• MO13-1 wint inhaalwedstrijd van Almere MO13-1, 2-0

  Dit seizoen zijn alle wedstrijden op mooie zaterdag onder een zonnetje of beetje half bewolkte hemel geweest. Vandaag stond de inhaalwedstrijd tegen Almere op het programma, dit met het aanzien van de invallende schemer en nog net niet ontstoken lichten op veld 5.

  Gelukkig waren er teams bereid gevonden om op een ander trainingsveld hun training te doen vandaag, zodat er door heel veel meisjes gevoetbald kan worden. 

  Doordat we nog steeds geblesseerde spelers hebben en enkele afwezige vanwege dit toch vreemde tijdstip en dag, zijn er weer invallers geregeld vanuit de mo13-2. Hana die zaterdag ook al inviel en vandaag nam zij keeper Judith mee, waren bereid mee te doen.

  Voor de wedstrijd hebben de speelsters de gebruikelijke tips mee gekregen. Er kwam nog ff een voorbeeld over hoe je een bal moet afpakken, dat je daar alles aan moet doen en niet te lief zijn. De vergelijking werd gemaakt met een bal van een hond afpakken, dat gaat meestal ook niet met 1 poging. Ook de mogelijkheid om een keer op doel te schieten, werd nogmaals geopperd.

  Robine startte de warming-up en daarna nog even het bal balletje laten rollen. De opstelling was ook al prijsgegeven en ziet er als volgt uit. Doel: Judith, Achter v.l.n.r.: Karlijn, Floor, Lies en Laura. Midden: Emelie, Robine en Lola, voorin: Rowena, Olivia, Silje. Aan de andere kant van de krijtlijn hadden we nog beschikking over Mirte, Hana, Rene en Lara.

  Lola ging gelukkig voor het eerst weer spelen, we zouden ff aankijken (de eerste minuten) hoe zij zich voelde, dus de wissels moesten goed warm blijven.

  Robin Janssen wilde graag de fluit hanteren vandaag, en floot voor het eerst.

  22 meiden kwamen in actie en de eerste 10 minuten leek het spel niet los te komen. Het spel speelde zich af op het middenveld of bij onze Links achter Laura. Zij had ook het meeste te doen en deed dat goed. Elke poging van Almere werd door haar in samenwerking met Emely, Floor en Lies gesmoord. We kwamen geregeld voetballend uit de situatie, waarna er vaak slordig balverlies volgde. Ook onze tegenstander was ook erg wisselvallig. Heel af en toe kon Robine of Lies het spel verleggen naar de rechterkant. 

  Met onze wissels, Rene, Lara, Mirte en Hana probeerde we het spel naar ons toe te trekken. Er kwam wat meer ruimte, of eigenlijk gebruikte we de ruimte die we eerst niet konden vinden. Eindelijk kwamen er ook enkele  combinaties te voor schijn en kregen we de eerste kansjes via Silje, Rene en Rowena. Judith werd ook enkele malen op de proef gesteld, zij liet zich niet passeren. We kregen ook wat momenten om op doel te schieten, maar de kracht ontbrak bij die pogingen. We kregen nog een domper te verwerken met het uitvallen van Rowena.

  Mirte, Robine en Emelie waren goed aan de bal op het middenveld, en zorgde voor aanvoer naar de voorhoede waar Rene de voor haar vreemde positie als spits vervulde. Karlijn viel nog even in als mid mid, nu kon zij haar kracht laten zien op die positie. Achterin zat het nu potdicht. Laura, Floor, Lies en Hana hadden het goed voor elkaar.

  De 0-0 ruststand was een logisch gevolg van deze helft.

  In de rust werden de puntjes op de IE gezet. Onder andere werd de rust aan de bal weer genoemd en het bewegen zonder bal, zodat de combinaties nog beter gemaakt kunnen worden.

  Door het uitvallen van Rowena, ging Karlijn nu op rechtsbuiten spelen, met haar snelheid kon dit wel eens het verschil maken, in het tactisch spel.

  De aftrap werd weer genomen, al snel waren onze meiden bij de les en was het duidelijk dat Almere \"hoog\" onderdruk werd gezet. Dit werkte gelijk goed. Mooie combinaties met Emeli, Robine en het weg sturen van de snelle Karlijn zorgde voor gevaar. Op links kon Laura steeds vaker opkomen en zag het spel met Emelie en Silje voor haar goed uit. Het voetballende vermogen van Lies en Robine centraal op het veld was fijn om te zien, aan de zijkanten werd op de zelfde manier de rust bewaard.

  Almere moest nu achter de bal aanlopen en wij konden Karlijn veel in stelling brengen. Een van haar voorzetten kwam op maat bij Silje die rustig de terechte 1-0 binnen schoot. De keeper van Almere kreeg het druk met het tegenhouden van pogingen van onze spelers, ook kregen we veel corners die voor gevaar zorgde. Als de almere een doeltrap moest nemen zaten onze meiden er bovenop.

  Lies schoof automatisch door achter of naast Robine, zij heerste over het middenveld. En als Almere maar even probeerde over de middenlijn te komen, greep Floor gewoon goed in. Keepster Judith had de gehele tweede helft thuis kunnen blijven, ze hoefde geen redding meer te verrichten. Het spel was erg goed en het wachten was op de 2-0, zodat de overige spanning van de wedstrijd werd genomen.

  Uit een van de vele corners, kwam de bal bij Emelie terecht die niet twijfelde en de bal hoog met een boogje in het net liet ploffen. Het laatste beetje hoop was bij Almere verdwenen en wij gingen door met het huidige spel. Karlijn werd vaak gebruikt en bij een van die mogelijkheden kwam ze in botsing met de tegenstander, ze kwam erg vervelend terecht en had veel pijn aan haar arm. Ook zij moest het veld met een blessure verlaten. Daarna moest Rene ook nog eens vroegtijdig het veld verlaten, zodat we nog maar weinig speelster overhielden. Lola viel nog even in voor hana zodat zij nog even kon testen hoe haar herstel vorderde. 

  Uiteindelijk maakte Robin een einde aan deze vermakelijke wedstrijd. Onze meiden konden na 3 nederlagen eindelijk weer eens een klein feestje vieren. Nu snel de focus naar Zaterdag waar het altijd lastige De Meern op ons wacht. Maar eerst morgen nog trainen.

  Tot het volgende verslag..
  Marcel