• Vandaag was het weer een zonnige zaterdag, echter niet in september maar in oktober. Ideaal weertje voor een wedstrijd tussen 22 sportsters, met daarbij nog natuurlijk de belangrijke wisselspelers en veel begeleiding en (veel)supporters.

  Tegen Zuidvogesl HSV MO13-1 moesten we vandaag opzoek naar eerherstel na de nederlaag van vorige week. De meiden waren gemotiveerd, hadden allemaal getraind en op de afwezigheid van Lieke en Lina, met 14 speelsters present. Lola is donderdag bij de training eerder gestopt vanwege hamstring klachten, zij zal wel starten maar alleen als de warming-up goed verloopt.

  Vooraf verzamelde we in de bestuurskamer voor de uitleg op het tactiekbord. De opstelling werd ook gedeeld met de meiden. Achterin starten we met Siene weer op de goal, met daarvoor Lola, Floor,Laura en Lies. Op het middenveld hadden we de bezetting met Mirte, Robine en Emelie. De kansen moet vandaag afgemaakt worden door Rowena, Silje en Olivia. Na de uitleg hadden we nog de warming-up op veld 5 en vervolgens konden we na enige vertraging starten op veld 4. Fred van Deijen was onze scheidsrechter vandaag. Hij gaf de meiden van ons en Zuidvogels nog ff uitleg hoe een (uit?) ingooi genomen moet worden. Daarna kon hij ook nog de doeltjes van het veld rollen/duwen die een ander team niet van het veld haalde.

  Lola was tijdens de warming-up toch nog niet fit genoeg moest Karlijn op rechtsachter starten. Daardoor hadden we nog maar twee wissels, lara en Rene.

  Na het beginsignaal, startte we heel goed. We konden de bal goed in bezit houden en het samenspel op links met Mirte en Silje liep prima, al snel kwam daar het gevaar vandaan. Silje kwam wat kracht te kort om de keepster het echt moeilijk te maken. Op rechts werd rowena enkele keren goed aangespeeld door Emely, Robine of Karlijn. Daarna kon ze vaak een voorzet afleveren of een eigen kans creëren. Achterin was Laura, inmiddels een hele stabiele back geworden, niet te passeren en hielden Floor en Lies het tegen een reus van een spits goed onder controle. Heel soms was Zuidvogels gevaarlijk maar dan stond Siene er nog om de bal op de pikken. Olivia had vandaag de pech tegen grote verdedigers te moeten spelen, maar ook zij kreeg toch af een toe een kansje. Lara viel na een kwartiertje in en niet veel later kwam ook Rene binnen de lijnen. Lara moeste direct haar verdedigend taken oppakken en won vrijwel elk duel, waarna ze ook nog een goede voortzetting had.

  We bleven de aanval zoeken en kregen wat kansen via Rowena en Silje, maar de goed keepster had meestal wel antwoord. Rene was op rechts goed bezig met het samenspel met Robine en de inschuivende Lies. Laura kwam enkele keren goed op en de Samenwerking met karlijn verliep goed. Ook werden Rowena en Silje met 1 op1 situaties tegen de keeper niet de winnaar. We konden voor rust nog enkele keren de 1-0 maken na combinaties over de flanken, maar het Lukte nog niet. Ook de afstandsschoten van Robine, Rowena, Karlijn en Silje raakte het net niet. Achterin kwamen we niet echt in de problemen met de zeer sterk spelen de Lies en Floor in het centrum

  De Ruststand was bereikt en de enorm veel (schreeuwende) pratende coach van zuidvogels was duidelijk opgelucht met de 0-0. Bij ons heerste toch de teleurstelling van het niet kunnen scoren. In de rust konden we alleen maar aangeven dat er goed gespeeld werd en dat de mogelijkheden echt benut moeten worden. Anders konden we ook nog eens een doelpunt tegen krijgen, die het ons weer moeilijker maakt.

  Na de rust bleek al snel dat Zuidvogels tactisch hoog druk ging zetten. We kwamen voor het eerst onder die druk te staan, konden de bal voorin niet meer vast houden om wat rust te bewaren. In balbezit waren te onrustig en slordiger. Nu moesten we achteruit voetballen en werden andere kwaliteiten van onze meiden gevraagd. Met verdedigend voetval bleven onze meiden met enkele hachelijke momenten voor de goal, nog redelijk overeind. Maar we hadden geen antwoord op dit spel. Voorin misten we de snelheid van Lina, daarmee kan je nog verder van je goal af spelen. De Meiden deden hun best om Zuidvogels van het scoren te houden. Maar helaas viel de 0-1 toch, door een knappe goals van hun spits. Siene die ons al meerdere keren had gered was nu echt kansloos. Maar na de 0-1 kregen we wel wat meer balbezit, maar bleven we slordig aan de bal, hierdoor kwamen we niet in de positie om een kans te creëren. Uiteindelijk viel ook nog de 0-2. Zonde van het resultaat in de tweede helft. Hoe zou het zijn gelopen als wij in de eerste helft wel 1 of meerdere keren hadden gescoord, vraag je je dan toch af. Maar dat antwoord krijgen we nooit…..

  Uiteindelijk blijft het een leuk spelletje met wisselende uitkomsten.