• Vandaag wacht de Topper tegen Spakenburg.

  Het is een stralende dag als onze meiden zich melden bij FC de Bilt voor de uitwedstrijd tegen Spakenburg de huidige nummer 2. Tijdens de wedstrijd bespreking is aangegeven wat je moet leveren bij een TOP- wedstrijd. Hoe we willen spelen is wel bekend bij de meiden, hier en daar wordt nog een kleine uitleg gegeven over de hoe het nog beter kan.

  We reizen naar het noorden met 17 speelsters waarvan Judith weer de inval keepsters is. Alleen Siene is niet aanwezig, en Karlijn is gelukkig weer fit. Ook zijn er veel ouders en andere belangstellende die meegaan voor deze affiche in de 1e klasse

  Na de warming-up wordt de opstelling bekend gemaakt. Judith, Lieke, Floor, Lies en Laura moeten het achterin weer dicht houden. Om het middenveld starten Emily, Mirte en Robine. Voorin zijn Lina, Rowena en Silje de basis spelers. Op de bank hebben we nog Rene, Miray, Lola, Lara, Karlijn en Olivia

  De scheidsrechter blaast voor het eerst en de wedstrijd is begonnen.

  Spakenburg trapt af maar levert vrij snel in. Onze meiden weten Lina door het midden te vinden waarmee het 1e schot hoog op de paal is genoteerd. Binnen 5 min. weer een uitbraak van Lina, nu weggestuurd vanuit links. Helaas weer op de linkerpaal en in de rebound in een opendoel net over.

  Onze meiden beginnen goed, er is veel dreiging vanuit het middenveld met Robine, Mirte en Emily. We krijgen nog mogelijkheden met Rowena en Silje en ook Lina blijft heel gevaarlijk. Spakenburg speelt alleen de lange bal op hun zeer goede spits. Zij is een plaag voor Lieke, Lies en Floor. Maar zij is steeds alleen en kan nog niet echt gevaarlijk worden.

  Spakenburg blijkt een team met veel duelkracht en sterke grote meiden. Maar onze meiden kunnen gewoon beter voetballen en de veel graag geziene combinaties zijn er te zien.
  Er volgt een spelhervatting en een uitbraak van de Spakenburg, even staan we niet goed en hun spits maakt het af, met 0-1 als resultaat.

  Tijd voor de 1e wissel, Silje eruit voor Miray. Ondertussen loopt ook Lola zich warm. Gelukkig laten we ons niet bang maken achterin ondanks de \"grote\" meiden in de Spakenburgse aanval. Lieke en Laura houden het op de flanken goed dicht. Met Miray hebben we meer “kracht” voor in, zij krijg twee hele goede mogelijk heden om te scoren, maar de 1-0 blijft nog staan.
  Ook Lola komt nu in het veld en Emily gaat naar de bank. Weer 3 prachtige kansen voor de Bilt maar helaas zit het niet mee. 11: 45 uur, weer een mooie aanval van onze meiden, Miray en Lina weten de verdediging uit te spelen waarna de verdiende 1-1 wordt gemaakt.

  Na de aftrap een mooi opgezette aanval van Spakenburg waarbij onze invalkeepster Judith kansloos was. Helaas toch weer een achterstand. Lieke gaat er nu uit en de 1e speelminuten voor Karlijn. Helaas houden we het achterin niet goed dicht en kunnen we niet fel genoeg verdedigen. Er worden slordige fouten gemaakt waardoor weer een tegendoelpunt waarbij keepster Judith wederom kansloos. Met een pijnlijke 3-1 als tussen stand. Maar we gaan proberen voor rust het dragelijker te maken

  Lara komt erin voor Mirte op links half. Inmiddels heeft spakenburg de verdediging aangepast en 2 man op Lina gezet een echte laatste man achter hun verdediging en een extra middenvelder op Robine en Lies zodat daar de passen niet meer naar onze spitsen kunnen worden gegeven. Een tactisch spel is ook begonnen.

  Door de achterstand (die we niet gewend zijn) is er ook onzekerheid bij onze meiden te bespeuren. Nu moet ook het karakter worden aangesproken.
  Achterin hebben we het zwaar, eigenlijk voor het eerst sinds BFC. Na een inworp op rechts komt de bal via Olivia bij Lara die de combinatie doorzet en weer bij Olivia krijgt. Helaas eindigt deze aanval met een spelonderbreking wegens een redding en blessure bij de keepster van Spakenburg. Na de spelhervatting proberen we de aanval weer in te zetten. Opbouw vanuit het midden naar Lola op rechts maar helaas komen we er niet door.

