• Vandaag spelen we eindelijk weer eens een wedstrijd. Na twee vrije zaterdagen ivm corona bij onze tegenstanders was er deze keer geen afmelding ontvangen. Inmiddels is het trainen ook met 2/3 van de tijd afgenomen door de corona maatregelen. Alles bij elkaar geen ideale voorbereiding.

  Wel waren er drie speelsters bij die we heel lang hebben moeten missen. Lina maar liefst 9 weken, Rowena bij na 5 weken en Robine was 4 weken afwezig. Vandaag waren we echter nog niet compleet doordat Siene bij haar team in haarlem speelde. Nog steeds NUL wedstrijden compleet geweest dit seizoen, toch een opmerkelijke constatering. Een teamfoto voor op de site en insta moet in 2022 hopelijk mogelijk zijn.

  Toch waren er wel speelsters met klachten aanwezig, Silje, Renee en Lola waren niet fit, maar wilde wel spelen zolang als het kon.

  We reden deze keer naar het Noorden, Almere moest worden aangehouden, daar zouden we AS’80 MO13-1 treffen op het 1e Veld. Gelukkig was de kou het land uit en scheen zelfs de zon.

  De Basis opstelling was als volgt:
  Doel : Mirte
  Verdediging : Lieke, Floor – Lies en Laura
  Middenveld : Lola, Robine en Karlijn
  Voor : Lina, Olivia en Silje

  Op de bank begonnen, Lara,Rene,Emily, Rowena en vandaag een extra speelster Miray, zij traint al een tijdje mee en mocht eindelijk voor het eerst in haar leven op een voetbalveld staan.

  De scheidsrechter wilde graag eerder beginnen, maar wij wilden nog wel een goede warming-up afronden voordat de wedstrijd begon. Uiteindelijk starten we precies op tijd en onze meiden wilde graag laten zien dat ze het nog niet verleerd waren. Vanaf de aftrap waren we sterker en kwamen al de eerste combinaties op links met Lieke, karlijn en Silje in uitvoering. Silje bleek echter te veel last te hebben en moest al na 3 minuten van het veld, voor haar kwam Rowena in het veld.

  Aanvallend had AS’80 niks in te brengen tegen onze sublieme verdediging en ook opbouwend waren Laura,Lieke, Floor en Lies heel belangrijk. Laura kon een paar keer goed het middenveld in dribbelen, en speelde ze goed samen met Lola en Lina. Het gevaar kwam vaak over rechts met de snelheid van Lina kregen we kansen uit haar voorzetten. Olivia schoot helaas iets ze zacht op doel en Rowena kon ook net niet de juiste richting vinden.

  Ook Lola viel al snel geblesseerd uit, nu kwam onze technische Emily in het veld. En ook lara maakte haar eerste minuten. Olivia werd gewisseld voor het debuut van Miray. Het voetbal bleef prima, ook al waren we erg slordig en speelde we de ballen soms te zacht naar elkaar. Robine kon af en toe weer mooie pasjes geven waardoor we veel ruimte op het veld benutte. We kregen kansen via Lina, Rowena, Miray en Mirte (die inmiddels was vervangen als keepster) de keepster van AS’80 was echter de beste man van dat team, zij hield het doel nog schoon.

  We voerde de druk goed op en Lara en Emily op het middenveld konden heerlijk combineren, zo kwam uiteindelijk na een goede onderschepping van Lieke, de bal via Lara bij Lina, zij gaf een heerlijke voorzet die door Rowena netjes werd afgerond. De 0-1 ruststand was meer dan terecht, maar wel veel te laag.
  Silje en Lola konden helaas echt niet verder en ook Rene, wilde nog even wachten met haar eerste minuten. Silje wilde wel keepen de tweede helft.

  In de rust werd aangegeven dat er beter moest worden ingespeeld en de duels proberen te ontlopen, dat was namelijk het enige wapen van AS’80, beuken zoals de meiden het noemde.
  En inderdaad gingen we nog sneller de bal van voet naar voet laten lopen en kwamen de kansen bijna opeenvolgend. Rowena schoot voor open doel helaas over, maar ze stond wel op de juiste positie. Ook Miray schoot op de keeper en Olivia zag haar poging stranden tegen een been van de tegenstander. Op het middenveld waren we heer en meester en ook achterin was het enorm rustig.

  Lara speelde Olivia in en zij draaide goed weg bij haar tegenstander, haar pas naar Rowena was perfect. De voorzet was echter prooi voor de verdediging.
  Na weer een goede pas van Robine schoot Lina op de paal. We zetten veel druk op de verdediging van onze tegenstander hierdoor kreeg Mirte een paar goede schietkansen, beloond werd ze echter nog niet. Miray schoot prima binnen na voorbereidend werk van Karlijn en Lina.

  Rowena was na haar blessure weer helemaal terug met haar dribbels en acties. Lies was de hele wedstrijd rustig aan de bal en kwam steeds verder op het middenveld te staan. En Floor kon af en toe eens goed laten zien dat zij voor niemand bang is en eigenlijk onpasseerbaar in deze wedstrijd, maar dat is ze eigenlijk altijd. 😊

  Rene kwam de laaste 10 minuten nog in het veld, ook zij liet goed zien dat ze enorm gegroeid is dit seizoen en was als rechtsbuiten goed aanspeelbaar. Hierdoor konden we blijven voetballen zoals we wilde.

  Bij weer een schotpoging van Mirte, was de keepster eindelijk kansloos en stond de 3-0 op het score bord. Heel af en toe moest Silje een keer een balletje oprapen, gelukkig kwam zij verder niet in de problemen. Vlak voor tijd mocht AS’80 van de scheidsrechter, die het vlaggen van Daniel totaal negeerde, uit (enorm duidelijk) buitenspel nog de 1-3 voor de moeite aantekenen.

  Drie punten werden weer aan het totaal toegevoegd en de eerste helft van het seizoen werd prima afgesloten. 9 overwinningen, 1 terechte nederlaag, 1 was niet nodig en 1 uit bij VRC was gestolen door de scheidrechter en de extra speelsters(5) van de MO15-1.

  Met een doelsaldo van 54-11.
  Alles bij elkaar een goede eerste seizoenshelft.

  Zie ons ook op instagram fcdebilt.mo13.1