• MO13-1 wint met 2-0 maar scoort veel te weinig

  Op de eerste echte herfst zaterdag van dit jaar, mogen de meisjes vandaag op veld 1 aantreden tegen De Meern MO13-1. Afgelopen woensdag konden we eindelijk weer eens winnen en aansluiting krijgen bij de plaatsen 2 t-m 6. Omdat bij te houden moet vandaag wel gewonnen worden van de nummer laatst. Het team wordt nog steeds geplaagd met blessures waardoor nog niet elke speler 100% fit is. Siene is er niet bij vandaag en Lina mag volgende week pas weer voorzichtig de bal aaien.

  we beginnen de dag om 8.10 in de bestuurskamer voor weer een wedstrijd bespreking.
  Onze meiden zijn op tijd zodat de magneten op het bord weer de handbewegingen van de trainer krijgen. Als laatste wordt nog een voorbeeld voor een variatie bij een hoekschop uitgelegd. Doordat niet iedereen fit is, is ook de opstelling anders dan gewenst. Emily start op rechts achter, daarnaast het vertrouwde duo Lies en Floor en op rechts Laura. Het doel moest schoon worden gehouden door Lola. Op het middenveld starten vandaag Lara, Robine en Mirte. Voorin starte Karlijna als rechtsbuiten zodat zij net als woensdag van haar snelheid gebruik kan gaan maken.
  Centraal staat Rowena en op linksbuiten Silje. Op de bank hebben we nog beschikking over Lieke, Olivia en Rene.

  Vandaag mocht Harry onze wedstrijd leiden, vooraf wilde hij nog de aanvoerders spreken. Hij wenste iedereen een fijne wedstrijd en blies toen droge lucht door zijn fluit.

  Onze meiden begonnen direct aan de eerste aanval. Mirte gaf een mooie bal tussendoor naar Silje die de lange keeper teste. De keeper schoot de bal zonder te stuiten op onze helft, en de Meern kwam met veel speler eruit. Wat een kracht had die keepster in de benen. Maar zoals bijna altijd had onze verdediging met Floor en Lies al snel de bal in bezit. Via Emily werd lara aangespeeld die op haar beurt Karlijn weg stuurde. Zij gaf snel voor, Rowena kreeg de bal in de 16 en zal haar inzet gekeerd door de keepster. De meern kon niet van de eigen helft af komen, en sticht niet echt gevaar. Robine en Lies hielden het centraal op het middenveld goed in de gaten en verdeelde het spel waar het kon.

  De corner die we hadden afgesproken konden we niet uitvoeren ( de meern liet dit niet toe), echter waren andere varianten toch ook gevaarlijk voor het doel.

  Mirte was op links weer in vorm en maakte mooie combinaties met Silje. Olivia kwam in het veld en ging nu als rechtsbuiten spelen. Rene kwam op rechtsmidden in het veld en nu ging emelie keepen voor Lola. We kregen veel mogelijkheden maar alle ballen waren voor de uitblinker tot nu toe, de keepster van De Meern. Bij een van de aanvallen raakte Rowena geblesseerd, en raakte we wederom een aanvalster kwijt voor langere tijd.
  Ondanks de kansen wisten we voor rust niet op het scorebord te komen en had De Meern nog het idee dat ze vandaag hun eerste punt konden gaan pakken.

  In de rust is er aangegeven dat we met 4 spitsen gingen voetballen, nog eerder proberen te schieten op doel zou ons ook aan het benodigde doelpunt kunnen helpen. En net als afgelopen woensdag het hoge drukzetten moest beter.

  De speelsters voerde dit goed uit en al snel kregen Mirtje, Silje, Karlijn, Robine en Lies schietkansen. Olivia was sterk aan de bal en toonde dat ze op de buitenpositie goed haar kwaliteiten kan laten zien.
  Met Lieke, Floor en Laura hadden we meer dan voldoende verdedigende kwaliteiten, zodat de andere speelsters met goed voetbal nog meer kansen onbenut lieten. Bij weer een mooie pas van Mirte op Silje werd nu de voorzet door Olivia tot het bevrijdende 1-0 bevorderd. Eindelijk was de kop eraf. De meiden gingen door en wilde snel de 2-0 maken. Vele aanvallen en mooie combinaties waren te zien en het was wachten op de 2-0.

  Er werden weer wat wissels doorgevoerd, Robine verving Rene op de goal zodat zij weer kon gaan voetballen. Lola kwam er ook nog even in om het middenveld te versterken. Uiteindelijk viel de 2-0 toch nog: Na een mooie dribbel van Silje wist zij de keepster kansloos achter te laten.

  We kregen nog wel kansen op de 3-0 en meer maar de uitkomst kunt u nu wel raden.

  Het is wel duidelijk dat De meern onderaan staat met 0 voor en MAAR 17 tegendoelpunten.

  Harry floot af en de meiden konden lekker gaan douchen. 3 Punten in de pocket dat is toch lekker.

  Volgende week gaan we om 15.00 bij Sporting 70 proberen deze lijn door te trekken.