• MO19-2 VERLIEST SPEKTAKELSTUK IN UTRECHT
  Vandaag stond de uitwedstrijd tegen Hercules op het programma. En alles wat nodig was voor een mooie voetbalochtend, was aanwezig. Topweer, het hoofdveld en een gelijkwaardige tegenstander. Hercules en de meiden van De Bilt hadden tot aan deze wedstrijd precies even veel punten gehaald. Hoeveel precies? Dat zoek je maar op bij Voetbal.nl. ;)

  Helaas kon Beau niet meedoen en is Ilse nog herstellende van een bovenbeenblessure, dus moest er opnieuw een beroep gedaan worden op vers bloed uit andere teams. Saar en Sanne uit de MO17-1 kwamen het team vandaag versterken. En hoe! Ilse is ondertussen trouw 5x per dag haar oefeningen aan het doen, dus die zien we hopelijk snel weer terug. En sinds twee weken is Annabel ook een echte MO19-2-er, dus werd er afgetrapt met twee wissels.

  Op het hoofdveld en in de zon begon de wedstrijd om 10.30 en de eerste tien minuten waren de Biltse meiden de baas. Direct vanaf de aftrap viel al bijna de openingsgoal. Het leek een kwestie van tijd dat de 0-1 zou vallen. Maar het leven is niet eerlijk en voetbal ook niet, dus uit het niets kwam Hercules op voorsprong. En kort daarna uit een counter zelfs op 2-0. Al dit onrecht bracht de meiden niet van slag. Strijdbaar bleven ze zoeken naar een opening en oplossingen. Saar en Sanne deden het geweldig en het was uiteindelijk Saar die zorgde dat De Bilt op 2-1 kwam. De wedstrijd was wat meer in evenwicht en ook Hercules kreeg kansen. Een vrije bal ging via de onderkant van de lat het doel uit, waardoor het spannend bleef.

  De meiden bleven knokken en vlak voor rust werd dat beloond met de verdiende 2-2. Opnieuw was het Saar die alert reageerde en binnenschoot. Direct daarna floot de scheidrechter voor het rustsignaal. En iedereen wist het zeker; in de tweede helft zou deze klus geklaard worden.
  De tweede helft begon echter dramatisch. Binnen 8 minuten scoorde Hercules twee keer. Met name de 4-2 was jammer. Een misverstand bij een inworp zorgde dat een Utrechtse aanvalster ongehinderd kon doorlopen en binnenschieten. Dus moest er opnieuw geknokt worden.

  En knokken deden ze! Er werd niet opgegeven. Sanne ging voorop in de strijd. Noortje en Ryanne hielden alles tegen wat in de buurt kwam en een enkele bal die dan toch dreigde gevaarlijk te worden, was voor de attent keepende Eva. De strijdlust werd beloond, want halverwege de tweede helft maakte Mara heel knap de 4-3. Nog een dik kwartier om de gelijkmaker en dat leek te gaan lukken. Suzanne speelde zichzelf knap vrij maar haar schot werd gekeerd. Floortje kreeg een grote kans, maar haar schot miste net de kracht. En zo tikten de minuten weg. En af en toe was er dan nog de inworp… De scheidsrechter was daar – soms terecht, soms ietsje minder terecht – superkritisch op. Met als gevolg dat er minstens 15 inworpen werden afgekeurd.
  Tekenend was ook Julia. Die viel uit door een elleboog op haar ribben. Maar ze wilde er zo snel mogelijk weer in om het team aan de gelijkmaker te helpen. Een hele spannende slotfase leverde geen doelpunten meer op, waarmee deze spannende pot in 4-3 verlies eindigde. Een gelijkspel was verdiend geweest. Maar een compliment is op zijn plaats.

  De meiden hebben allemaal top gespeeld. Ryanne was onvermoeibaar ondanks een week (straf)kamp in de benen. Noa May speelde goed. Suzanne liet zien dat ze heel goed uit de voeten kan als mid-mid. Puck en Annabel zijn pas net begonnen aan hun voetbalcarrière maar doen mee alsof ze al jaren voetballen. Norea was onvermoeibaar. En daarnaast hadden we twee geweldige invallers.

  Maandag gaan we weer lekker trainen. Misschien maar beginnen met een halfuurtje inworpen oefenen ;)

  Bart dank voor het vlaggen!
  Jesse