• FC de Bilt MO13-1 wint voor de 3e keer op rij

  Het is zaterdag 6 November en vandaag wacht de uitwedstrijd bij Sporting 70 in Utrecht. De wedstrijd is verplaatst naar de middag 15.00 uur. Voor ons een vreemd en laat tijdstip. Maar vandaag komt dat heel goed uit. Er zijn maarliefst 6 afwezige. Blessures voor Lina en Rowena waren al bekend, maar sinds donderdag is ook Robine voor 4-6 weken niet beschikbaar. Door de overige afwezige Siene, Lola en Olivia hadden we er maar 10 van onze eigen ploeg. Gelukkig speelde de MO13-2 in de ochtend en konden we daaruit beschikken over Judith, Merle, Juli en Elyn. Ergens onderweg was ook Elisa nog beschikbaar voor een extra potje op de zaterdag.

  Zo gingen we fietsend en met de materiaalwagen onderweg naar Utrecht. Eenmaal in utrecht aangekomen kregen de meiden de opstelling te horen. Judith natuurlijk als keepster, daarvoor onze vaste verdedigers Lieke, Floos, en Laura met daarbij Elisa. Het middenveld start met Lara, Lies en Mirte. Voorin moest het gevaar van Silje, Karlijn en Elyn komen. De eerste wisselbeurten waren er voor Emily (maar ook wel M genoemd) Rene, Merle en Juli. Door de afwezigheid van Robine, was Mirte nu de aanvoerder. 

  Voor de beker hadden we de tegenstander van vandaag al een keer gehad, toen bleek het een taaie maar ook voetballende ploeg te zijn en konden we met moeite de wedstrijd winnen met 0-2.

  Om 15.05 starten we met de wedstrijd, iets verlaat omdat de scheidsrechter nog even het licht wilde laten branden.
  Vrijwel direct na de aftrap, waren de bekende combinatie al te zien. Ondanks de vele invallers was het spel van behoorlijk niveau. Laura kon makkelijk met Mirte en Silje gevaar stichten aan de linker kant. Daar kwam al snel de eerste mogelijkheid uit, echter was de voorzet van silje uiteindelijk voor de keepster.
  Ook over rechts met de goed spelende Lieke die nu goed de rust aan de bal bewaarde, en de technische Lara die de snelheid van Karlijn goed wist te gebruiken. Lies zou kort achter Elyn spelen, en dat werd ook goed uitgevoerd. Centraal voorin kon de druk op de defensie van Sporting goed gehouden worden. Bij een van de passes op Karlijn kwam de voorzet bij Elyn, die de bal net naast zag gaan. Alle doeltrappen van Sporting waren snel in handen van Floor en Elisa, die direct de ballen vooruit probeerde te spelen. Het was mooi te zien dat alle meisjes die in vielen meededen met het spel. Het was tijd voor de wissels. Juli (links back), Emily, Rene en Merle kwamen nu op de grasmat hun kunsten vertonen. 

  Rene pakte haar spel van vorige week goed op, Juli op linksback kon met Emily ook goed samen spelen.En Merle ging als spits het restant van de 1e helft uitspelen. We kregen aan de zijlijn nog steeds mooie combinaties te zien. Maar wat ook belangrijk is om te zien, we lieten sporting niet voetballen, bij balverlies hadden we deze snel terug. Judith heeft in de eerste helft misschien twee rolletjes te verwerken gehad. Ons goede spel werd net als de laatste weken, voor rust niet beloond met 1 of meerdere doelpunten.

  In de tweede helft ging het goede spel gewoon door, Mirte liet zien dat ze haar vorm weer helemaal terug heeft en dat gold eigenlijk voor de hele ploeg. Lara liet op rechtsbuiten haar tegenstander vaak kansloos achter en ook Elyn en Merle afwisselend in de spits waren gevaarlijk. Emily was sterk aan de bal, waardoor ook Laura in haar nieuwe rol rustig kon groeien. Na weer een goede aanval over rechts, kwam de bal bij silje die ook vandaag weer het net liet bollen. Eindelijk werd ons spel beloond. 

  De meiden gingen gewoon door met het vertoonde spel, echt iedereen deed goed mee en dat resulteerde uiteindelijk ook nog in de 2-0. Ook vandaag werden er weer te veel kansen onbenut gelaten, daardoor bleef het maar bij twee doelpunten. En in de tweede helft heeft Judith eigenlijk geen echte redding hoeven te verrichten maar wat ze moest doen was goed.

  De meiden konden nu kleedkamer opzoeken met de wetenschap dat de nu vast in de subtop staan. Ook is nu goed het vergelijk te maken met de vorige wedstrijd tegen Sporting. Toen hadden we het moeilijker dan nu en dat met de invallers. Ook het veldspel is enorm gegroeid. Top Meiden en bedankt voor alle invallers.

  Volgende week wacht een bekerwedstrijd tegen Kampong. Dit is weer een uitwedstrijd.

  Tot Snel..Marcel