• Mijn club FC De Bilt

  FC De Bilt vanaf de oprichting.

  Door een fusie van de verenigingen BVC, FAK en Bilthoven is op 12 juni 1997 de voetbalvereniging FC De Bilt ontstaan. Begonnen als een club met ongeveer 750 leden, is het ledenaantal inmiddels toegenomen tot ruim 1300.

  Na een aantal eerdere pogingen door diverse personen is het de toenmalig voorzitter van BVC, Co van Dijk, gelukt de verenigingen samen te laten smelten tot FC De Bilt.

  BVC bracht het meeste aantal leden in en voetbalde met zijn zondagteam in de 3e klasse KNVB, de laatste beslissende degradatiewedstrijd ging verloren. BVC kende naast de zondag ook een zaterdagseniorenafdeling die op een vergelijkbaar niveau speelde als Bilthoven. BVC speelde al een groot aantal jaren op Larenstein.
  FAK bestond uit een omnivereniging die inmiddels al een aantal jaar op weltevreden speelde na vele jaren achter Inventum gespeeld te hebben. De afdelingen Honk-/softbal en tennis werden bij deze fusie zelfstandige verenigingen, alleen voetbal trad toe tot de fusie. FAK speelde op dat moment 1e klasse afdeling Utrecht. De tennisafdeling ging verder als FAK, het honk-/Softbal ging verder als De Centrals.
  SV Bilthoven speelde op de brandenburgerweg, direct naast en achter het zwembad, Bilthoven kende een zaterdag senioren-voetbal afdeling een goede jeugdafdeling.

  Larenstein is inmiddels veranderd in een bedrijventerrein, op de velden van Bilthoven en FAK heeft inmiddels woningbouw plaatsgevonden, een fitnesscentrumalsmede 2 bedrijventerreinen, de leyensehof en het pand waar Multimate begon en inmiddels de Action en Hoogvliet zijn gevestigd.

  Het 1e jaar van FC De Bilt begon met 10 senioren zondagteams, 6 zaterdagteams en een zeer grote jeugdafdeling. 
  Het 1e zondagteam werd gelijk in de 4e klasse kampioen, een mooi begin van de fusieclub.