• Vandaag is het de eerste zaterdag dat we dit seizoen als koploper een wedstrijd ingaan. Dit betekend dat onze tegenstanders ons anders zullen gaan benaderen verwachten wij.
  De wedstrijd is ingepland op veld 3, helaas weer geen wedstrijd op veld 1 voor onze meiden. Ook het tijdstip 8.30 is ff wennen, hierdoor was de wedstrijd bespreking al om 7.50 uur in de bestuurskamer.

  Deze tijd bleek voor enkele meiden niet te halen en raakte daarbij hun basisplaats kwijt. Tijdens de wedstrijd bespreking hebben we wat meer aandacht geschonken aan de veld bezetting, We wilden deze mooie zaterdag ook weer eens de NUL houden. Ook moest lies meer achter Robine op het middenveld inschuiven bij bal bezit. De start opstelling is als volgt Siene onder de lat. Achter in Lola, Floor, Lies en laura, op het middenveld Lara, Robine en Emily. Voorin Silje Miray en Lina. Ook aanwezig maar niet tussen de lijnen waren Rene, Mirte, Rowena Olivia en Lieke.

  Alleen Karlijn was door een blessure niet aanwezig. Dus ook vandaag weer geen teamfoto te maken.

  Onze tegenstander Sporting 70 stond al op het veld en was blijkbaar met goede bedoelingen naar de bilt gekomen.
  Vandaag floot de scheidsrechter op tijd voor de aftrap en FC de Bilt liet direct zien dat we snel wilde scoren. De eerste mogelijkheid kwam via Emily en Silje, deze aanval werd afgeslagen, maar de bal belande bij Robine die Lina inspeelde en zij maakte wel de snelle 1-0. Twee minuten was er pas gespeeld, een geweldig begin van onze meiden. Zoals al vaker in deze verslagen gemeld is onze verdediging erg sterk en komt er ook steeds meer aanvallende impuls vanuit. Ook Lola deed het steeds beter op voor haar vreemde positie. Al snel gaf Laura een prima diepe bal op Miray en knalde de bal hard tegen de touwen.

  Centraal achterin hadden Floor en Lies alles weer volledig in de hand, daar konden we ook direct beginnen met onze opbouw, zij zorgde ervoor dat Lara, Emily en Robine goed de aanvallers konden bedienen. Vele mooie aanvallen werden op de mat gelegd. Floor onderschepte weer eens een bal van sporting en stelde Robine instaat om Lina weg te sturen en zij maakte haar 2e van de ochtend.

  Silje zag een schot van haar geblokt worden , maar na een schot van Robine was Miray attent en maakte zij het buitenkansje goed af. Vlak voordat Lara gewisseld werd zette ze goed door en stuurde ze Lina maar weer eens weg en maakte zij haar 3e .Nu kwamen ook de wissels in het veld. Olivia liet gelijk zien hoe technische speelster zij is. Zij kan ook goed samenspelen met Mirte en lieten de aanvallen over links er gevaarlijk uit zien. Met Rowena in de spits bleef het gevaarlijk voor de goal, ze kon haar kansjes echter nog niet omzetten in een doelpunt. Renee stond nu op rechtsmidden en Lieke op rechtsachter via hun samenspel kwam de bal bij lies die een mooie bal in de loop aan onze mid-mid gaf, die wederom Lina weg stuurde en zij maakte de 6-0. Via een mooie combinatie met Mirte, Olivia en Rowena werd het bijna nog 7-0 voor de rust, echter had de keepster van Sporting daar geen zin in en redde prima.

  In de rust hebben de meiden complimenten gehad op het goede spel, en ook de taak om vandaag zeker 10x te scoren tegen een matige tegenstander. Dit moesten ze ook nog een doen met wat extra positie wisselingen, zodat er wat uitgeprobeerd kon gaan worden.

  Het verlag van de 2e helft is verzorgt door Daniel waarvoor dank natuurlijk

  De 2e helft begonnen de meiden en met de nodige wissels niet direct scherp genoeg waardoor er uit een lange keepersbal van de tegenstander gelijk een tegendoelpunt kon worden gescoord; 6-1.

  Maar de meiden lieten zich dat niet nog een keer gebeuren en schoven met zijn allen op naar de helft van de tegenstander om ze daar weer zo veel mogelijk op te sluiten. Daardoor konden onder andere Mirte en Miray mooie goals maken door prachtige voorzetten en door steekballen van onze verdedigers Lies, Laura, Floor en Lieke. Het was een mooi spel om te zien zoals tijdens de voorbespreking ook uitgezet op het bord. Lina wist nog een prachtige goal te maken door diep op rechts wat tegenspeelsters uit te spelen en vanaf bijna de achterlijn de bal langs de keeper in de linker hoek te plaatsen.

  Net voor tijd schoot een van onze meiden een pachtig afstandschot op goal na weer eens zo'n mooie uitbraak van achteruit door het midden. Helaas kwam deze harde bal tegen de neus van de keeper van Sporting met als gevolg een mooie redding en een bloedneus. Gelukkig kwam de keeper weer een beetje bij van de schrik en konden de meiden weer veder spelen. Niet veel later maakte Robine een prachtig goal die de keeper onmogelijk had kunnen hebben. En toen kwam de stand daarmee op 9-1. Dat motiveerde onze meiden nog meer om daar 10-1 van te maken en in een van de laatste minuten kreeg Mirthe dat nog voor elkaar met ook een super doelpunt! Het was na de wedstrijd even zoeken naar een kleedkamer met werkende douches maar ook dat kreeg het team voor elkaar. Kleedkamer 10 had werkende douches en de overwinning kon worden gevierd. Zelfs de omringende teams waren onder de indruk van de gezellige muziek uit die feestende kleedkamer. En de herenteams draaide het volume van hun boombox hiervoor zelfs zachter.

  Volgende week wacht ons de uitwedstrijd tegen het sterke Spakenburg, dan zal de weerstand wel goed zijn. Er zijn kaartjes voor de buscombi te koop. :-)

  Gr.Marcel