op te lossen.
  Want, samen zijn we FC De Bilt
   
  Sportieve groet, namens het bestuur
  Tom Claassen
   
  Vrijwilligers, onmisbaar voor onze club.
  Schrijf je vanaf nu in voor een vrijwilligersdienst of meld je aan voor een van onze vacatures
  Samen zijn we FC De Bilt. FC De Bilt is een ledenvereniging die bestaat dankzij de inzet van haar leden. Zonder vrijwilligers is er geen voetbal. Bij FC De Bilt werken we met een vrijwilligersplicht. Iedereen draagt een steentje bij. De vrijwilligersplicht geldt voor alle spelende leden vanaf 4 jaar. Voor alle jeugdspelers voeren ouders/verzorgers de vrijwilligersplicht uit. Daarnaast hebben jeugdspelers vanaf de O13 ook een eigen taak.
   
  Je kan aan je vrijwilligersplicht voldoen door een van de vele vrijwilligersfuncties te bekleden of door jezelf in te schrijven voor minimaal 2 vrijwilligersdiensten in kantine, keuken of het wedstrijdsecretariaat in het komende seizoen.
  Inschrijven kan vanaf nu weer via de app en moet gebeuren voor 1 januari. Zie voor meer informatie https://www.fcdebilt.nl/inschrijving-geopend-voor-vrijwilligersdiensten
  Ook het fluiten van wedstrijden bij de oudere jeugd kan in aanmerking komen als vrijwilligersdienst. Aanmelden hiervoor kan nog niet via de app, maar wel via jeugdcommissie@fcdebilt.nl
   
  Voor de zomer hebben we jullie geïnformeerd over een aantal cruciale vacatures. Gelukkig is een aantal van deze vacatures ingevuld, maar we zijn er nog niet. Zo zoeken we nog versterking bij:
  • de coördinatie op de vrijwilligers
  • het lijnen trekken
  • in het bestuur
  • het wedstrijdsecretariaat (coördinator op een aantal zaterdagen)
  Zie voor meer info: https://www.fcdebilt.nl/draag-jij-bij-aan-een-soepele-start-van-het-nieuwe-seizoen
   
  Aanmelden? Graag: via bestuur@fcdebilt.nl
   
   
  FC De Bilt en Stichtse Rugby Football Club vanaf dit seizoen samen op het sportpark
  In overleg met de gemeente en de Stichtse Rugby Football Club (SRFC) hebben we besloten veld 7 af te stoten zodat dit omgezet kan worden in een rugby veld. FC De Bilt ziet dit als een mooie kans om nog beter gebruik te maken van het sportpark, te besparen op onze veldhuur en nog meer reuring en gezelligheid te krijgen..
  Op 1 september hebben we het bestuur van SRFC officieel welkom geheten op het sportpark. Zij zullen uiteraard ook te zien zijn in onze kantine en gebruik maken van enkele kleedkamers.
   
  Het afstoten van een veld zorgt uiteraard ook voor een uitdaging in de planning. We hebben afgesproken dat FC De Bilt nog gebruik kan maken van veld 7 als er geen rugby activiteiten plaatsvinden. Een mooie samenwerking dus, die van ons allen vraagt deze zo soepel mogelijk te laten verlopen door onze spullen na afloop van het veld te halen zodat het weer klaar ligt voor de ruby.
  Tot slot zijn we met de gemeente aan het regelen dat veld 6 op korte termijn verlichting krijgt.
   
  Wat verandert er nog meer dit seizoen?
   
  • Naast de rugbyers hebben we dit seizoen ook regelmatig andere gasten op sportpark. Vaste gast zijn de 7x7 voetballers van Footy. Op maandagavond spelen zij hun wedstrijden
  • In de kantine gaan we over op pin only. Wel zo makkelijk en veilig voor iedereen. Hou hier dus rekening mee als je bestelt
  • Vanaf dit seizoen kan FC De Bilt kleding alleen nog besteld worden via de webshop. Er is voldoende voorraad, maar hou rekening met ca 3 dagen levertijd.
      Het winkeltje is vanaf dit seizoen definitief gesloten
  • Dit maakt de weg vrij om het wedstrijdsecretariaat te verplaatsen naar de ruimte van het winkeltje. Een meer centrale en logische plek voor ons en onze gasten.
   
   
  Alle beetjes helpen!
  Als gevolg van Covid hebben veel verenigingen financieel tegenwind. Zoals bekend zijn we bij FC De Bilt bezig om financieel gezonder te worden. En daarbij kunnen we alle steun gebruiken. Gelukkig is er een aantal bedrijven die acties organiseren waarmee wij onze inkomsten kunnen vergroten. De komende periode zullen we alle leden regelmatig informeren over deze acties. Het zou geweldig zijn als alle leden (en vrienden / familie) ons helpen door mee te doen aan deze acties.
   
  Bij de PLUS kunnen bij alle boodschappen punten worden gespaard voor je favoriete vereniging. FC De Bilt dus!
   
  Bij Albert Heijn gaat er vanaf 13 september een super aantrekkelijke actie lopen - AH VoetbalPassie. Op een groot aantal dagelijkse boodschappen (bijvoorbeeld groente, fruit, brood en kaas) ontvangt onze club 0,10 ct per besteedde 1 euro! Dat kan voor onze club een geweldige opbrengst geven omdat de actie speciaal voor voetbalclubs is. Meedoen kan super makkelijk via de AH app.
   
  Ieder jaar doet onze club mee aan de Rabo Clubsupport actie. Via stemmen (van Rabobank rekeninghouders) op onze club kunnen we een flink bedrag realiseren. Natuurlijk doen we dit jaar weer mee om onder andere nog meer activiteiten voor de jeugd te organiseren.
   
  Met de Grote Clubactie kunnen loten worden gekocht. Hiermee maak je kans op mooie prijzen en steun je ook je club. Loten kopen kan als individu en als team (superlot).
   
  Meer informatie over deze acties volgt per sociale media en op onze website. Dank voor jullie deelname: alle beetjes helpen!!
   
   
  Iedereen een sportief en gezellig seizoen gewenst.
  Bestuur FC De Bilt