• Agenda verkort, zie ook rechtsboven


  dec
  04
  Standaard wedstrijdprogramma

  Alle velden

  Standaard wedstrijdprogramma

  De activiteit duurt de gehele dag

  dec
  08
  Bestuursvergadering

  Sponsorhome

  2 wekelijkse bestuursvergadering

  Deze activiteit duurt van 20:00 t/m 21:30 uur

  dec
  11
  Standaard wedstrijdprogramma

  Alle velden

  Standaard wedstrijdprogramma

  De activiteit duurt de gehele dag

 • MO19-1 de baas over Baronie Breda

  Op de laatste dag van de zomertijd togen onze meiden naar Breda, om daar aan te treden tegen Baronie, een Traditionsverein, om het eens in goed Duits te zeggen. Het verhaal is bekend: na drie dik gewonnen bekerpotjes verloren we de eerste wedstrijd in de Topklasse (waarin we nu spelen) met 0-4 van ADO’20. We waren er fysiek en mentaal nog niet klaar voor. Daarna volgden een zwaarbevochten 2-2 tegen UVV, een geflatteerde maar fraaie 5-1 overwinning tegen Hapert en een duidelijke 0-3 winstpartij in Haarlem tegen DSS. Zeven punten uit vier wedstrijden, een prima start in deze mooie competitie, die ons voert naar Sittard en Harkema (diep in Friesland ligt dat), naar Arnhem en Haarlem, naar onze eigen regio Utrecht en dus vandaag naar Breda.

  We traden aan zonder Mila en Amy (beide geblesseerd aan de enkel), Kim (nog op Texel) terwijl Aya zich op de ochtend zelf helaas ziek moest afmelden. Beterschap meiden, en Kim: tot snel! Last-minute-pogingen om nog meiden uit andere teams mee te laten doen mislukten, zodat we met 13 meiden op pad gingen. Zomertijd dus nog net, maar vooral herfst, met heel veel regen en met files onderweg. De club Baronie ligt midden in een jaren ’30-wijk en met de enorme groen-witte tribune doet de club wat Engels aan. Helemaal met de regen en de wind erbij. De kleedkamerindeler had rekening gehouden met onze smalle selectie vandaag, want we kregen een klein hokje toebedeeld. De eerste discussies in dat hokje gingen over ‘wel of niet een thermoshirt en wel of niet in bijpassende kleur’. Toen dat pleit beslecht was, konden we over voetbal gaan praten. De MO19-1 van Baronie bleek eigenlijk het selectieteam van de voetbalacademie ‘Code Oranje’ te zijn, waarin de beste voetbalsters uit Breda en omgeving zijn verzameld. Eerder zagen we dat ook bij Hapert (voetbalacademie v.v. De Kempen) en bij UVV (voetbalacademie UVVA). Een dekmantel dus eigenlijk, of gewoon een manier voor de meiden om in een leuke competitie te spelen. Laten we het op dat laatste houden.

  Wat wisten we van Baronie? Dat ze één keer hadden gewonnen, twee keer hadden verloren en in groen-witte shirts speelden. Verder wisten we niets. Zaak dus om ons eigen spel te gaan spelen. En dat zou vandaag niet zo makkelijk worden, want van de 13 meiden waren er een paar niet helemaal fit; herfstgriepjes, kleine pijntje, het was een wat ongewis avontuur. Het begin ging gelijk op. Baronie wilde er een fysiek duel van maken en het lukte ons matig om daar onderuit te komen. We gingen, zoals dat dan heet, in hun spel mee. Dat leidde niet direct tot kansen voor de thuisclub en als er al een bal doorkwam, stond laatste vrouw Eline op haar post. Linksback Floor begon wat aarzelend maar gaandeweg kwam de strijder in haar boven, centrale verdediger Lotte had haar griepje overwonnen en speelde net als twee weken geleden een prima pot en rechtsback Noa Hellmich maakt een steile leercurve door; ze wordt steeds zekerder met en zonder bal. Mooi om te zien! In de loop van de eerste helft kwamen we er beter in. Alleskunner Mijntje gleed langs de sterke rechtsback maar had net één aanname te veel nodig, Jenna schoot voorlangs en Maud werd in het 16-metergebied de voet dwarsgezet. Baronie had hun sterke aanvoerder als aanvallende middenvelder opgesteld en die goede voetballer had de pech dat ze tegenover Rixt stond, die wel weet hoe je dat soort varkentjes moet wassen. Josje bevestigde de goede vorm die ze in de trainingen had laten zien en speelde met plezier en flair. Op rechts en later op links stond Noa Korssen, die maar weer eens liet zien wat ze technisch allemaal in huis heeft. Kort en goed, we kwamen er beter in, maar de ruststand was zoals de wedstrijd begon: 0-0. Grensrechter Jelle moest een paar keer vol in de sprint bij buitenspelgevallen en vlagde verder vooral voor ingooien. Dank Jelle voor je vlaggerij!

  In het minihokje werd de tactiek doorgenomen. Mooi om te zien dat de meiden daar steeds scherper oog in krijgen. En dat is goed, want zij staan in het veld. Zij moeten het doen, en dat was dan ook in de kern de belangrijkste boodschap; als je wilt winnen, moet je dat zelf doen, wees iets feller, pass iets scherper en directer dan moeten we de groen-witte muur kunnen slopen. Annu, nog niet helemaal fit na een herfstvakantie trainen voor zeilinstructeur, kwam erin in de spits en deed dat prima! Sterker nog, na een steekpass van Jenna schoot Mijntje op de lat en kopte Annu de rebound erin, 0-1. Daarna kregen we wat meer ruimte. Stella, eerder in de week nog ziek en bovendien last van haar bovenbeen, viel in en deed dat goed en soepel. Jenna en Maud speelden wat verder naar voren en vonden elkaar gemakkelijk. Een paar kansen werden nog gemist, totdat Maud besloot om van 27 meter de bal keihard met effect in de kruising te jagen. Prachtgoal, 0-2. Een mooie beloning van een sterke wedstrijd van Maud, die vandaag liet zien dat ze na een maand Texel weer helemaal terug is. 0-2, gelopen koers, zou je denken, maar toch niet helemaal. Baronie gaf niet op en Hanne moest nog een paar keer reddend optreden. Wat wij al lang weten, weet Breda nu ook; Hanne is een topkeeper. Precies na 90 minuten floot de man in het hesje voor het einde en konden we drie punten bijschrijven. Een compliment voor de teamprestatie, na twee rommelige vakantieweken met blessures en ziektes. Voormalig topsprinter Jeroen Blijlevens zag dat de nederlaag van zijn dochter terecht was en toen een volwassen Biltenaar hem wilde opzoeken voor een hand(tekening), demarreerde Jeroen uit het zicht. Aan zijn lijf geen polonaise. In het lijf van de helft van het team nog wel een hoogverdiend broodje kroket met mosterd, voordat de terugreis werd aanvaard. Weer regen en nog meer file, maar met drie punten op zak konden we dat allemaal hebben.

  Conclusie na vijf wedstrijden is dat we tien punten hebben en dat is prima. Volgende week komt Fortuna Sittard naar Weltevreden. Zij hebben ook tien punten en net als UVV, Baronie en Hapert, is ook Fortuna Sittard de ‘dekmantel’ van hun regionale voetbalacademie. We gaan zien wat onze meiden daartegenover kunnen stellen.

  Ytzen