• Agenda verkort, zie ook rechtsboven


  dec
  04
  Standaard wedstrijdprogramma

  Alle velden

  Standaard wedstrijdprogramma

  De activiteit duurt de gehele dag

  dec
  08
  Bestuursvergadering

  Sponsorhome

  2 wekelijkse bestuursvergadering

  Deze activiteit duurt van 20:00 t/m 21:30 uur

  dec
  11
  Standaard wedstrijdprogramma

  Alle velden

  Standaard wedstrijdprogramma

  De activiteit duurt de gehele dag

 • MO19-1 KNOKT ZICH NAAR KNAPPE OVERWINNING

  Op de dag dat de mondkapjes weer uit de la gehaald moesten worden, stond de thuiswedstrijd tegen Fortuna ’54 op het programma. Elke week is het een grote puzzel om alle meidenteams compleet aan de start te krijgen. Zo ook deze week weer. Kim is weer terug van haar horeca-avontuur op Texel, maar mist begrijpelijkerwijs ritme. Althans ze had wel ritme, maar vooral een ander ritme. Amy probeerde me uit te leggen dat haar benen tijdens het fietsen in slaap waren gevallen. Begreep het niet helemaal; maar ze zat in elk geval in haar spijkerbroek in de dug-out. Floor was er wel, maar meer ziek dan beter. En dan ontbrak ook Mila nog met een enkelblessure. En dat gaat nog wel vaker gebeuren, want Mila heeft besloten 3 maanden naar Bonaire te gaan. Wat dan weer het voorprogramma is voor 2 maanden Malta. Vroeger werd er afgezegd als iemand moest afzwemmen. Nu Bonaire. Tijden veranderen.

  Gelukkig was Jasmijn (JO15-1) bereid in te vallen en dat deed ze geweldig. Als ik me niet vergis was dit haar 3e wedstrijd van de dag. Ze streed voor elke meter en was haar directe tegenstandster vrijwel altijd de baas.

  Fortuna dus. En Fortuna kwam met de bus, want Fortuna komt uit Sittard en dat is 192 kilometer enkele reis. We zitten zoals bekend ook bij Harkemase Boys in de poule. Dat ligt iets onder Koorstertille en Augestinusga. Oftewel diep in Friesland. Voor Fortuna is dat meer dan 300 kilometer. Ze zijn sneller in Luxemburg of pak ‘m beet Metz, dan wanneer ze een uitwedstrijd moeten voetballen bij Harkema. En dan huur je dus een bus. Met Belgisch kenteken, om het nog wat allemaal nog echter te laten lijken.

  De meiden van De Bilt zitten in een razend-spannende poule. Het niveauverschil is heel gering. Voor de aftrap deelden De Bilt en de Limburgse meiden samen met ADO op de eerste plaats, in wat tegenwoordig de Hoofdklasse-top heet. Een hele rare naam. Iemand bij de KNVB moet nog eens nadenken over de marketing van de niveau-aanduidingen. Twee jaar geleden heette het de 4e divisie, maar was men vergeten de andere drie divisies te bedenken. Nu dus deze moeizame aanduiding.

  Hoe dan ook. Om 13.30u werd er afgetrapt op veld 1. De eerste helft was volledig in balans. De Limburgse meiden speelden verzorgd voetbal. En hadden misschien een licht overwicht, maar geen van beide ploegen slaagden erin echt uitgespeelde kansen te creëren. Een schot van Maud zeilde net over. Hanne liet bij twee corners zien dat het hele 16-meter gebied van haar is en echt van niemand anders. Het duel boeide. Er werd hard gestreden. Jasmijn viel – als gezegd – heel goed in. Eline heerste achterin. Eigenlijk haalde iedereen een ruime voldoende. En zeker ook Josje die een hele goede wedstrijd speelde als rechtsbuiten. Op slag van rust vloog nog een schot van Fortuna net naast en daarmee was het tijd voor thee met vlaai. En dat allemaal met onder meer Jan aan de kant. De trainer van 2 jaar geleden; die zichtbaar spijt heeft dat ‘ie voor zijn eigen voetbalcarrière heeft gekozen.

  De tweede helft gaf een heel ander beeld. Misschien door vermoeidheid aan beiden kanten, maar de wedstrijd was opener en dat leverde kansen op. Eline en Hanne zijn samen zó goed, dat het soms bijna gemakzuchtig lijkt en het uitverdedigen een enkele keer tot gevaar leidde. Maar verder dan dat lieten ze het dan ook weer niet komen. En na 10 minuten in de tweede helft werd de ban aan de andere kant gebroken door een geweldige individuele actie van Mijntje. Ze passeerde twee tegenstandsters en schoot knap raak van buiten de zestien.
  Daarna was het de beurt aan Fortuna. Dat creëerde een aantal kansen. Een lob ging net naast, Hanne voetbalde een aantal keer goed mee en schot ging net over en zo bleef het 1-0. Totdat Maud dacht, wat Mijntje kan, kan ik ook. Een vergelijkbare actie en een schot van afstand zorgde voor 2-0. De keeper was daarbij wat ongelukkig. En De Bilt werd ruim beloond afgezet tegen de krachtsverhoudingen.

  Het laatste kwartier was meeslepend. Niet in de laatste plaats omdat een ongelukkige handsbal van Floor voor een penalty en daarmee de 2-1 zorgde. Vanaf dat moment was het overleven en strijden. En overleven en strijden deden de meiden. Een aantal halve en hele kansen werd door de gasten gemist. Mijntje soleerde nog een keer tot aan de keepster, maar de verlossende 3-1 viel niet. En zo tikten de laatste minuten weg. De fanatiek coachende trainer liet in onvervalst Limburgs weten dat het neet wòar kon zijn, maar het was wel waar. De Bilt werd (ruim) beloond voor de strijdlust en opnieuw een prachtige overwinning was daarmee een feit.

  Daarmee deelt De Bilt de koppositie nu alleen nog met de Friese meiden uit Harkema. En voor Fortuna restte 192 lange kilometers terug naar hoes.
  Volgende week wordt er gebekerd in en tegen Hooglanderveen. De week erna Friesland uit. Eens even kijken wie er op het rijschema staat ☹

  Jesse

  Fotografie : Hans