• MO19-1 toont veerkracht!
  Vandaag stond de wedstrijd tegen de meiden van Saestum op het programma. De club die in 1981 al gestart is met vrouwenvoetbal. In die tijd had ik als klein voetballend ventje bij het Utrechtse Elinkwijk nog de illusie dat ik ontdekt zou worden door een mooie profclub. Het liep anders helaas. Ben wel ontdekt…maar dan door FC De Bilt als coördinator meiden voetbal…dat dan weer wel.
  De Saestum vrouwen voetbalden overigens zeker niet onverdienstelijk! In de periode 1996 t/m 2006 werden ze 8 keer Nederlands kampioen in de landelijke top (senioren) vrouwen. Sinds de komst van de eredivisie voor vrouwen in 2007 kozen diverse speelsters voor een avontuur bij een profclub waardoor Saestum kwalitatief een stapje terug moest doen. De afgelopen jaren deden ze weer volop mee aan de top in het amateurvoetbal met een VR 1 topklasse team en VR 2 hoofdklasse team. Daar kunnen we bij FC De Bilt helaas alleen nog maar van dromen. Maar wat niet is, kan nog komen. Wel een mooie uitdaging!
  Maar genoeg over Saestum en hun vrouwenafdeling want onze dames voetballen bij FC De Bilt en zijn toch echt nog M(eiden) O(nder) 19 bij de junioren.
  Om half 1 werd er afgetrapt op ons hoofdveld met wat rijdende ouders van de tegenstander als enige publiek. De Corona maatregelen waren weer zichtbaar. Kwam nog eens bij dat het weer somber en koud was, het regende en de thuiswedstrijden op het echte gras allemaal afgelast waren. Er zijn dus wel eens leukere omstandigheden geweest om een potje te gaan voetballen. Aan de andere kant mochten wij blij zijn dat we konden spelen. Ook in onze poule zijn er diverse wijdstrijden afgelast.
  Ik had het “geluk” vandaag te mogen vlaggen en kon de wedstrijd van dichtbij mee maken. Vooraf kort nog even de spelregels doorgenomen: wanneer wel of niet strafbaar buitenspel? En welk moment steek ik dan die vlag omhoog? Toch een verantwoordelijk klusje. Je zou er zenuwachtig van worden. Gelukkig kon slechts een handjevol toeschouwers mijn vlag verrichtingen kritisch in de gaten houden.
  Mila, Kim en Noa H. voetbalden niet mee vandaag. Esther Hoogerwerf was scheidsrechter, altijd fijn! Het beeld van de eerste helft was dat beide teams behoorlijk aan elkaar gewaagd waren. Saestum wat feller en combineerde wat beter. Wij konden daar wel een paar afstandsschoten tegenover stellen maar die misten net het doel. Na ongeveer een half uur kwam de eerste echte kans voor onze tegenstander en die werd mooi afgemaakt. Niet lang daarna een mooi geplaatst schot van Rixt waar de keepster de nodige moeite mee had. Maar helaas geen goal. Waar ik dacht dat we met een 1-0 achterstand de rust in zouden gaan, dacht Saestum daar anders over. Na een goede combinatie waar Hanne kansloos gelaten werd, lag de bal weer in het netje. We gingen de rust dus in met een 2-0 achterstand. Op naar de warme kleedkamer en werk aan de winkel voor Folkert en Ytzen om de meiden duidelijk te maken dat we vandaag echt niet hoeven te verliezen.
  Ook in de tweede helft was het verschil niet groot maar wat duidelijk was dat het geloof er bij onze meiden zeker nog was om met een goed resultaat van het veld te gaan. De trainers hadden hun werk goed gedaan. En waar de eerste helft Saestum net iets meer overwicht had, viel dat steeds meer onze kant op. De goede instelling van de meiden werd beloond met een mooi doelpunt van Aya na een combi met Jenna op de rechterkant van het veld. Maar helaas, het was buitenspel. En we hadden die aansluittreffer zo hard nodig en de klok tikt ook door. Het laatste kwartier is inmiddels aangebroken. En daar komt dan toch het welverdiende doelpunt. Na een potje bal hoog houden met het hoofd in het strafschopgebied van Saestum kopt Jenna de bal in de goede richting namelijk in het goal…1-2. Alles is weer mogelijk. En daar is geen woord aan gelogen want niet lang daarna kreeg Mijntje het op haar heupen en schoot met een schitterend afstandsschot vanaf rechts de bal hoog in de touwen, de keepster kansloos latend. Zit er dan toch nog een overwinning in?!...inmiddels had op de tribune een (heren) uit team plaatsgenomen wat na onze meiden moest gaan spelen. En die waren zeker op onze hand. Mooie acties van ons werden beloond met hun gejuich. De overwinning bleef uit en heel eerlijk, ik denk dat de 2-2 een terechte uitslag is. De meiden zijn er ook na een 2-0 achterstand in blijven geloven en bleven er voor gaan. En dat is beloond met een mooi gelijkspel. Een dikke pluim voor het hele team!
  Na de persco van gister weet ik even niet of er alternatieve trainingstijden gevonden kunnen worden. We zullen de nadere berichtgeving daarover vanuit de club maar afwachten. We draaien in onze leuke en uitdagende poule in ieder geval lekker bovenin mee.
  En dan houden we er mee op, hier in de Bilt
  Goed weekend.
  Michel