  We hadden een zeer sterke start, helaas de rust in met een 3-1 achterstand.
  Tijdens de rust- bespreking wijst Marcel erop dat we goed proberen te verdedigen maar in de problemen komen met de lange ballen. Ook de spitsen moeten zorgen dat de laatste man niet die lange bal kan geven. Dan wordt de verdediging geholpen. De tegenstander is snel en fysiek sterk, dat is ons nadeel. En natuurlijk gewoon de kansen maken, de 3-1 is terecht maar niet qua kansen verhouding.

  Wij proberen nu hun aanpassing te omzeilen door Lina de spits te zetten en Lies nog meer op het middenveld te laten komen bij balbezit.
  Nu is het aan ons om te proberen te scoren uit de mogelijkheden die we zeker gaan creëren.
  12:10 uur. De aftrap is voor ons, de eerste mogelijkheid is voor ons nu kwam de aanval door het midden zoals we hoopte. Echter sloeg Spakenburg genadeloos toe, na weer een goede counter 4-1.

  Na een mooie doorbraak door het midden met Olivia en Lina lopen we weer vast en weten we Spakenburg nier op hun helft op te sluiten. Er komen lange uittrappen richting midden, dat gebeurt niet vaak bij de tegenstanders tot nu toe. Emily en Lies komen weer in het veld en Reneé loopt zich warm.

  Wat een kracht hebben de meiden van de tegenstander, een hard afstandschot wordt door Laura zeer netjes van de doellijn onderschept, wat een redding, waarna wij weer kunnen opbouwen.
  Olivia wordt ondertussen gewisseld voor Rowena. Karlijn wisselt voor Lieke. Zij heeft nu de taak de goede spits aan de ketting te houden.
  Een prachtige uitbraak van Silje met een kans voor Mirte, helaas weer net over de lat, de keepster was kansloos maar het zit de Bilt al de hele wedstrijd niet echt mee.

  Helaas fluit de scheids tegen ons na een goede verdedigingsactie. De vrijetrap op links net buiten de 16 meter kan met deze tegenstander zeker tot een doelpunt leiden. Judith zat er goed bij maar kreeg de bal net niet klemvast waarna er toch gescoord werd. 5-1

  We gaan nu met 4 spitsen voetballen, om deze stand om te buigen. Rene komt op rechts buiten en we proberen er alles aan te doen. Floor veroverd maar weer een een bal en dribbelt met de bal langs alle tegenstanders en is uit eindelijk op linksbuiten beland waar zij toch het balbezit houd en Mirte kan bereiken voor een voorzet op Miray.
  Laura weet vanuit links de bal te bemachtigen en de bal naar voren te brengen waarna Lina kon werden gevonden die gelukkig toch ook nog voor ons team weet te scoren. 5-2

  Er is weer hoop en nog 15 minuten te gaan. Er volgen weer een paar mooie aanvallen voor onze meiden. Tijd voor Lara op linksachter en Lola wordt gewisseld door Emily op de rechtsachter positie. Ons meegereisde publiek laat zich nu nog meer horen en steunen de meiden echt heel erg.

  Uit een van deze aanvallen krijgen we een corner die door Rowena panklaar wordt neergelegd bij Miray 5-3. We hebben nog 3 Minuten en iedereen geeft nu echt alles. Spakenburg komt er niet meer uit en het is heel erg spannend vanaf de zijlijn. We krijgen nog kansen en ook het publiek en de wissel spelers geloven erin. Bij Spakenburg merk je nu ook dat wij echt beterzijn. Hun Coach, die de hele wedstrijd al zeer aanwezig is, is niet te houden een schreeuwt ook zijn longen uit zijn lijf.

  De laatste minuten zijn geweldig. Gaan we het redden???
  De overhand hebben we zeker maar de kansen worden niet echt meer gecreëerd, het zit dicht op de helft van Spakenburg. En de tijd zit ons tegen en dat heeft de scheidsrechter goed in de gaten en fluit precies op tijd voor de laatste keer.

  We hebben vandaag verloren maar toch hebben de meiden een compliment gekregen over de hoeveelheid kansen die gecreëerd zijn en de zeker de laatste fase van de wedstrijd. Ook gezien het eigen spel en de aanpassingen van onze tegenstander op onze speelwijze. Top hoor. Over 3 weken op 9 April kunnen we Spakenburg thuis verwachten voor weer een Topper in deze klasse.
  Voor het verslag dank je wel aan Daniel. Zijn verslag is klein beetje aangevuld met bovenstaande als resultaat.

  Zondag hadden de meiden gelukkig een leuk verzetje met bezoek aan de wedstrijd FC Utrecht - FC Groningen.

  Gr.
  Marcel
  Gr. Marcel