• MO13-1 zit in de hoek waar de klappen vallen.

  Vandaag aan het begin van de herfst vakantie, heeft de KNVB toch nog een vol programma gepland. We mogen dus weer lekker voetballen. Natuurlijk zijn door de vakantie enkele spelers niet aanwezig. En hebben we nog te maken met de blessures van Lina en Lola. Maar deze afwezige werden vervangen door Rika, Hanna en Elin. In de auto's naar veenendaal zaten 15 speelsters die er veel zin in hadden.

  Een maal bij VRC aangekomen, zagen de meisjes dat er op veld 1 een team van VRC klaar stond op te gaan voetballen. Dit bleek gelukkig de mo15-1 te zijn die aan de tweede helft begon.

  Eerst hielden we een korte bespreking waarna we begonnen aan de warming-up. VRC mo-13-1 kwam wat later met 11 meiden ook de warming-up doen.
  Vandaag hadden we een jonge scheidsrechter van de thuisclub en hoefde onze Rob niet te fluiten zoals de vorige wedstrijd hier bij VRC.

  Omdat siene er niet bij is, begon lara op de goal. Achterin starte Lieke, Floor, Lies en Laura. Op het middenveld waren basisplaatsen voor Emelie, Robine en Mirte. Voorin onze Silje, Olivia en Rowena. Naast het veld hadden we naast de invallers nog beschikking over Rene.

  De wedstrijd ging gelijk op na een kwartier waren er wel enkele combinatie van onze zijde te zien geweest. Op links konden Laura, Mirte en Silje nog wel een het balletje rondspelen. Dit gebeurde ook wel in het midden en op Rechts met Robine, Olivia, Emelie en Rowena. Echter kwamen we niet voor de goal van VRC. Ook VRC kon geen gaatje vinden tussen onze Lieke, Floor, Lies en Laura. Zodat het een spel zonder kansen/moelijkheden was geworden.
  Ondanks dat lies af en toe doorschoof was dat niet met het gewenste effect. Ook Lara op de goal had niets te doen. Olivia werd gewisseld voor Elin, Hanna verving Lieke en Rika kwam voor Emelie en Rene ging op links voor Mirte voor gevaar zorgen. Olivia ging nu keepen en Lara mocht de aanval op links gaan leiden.

  Ook VRC kon ineens twee wissels inbrengen, deze kwamen volgens insiders van Veld 1. Het spel was onrustig met name door de lange ballen van VRC, en wij hadden daar geen goed antwoord op. Met 0-0 was de ruststand logisch.

  In de rust hebben we afgesproken om rust aan de bal te krijgen en de combinaties proberen te maken. Niet te veel lopen met de bal, want VRC ging graag die duels aan

  We wisselde weer wat meisjes, nu moest Rene gaan keepen. Het spel aan onze zijde verbeterde en onze meiden lieten nu meer voetbal zien. Echter was VRC erg strijdbaar, hierop kwamen wij wat te kort. Nu kwamen er wel gevaarlijke situaties voor de goals. Rene pakte een paar keer goed schot op doel. Hierdoor bleef het 0-0. Onze aanvallers met Silje, Lara, Olivia en Rowena kregen ook wat mogelijkheden. Op het middenveld zag het combineren met Robine, Mirte, Lies, Emelie, er soms goed uit. Ook de loopacties aan de bal verbeterde. Hanna en ook Rika waren verdedigend een goede aanvulling. Terwijl Elin met haar kracht de verdedeging van VRC in verwarring bracht.
  Rene pakte nog een keer een balletje uit de lucht, maar op een hard en hoog schot had ze natuurlijk geen antwoord. 1-0. Nu mocht emelie gaan keepen zodat rene ff kon rusten.
  Vlak daarna dribbelde Laura het middenveld in en bal kwam via het middenveld in de 16 waar Mirte de bal plotseling in de goal kon tikken. 1-1
  VRC had inmiddels nog 3 aanwinsten van veld 1 ontvangen en bracht deze ook in. Het spel veranderde niet veel, onze meiden met Lara, Lies, Like, Silje etc deden niet veel onder voor deze meiden. Silje en Olivia kregen nog een paar mogelijkheden. Eindelijk kregen wij ook eens een vrije bal van de scheidsrechter, Rowene schoot deze net over de goal.

  Vlak voor tijd had lies een prima verdedigende actie, echter vond de scheidrechter dat lies dit niet volgens zijn regels deed. Onze 4e keepster Emelie zette zich schap voor een uithaal, ze was echter kansloos. 2-1 een cadeau was uitgepakt. Nu moesten wij weer, we kregen nog een enorme kans met elin, die de bal niet in het opendoel kreeg. Het was ook niet echt makkelijk, om deze te maken. Daarna konden we nog een beetje gevaarlijk worden, de scheidrechter vond het echter tijd, zodat we niet meer de mogelijkheid kregen op een terechte gelijkmaker.

  Volgende week een training vrije week, daarna ook wat trainen op duels willen winnen, dat vandaag het verschil kunnen maken. Ondanks dat was het weer een leerzame Pot.

  Fijne vakantie en tot volgende week Almere thuis.