• MO17-1 BREEKT DE BAN TEGEN VVIJ

  Vorige week werd gestart met een 1-1 gelijkspel tegen Kadoelen. Alle uitslagen van vorige vorige week deden Italiaans aan. Slechts drie doelpunten in vier wedstrijden. Op één wedstrijd na, uitsluitend gelijke spelen. En zo kan het dat De Bilt als nummer twee aan de wedstrijd van vandaag begon en de tegenstander van vandaag voorlaatste stond met evenveel punten maar een doelpunt minder gescoord en alfabetisch een wat ongelukkigere naam gekozen heeft.
  VVIJ was namelijk vandaag de tegenstander. Voor wat statistieken kunnen we altijd bij Ytzen terecht. En hij wist te vertellen dat we in vijf eerdere pogingen nooit van dit team hebben weten te winnen. Drie nederlagen en twee gelijke spelen was tot nu toe de schamele oogst.
  Iedereen was aanwezig, maar Kim #deedvandaagnietmee omdat ze wat overbelast uit de zware trainingsweek was gekomen. Folkert heeft woord gehouden.

  Om 12u werd afgetrapt op het hoofdveld. Het eerste kwartier was voor VVIJ. Dat kwam tot uitdrukking in een veldoverwicht. Zonder dat dat kansen opleverde. De verdediging stond goed en langzaam schoof het spelbeeld op en kregen de Biltse meiden meer vat op de tegenstander. Een corner en een schot van Jenna waren de eerste zichtbare resultaten. Na twintig minuten was het echter raak. Een goed genomen vrije bal van Ella kwam bij Jenna die de bal knap controleerde en binnenschoot. 0-1.
  Na deze openingsgoal werd de wedstrijd levendiger. Josje kreeg een mooie kans op de 0-2. Had misschien iets meer tijd dan ze zelf besefte. VVIJ deed niet veel onder voor de Biltse meiden maar kwam nauwelijks tot kansen. En dus werd er met 0-1 gerust.

  Na rust ging De Bilt verder waar het gebleven was. Achterin stond het als een huis. Ella speelde heel goed en ook de andere meiden achterin waren bijna vrijwel foutloos. Op het middenveld was Zara vandaag weergaloos. En dat alles leverde kansen op. De allergrootste was voor Jenna. Ze kwam één-op-één voor de keeper en had veel tijd. Misschien wel teveel tijd, want ze strandde op de keepster. Jenna mist nooit. We wisten niet eens dat dat kon. Omdat doelpunten schaars zijn tot nu toe, werd even gevreesd dat dit een duur missertje zou zijn.
  Aan de andere kant kregen we hulp uit onverwachte hoek. Een counter van VVIJ leek tot groot gevaar te gaan leiden toen de IJsselsteinse spits door de verdediging brak. De vlag van Paul bleef omlaag maar de scheidsrechter floot op eigen oordeel voor buitenspel. Dit tot woede van alles wat IJsselsteins was. De kant haalde opgelucht adem. Paul was achteraf overtuigd van zijn gelijk. Als je wil weten wie gelijk had, kan je dat sinds deze week het best aan Ella vragen
  Inmiddels was ook Maud binnen de lijnen. Die had de eerste helft moeten missen doordat ze afgelopen week ziek was. Met een prachtige actie zorgde ze direct voor gevaar. Maar tot de verlossende 0-2 kwam het niet.

  Toch bleef het geen 0-1. Wat halverwege de tweede helft was het Zara die haar geweldige wedstrijd bekroonde met een rush tot aan de 16-meter van VVIJ. Ze vond daarna Mijntje die heel knap het net vond en de verlossende 0-2 op het bord zette. Uiteindelijk maakte Josje zelfs de 0-3 en bewees daarmee dat zij ook voorin heel goed uit de voeten kan.
  Een tegenvaller was het uitvallen van Stella. Met heel veel pijn werd ze van het veld gevoerd en er werd gevreesd voor een serieuze enkelblessure. Gelukkig bleek het ‘slechts’ heftige kramp.


  Bij 0-3 bleef het en daarmee was de eerste zege tegen VVIJ een feit. Dat kan Folkert alvast op zijn conto bijschrijven. En met deze overwinning mag De Bilt zich koploper noemen in de 4e Divisie. Volgende week wacht de thuiswedstrijd tegen Buitenveldert met hopelijk weer een fitte Kim en Stella aan de start.

  Tot slot nog goed nieuws voor Jeroen en alle andere voetbalvaders. De oproep aan de voetbalmoeders om de Jeugdcommissie te versterken is gestrand in bescheidenheid. Alle moeders blijken ondanks de wil en zin om deze rol in te vullen, toch te bescheiden een plek in de JC op te eisen. En dat siert ze natuurlijk. Maar dat biedt nu de vaders alsnog de kans de vacature op te eisen. Omdat de JC (fors) wil uitbreiden kost het niet teveel tijd. De meiden en de club krijgen er eindeloos veel voor terug.

  Jesse