• FC de Bilt MO13-1 aan kop na overwinning op Jonathan MO13-1

  Na een weekje vrij staat vandaag de inhaalwedstrijd tegen Jonathan op het programma. Doordat het het laatste weekend van de krokusvakantie is, zijn Lara, Lola, Lieke, Siene en Karlijn afwezig. Na veel rondbellen en appen zijn Judith, Elyn en Babette toegevoegd voor vandaag.

  Judith heeft al vaker gekeept bij ons en ook Elyn heeft geregeld ingevallen. Voor babette is het vandaag de eerste keer.

  Het is een prachtige zaterdag als we om 11.00 verzamelen in de bestuurskamer voor de wedstrijd bespreking. Daar hebben de meiden uitleg gekregen over het aanvalsplan vandaag. We moeten proberen de bal sneller tussen de verdedigers te steken op onze snelle buitenspelers. Ook de opbouw bij Judith wordt besproken. De opstelling is als volgt. Judith op doel, achterin Elyn, Lies, Floor en Laura. Het middenveld werd gevormd door Emily , Robine en Mirte. Voorin starte we met Lina, MIray en Silje. Op onze sterke bank zaten nog Renee, Babette en Rowena.

  Bij aankomst in Zeist scheen de zon volop en begonnen we de warming-up op het kunstgrasveld, waar ook de wedstrijd zou plaatsvinden. Jonathan bleek bij de warming-up 9 speelsters te hebben.

  Enkele speelsters waren onderweg zodat ze wel compleet zouden zijn. Echter duurde dit nog even en werd het tijdrekken alla AJAX afgelopen week gestart. De scheidrechter vond het best en kwam op zijn dooie akkertje te laat en de Coach van jonathan ging lang door met zijn uitleg aan de speelsters. Uiteindelijk startte we 6 minuten te laat aan de wedstrijd.

  Onze meiden lieten gelijk na de aftrap zien dat we vandaag kwamen om te winnen. De eerste combinaties op Links met Laura, Mirte en Silje waren direct gevaarlijk. En kregen we uit een voorzet van Silje de eerste kans voor Miray. De verdedigers van Jonathan waren net op tijd om de 0-1 te voorkomen. Na een minuut of vijf onderbrak Floor een aanval van Jonathan en zij speelde direct Lies in die met een mooie beweging Robine de bal meegaf. Via Emily werd Lina weggestuurd en zijn schoot mooi binnen in de verre hoek. Achterin gaven we weer niks weg met onze sterke verdidigers Laura Floor Lies en Elyn, Het zat potdicht bij ons, en Judith kon lekker van de zon genieten.

  Zoals afgesproken dribbelde onze verdedigers goed met de bal het middenveld in. Daar konden we goed combineren met Mirte, Emily en Robine. Hieruit kamen schietkansen voor Mirte, Miray en Robine. Silje moeste al snel vervangen worden, zij had te veel last van een val die ze maakte deze week. Olivia kwam op haar positie te spelen.

  Elyn deed het vandaag weer prima en uit een van haar passen naar Lina, had Lina een mooie actie met een hard schot op de paal. De bal kwam bij Miray die de 0-2 tegen de touwen schoot.

  Het was wachten op meer doelpunten, de moesten nu ook komen van Rowena voor Miray en Rene voor Emily op rechts midden. Babette kwam voor lina in het veld.
  Rowena liet gelijk zien dat ze doel gericht is met haar eerste actie speelde ze goed Olivia in die haar tegenstander even doldraaide en met een goede voorzet op Rowena bijna tot een assist zag promoveren. De keepster had echter een prima antwoord op deze inzet. Renee liet ook vandaag weer zien dat ze groeit in haar rol. Met een prima pas op Lina en een daaruit volgende kans voor Mirte was het bijna 0-3. De 0-3 had ook kunnen vallen uit een van onze geoefende corners, zoals vaker lukte dat net niet vandaag.

  Het was nu rust met maar 0-2 was dit niet het juiste afspiegeling van de wedstrijd. Jonathan aan een aanwinst gevonden, door een jongetje toe te voegen aan het team. Dit werd door ons gekeurd, zolang hij maar niet te bepalend zou blijken.

  In de tweede helft wilde we het tempo iets hoger proberen te houden. Zodat we sneller onze kansen zouden krijgen en afstand van Jonathan te nemen.

  Dit plan lukte echter niet, we waren slordig en het spel werd er niet beterop. Omdat Jonathan vandaag ook niet goed was, bleef het lang 0-2.

  Gelukkig gingen we na 10-15 minuten weer spelen zoals we dat kunnen, en gelijk kwamen er weer meer kansjes voor Olivia, Rowena, Miray en Lina.
  Lies was vandaag weer zo rustig aan de bal daardoor begonnen veel situaties bij haar. Floor en Laura zijn de laatste weken zo goed dat geen tegenstander een kans krijgt. Jonathan kon niet bij Judith en de buurt komen. Silje was direct na haar invalbeurt gevaarlijk maar kon net niet op het scorebord worden genoteerd.

  Uit een snelle dribbel van Robine, die met een mooie pas op Lina, die een perfecte voorzet gaf, tikte Silje nu wel de 0-3 binnen. Mirte en Robine werden vervangen voor Rene en Emily en ook babette kwam weer in het veld. Jonathan scoor uit het niets de 1-3 met een enorm schot hoog in de lucht die zomaar binnen viel. Judith had nog niks te doen gehad en deze goals was niet te voorkomen.

  Ons antwoord was perfect. Emily veroverde de bal en via onze nieuwe mid-mid laura kwam de bal na een leuke combinatie met rene, bij Lina die met een schot de 1-4 noteerde.
  Floor en Lies werden nog even gewisseld vlak voor tijd, zodat we met een onervaren centrale duo gingen voetballen. Echter kwamen we niet meer in de problemen en werden de 3 punten mee naar de Bilt genomen.

  Zonder puntverlies hebben we nu de koppositie gepakt en gaan we vol goede moed naar de volgende wedstrijd. Sporting ’70 is volgende week onze tegenstander.
  Volgende week moeten we proberen weer een keer de NUL te houden, na drie wedstrijden met iedere keer een heel vreemd tegendoelpunt.

  Fijn weekend en geniet nog ff van de zon.
  Gr. Marcel