• MO19-1 OPPERMACHTIG OP LADIES DAY

  Een week na de monsterscore tegen Kampong stond de uitwedstrijd tegen Hertha MO19-1 in Vinkeveen op het programma. Een gelijkspel volstond voor het winnen van de poule. Maar de lat ligt hoger dan dat.

  Om kwart voor twee kwamen dertien meiden en twaalf paar voetbalschoenen aan in Vinkeveen. In allerijl werd via de app een extra paar schoenen maat 40 geregeld, zodat Amy ook mee kon doen. En dus verschenen de meiden compleet én in het nieuwe uittenue op het veld. De meiden spelen inmiddels liever uit dan thuis, omdat ze een duidelijke voorkeur voor dit tenue hebben. Waarvoor dank HR22!

  Verder moest Folkert de begeleiding alleen doen, want Ytzen was in Italië een weekje fytzen. Opvallend was ook dat er vrijwel uitsluitend moeders in de begeleidende auto’s mee waren. De dames hadden een slechtere dag kunnen kiezen, want het was prachtig weer in Vinkeveen.

  Om 14.30u werd afgetrapt. Het eerste kwartier leek het een pittige middag te worden en ging het gelijk op en leek Hertha gelijkwaardig. Maar na een kwartier ging bij de Biltse meiden het gaspedaal in. En dan is er meestal geen houden meer aan. En dus ook vanmiddag niet. Jenna opende de score. Aya zorgde voor 0-2. Noa (K) was gevaarlijk, maar kwam niet tot scoren. Stella schoot hard op de lat en daarmee werd de ruststand van 0-2 bereikt.

  Na rust moest Menno weg. Jelle zou vlaggen maar die zat met zijn onfortuinlijke dochter in het ziekenhuis vanwege een gekneusde vinger. Dus leverde deze ladies day een primeur op, want Rosanne heeft de tweede helft gevlagd en voor zover ik kan nagaan is Rosanne de eerste moeder die de vlag ter hand heeft genomen. En ze deed het foutloos en kreeg daarvoor zelfs de complimenten van de scheidsrechter!

  De tweede helft ging De Bilt verder waar het gebleven was. In hoog tempo werden kansen gecreëerd. En dat leverde mooie doelpunten op. Aya dribbelde weergaloos door de defensie. Jenna, Annu en Mijntje zorgden voor de rest van de productie. Daarmee stond 0-7 op het bord.

  De vlag van de fanatiek coachende grensrechter van Hertha had last van omgekeerde zwaartekracht en stak bij elke rimpeling omhoog. Dat leverde nog drie (discutabel) afgekeurde doelpunten op, maar mocht de pret niet drukken.

  Met deze overwinning is de poulewinst binnen en kan vanaf volgende week met enthousiasme en vertrouwen begonnen worden aan de competitie.

  Marjolein & Jesse