• MO13-1 verdient naar gelijk spel tegen Jonathan.

  Het is wederom een prachtige zaterdag in Maart, met 18 graden en vol op zon. Staat vandaag Jonathan op het programma. De heen wedstrijd werd redelijk simpel gewonnen, en de meiden hadden vandaag de kans de kater van vorige week weg te spelen.

  Uiteraard is er vooraf een wedstrijdbespreking en word deze keer veel aandacht besteed aan de mentale en fysieke kracht van onze meiden. Vorige week hebben we aangetoond in het laatste kwartier dat er ook karakter in het team zit.

  Vorige week gingen we met 17 meiden op pad, deze week vallen er helaas twee meiden af met een blessure. Zowel Silje als Karlijn zijn weer enkele weken afwezig. Maar gelukkig hebben we een selectie van 17 speelsters en is er veel kwaliteit beschikbaar.

  De opstelling is als volgt
  Doel : Siene, Achter : Lola, Floor, Lies, Laura, Midden : Emily, Robine, Rene , Voor : Lina, Rowena, Olivia. En nog de wissels Mirte, Lara en Lieke en Miray

  De scheidrechter had er ook zin in en we startte precies op tijd. Jonathan had duidelijk wat versterkingen meegenomen en was met een ander plan naar de bilt gekomen. We begonnen goed aan de wedstrijd en het spelbeeld van de laatste weken was al snel weer te zien. Emily en Rene op het middenveld combineerde weer goed met Lina en Olivia. Rowena was steeds aanspeelbaar voor Laura, Lies en Floor. Lola had haar handen vol aan een handige links buiten, maar wist daar vaak als winnaar uit te komen.

  Het spel ging op en neer, Robine kon het spel goed verdelen, zij had vandaag wel te maken met een hele sterke tegenspeelster. Olivia draaide haar tegenstander geregeld dol met aan acties.
  Het plan om Lies steeds te laten doorschuiven lukt niet helemaal. En dat was de verdienste van Jonathan die met veel kracht en enkele goede voetbalsters er een echte wedstrijd van maakte. Wij hadden met Rowena en Lina al wat kansjes gehad.

  Laura won haar duel op links achter en speelde goed lies in, zij gaf de bal perfect mee met Robine, die op haar beurt Lina diep stuurde. Zij maakte de 1-0.

  Siene had al een paar keer de bal uit het doel gehouden, echter kon zij niets doen aan de 1-1 die redelijk snel viel. Mirte, Miray, Lara en Lieks vielen in. Onze wissels hadden er duidelijk zin en Lara kon direct Lina inspelen, haar schot belande in het zijnet. Miray miste een voorzet die ook over rechts kwam. Bij een van de aanvallen van Jonathan lag de bal toch weer achter Siene. 1-2

  In de rust is gewezen op de vorige wedstrijd, die we met goed spel maar ook met karakter weer spannend hebben gemaakt.

  Vol goede bedoelingen gingen de meiden de 2e in. Met al snel weer een goede aanval over links met een goede voorzet van Rowena wist Miray de keepster van Jonathan bijna te passeren. Ook lina kreeg weer een geweldige mogelijkheid om de 2-2 te maken.

  Soms vergaten we de vrijstaande speelsters voor de goal aan te spelen, waardoor de 2-2 maar niet viel. Jonathan bleef ook gevaarlijk en achterin hadden Lieke, Floor, Lies en laura de handen vol aan de aanvallers van Jonathan. En als het toch tot een mogelijkheid kwam redde Siene goed. Emily, Lola waren rustig aan de bal en Rene kon ook goed de combinaties vinden met Robine en Lina. De 1-3 viel toch ook nog en onze meiden moesten nog weer een tandje bijzetten.
  Lara en Mirte speelde goed en wisten geregeld met mooie pasjes de voorste linie vrij te spelen. Robine en Lies heerste nu centraal op het middenveld. We waren conditioneel beter en gingen op jacht naar de 3-2.

  Helaas viel Floor geblesseerd uit en moest Robine haar positie overnemen. En gingen we net als vorige week 3-3-4 spelen. Rowena, Olivia, Lina en Miray moesten ons van doelpunten gaan voorzien.

  Ook het publiek ging er vandaag weer achter staan en onze meiden lieten allemaal zien dat zij niet wilde verliezen maar wilde winnen. Met nog een kwartier te gaan was er genoeg tijd. Het spel bleef goed en met het inbrengen van Mirte viel gelijk de 2-3. Er kwamen steeds meer kansen maar ook Jonathan bleef gevaarlijk. Lieke was net als vorige week heel goed en haar passing was belangrijk voor ons spel op Rechts. Op links Back was Laura niet meer te passeren. Hierdoor bleven we in de wedstrijd. Met nog 5 minuten te spelen maakte Lina de 3-3.
  Robine dichte elk gaatje zoals Floor dat altijd doet. Daardoor konden we blijven proberen de 3-3 te maken.

  Net als vorige week gingen de meiden door op zoek naar de winnende goal. De mogelijkheden waren er zeker, maar een beetje geluk hadden we niet. Het publiek gaf een extra motivatie aan de meiden, maar net als vorige week was het niet voldoende voor het resultaat dat gehaald moest worden.

  Toen het laatste fluitsignaal viel waren de meiden leeg gestreden en hebben ze laten zien dat ze tot het laatste moment verzorgt blijven voetballen en kansen creƫren.
  Volgende week wacht de uitwedstrijd tegen Victoria, daar gaan we nu naar toe werken.

  Na de wedstrijd zijn de meeste meiden even gebleven voor een gezellig samenzijn met een hapje en een drankje.