• FC de Bilt MO13-1 stuurt Elinkwijk MO13-1 met 9-0 naar huis

  Zoals in het vorige verslag was aangegeven verwachten we vandaag wel tegenstand. Elinkwijk had tenslotte 3 wedstrijden gewonnen met doelsaldo 49-0.
  Na een wisselende trainingsweek, hadden wij niet echt de juiste voorbereiding. Maar vooraf werden in de wedstrijdbespreking wel de puntjes op de i gezet. De meiden weten wel wat er verwacht wordt van hen. Lieke was vandaag afwezig maar onze keepster Siene gelukkig weer wel.

  Onze Rob Kuijpers werd vandaag vervangen door scheidersrechter Fred van Deijen. Door de afwezigheid van Lieke was er een basisplaats voor Lara op rechtsback. Naast haar in het centrum maken Lies en Floor onze Bermudadriehoek Compleet. Waar andere grote clubs de nul niet meer hebben kunnen houden. Staan vandaag 2 ploegen op het veld met de NUL. En op linksachter start Laura. Op het middenveld is vandaag plaats gemaakt voor Karlijn, Robine en Emelie. De laatste drie basis speelsters zijn Lina, Rowena en Silje.

  Achter de witte lijnen hadden we nog beschikking over Olivia, Lola, Mirte en Rene.

  Van de scheidsrechter mocht de bal gaan rollen en waren we onderweg op deze warme zaterdag 25 september. Elinkwijk bleek al snel niet de ploeg te zijn die verwacht werd. Ze waren niet in staat de bal in bezit te houden en onze meiden lieten al snel enkele mooie combinaties zien. Via Lina werd al snel een voorzet zeer gevaarlijk, maar Silje was nog niet heel scherp voor de goal. Niet veel later stuurde Robine, Karlijn weg, zij speelde Lina in die met haar snelheid haar verdediger te snel afwas, nu was de voorzet wel iets beter en wist Rowena de 1-0 te maken.

  Achterin hadden we vandaag weer een rustdag voor de boeg, maar verslappen mocht natuurlijk niet. Natuurlijk waren onze backs Lara en Laura wel betrokken bij het opzetten van het spel. Lies schoof nu weer door achter Robine, zodat het midden veld nog meer in onze handen kwam. Lina maakte de 2-0 na een mooie dribbel schoot ze prachtig binnen. Niet veel later tikte ze een hele mooie aanval over links binnen. 3-2
  Deze begon al achterin waar Floor de bal mee gaf aan Laura, die goed combineerde met Emelie waardoor Silje vrij kwam en een voorzet gaf.

  Voordat de eerste wissels plaatsvonden maakte Rowena de 4-0
  Olivia viel in als Spits, Lola en Mirte kwamen op rechts en linksmidden op het veld en Rene nam de rechtsback positie voor haar rekening. Na een individuele actie van Rowena, schoot zij hoog de 5-0 achter de keepster van Elinkwijk. Na weer een mooie aanval over links, nu via Mirte en Silje, macht Lina wederom scoren 6-0. Mirte viel goed in en knalde van links in vere hoek de 7 -0 binnen. Dat was een lekker begin voor haar.
  Olivia was zeer aanwezig in de 16, maar het lukte haar nog niet om tot scoren te komen. Vlak voor rust kwam elinkwijk een keer over de middenlijn, maar Rene en floor waren instaat om de bal af te pakken en in te spelen bij Lola. Silje werd weggestuurd en zo counterden we naar d 8-0 voor rust.

  In de rust hebben we de opstelling aangepast. Lara ging naar links buiten zodat Silje ook haar wisselbeurt kreeg. Floor wisselde voor Robine. Ook elinkwijk had inmiddels door dat er uit een ander vaatje getapt moest gaan worden. Dit vaatje bleek het fysieke te zijn.

  Siene wilde graag gaan voetballen, maar we hadden geen witshirt extra mee. Nu kon ze wel af en toe mee bij een corner. Nu had ze nog het idee dat ze mee deed aan de wedstrijd.
  Lara was een van de gelukkige om tegen een fysieke “grote” meid haar kunsten te vertonen. Ze deed dit heel goed en nu wist ook dat ze daar goed tegen kan spelen. Het waren mooie duels. Maar dat gold voor iedereen. De muur Elinkwijk was opnieuw gemetseld en het duurde een kwartier voordat Mirte uit diverse kluts pogingen de 9-0 aan te tekenen. Het mooie voetbal van onze zijde moest ook af en toe worden aangepast aan de strijd van elinkwijk. Gelukkig hebben wij Robine, Floor, Karlijn en Lies die dan het voortouw nemen. En het team meenemen hierin. Maar ook de jongere meiden zoals Lola, Laura, en Emelie bleven prima voetbal spelen. Lina haar laaste actie betekende ook gelijk de 10-0. Olivia heeft nog geprobeerd om haar naam Voetbal.NL te laten noteren, dat is helaas niet gelukt. Na een dramatische verdedigende actie van Elinkwijk schoot Rowena vlak voor tijd de 11-0 binnen.

  Gefeliciteerd meiden, volgende week de uitwedstrijd naar BFC..