• FC De Bilt: een regionale powerhouse voor meisjesvoetbal! FC De Bilt wil graag het meiden- en vrouwenvoetbal verder ontwikkelen binnen de club. Het wordt normaal om bij voetbal ook aan vrouwen/meisjes te denken.

  De gezamenlijke ambitie is dan ook om het meiden- en vrouwenvoetbal nóg meer te integreren in de voetbalwereld. We zijn trots op al onze voetbalmeiden!

  Het afgelopen jaar is er, ondanks Corona, bij FC De Bilt behoorlijk lekker gevoetbald door de meiden: onderlinge wedstrijden, mixen van leeftijden, en natuurlijk tegen en met de jongens (die vinden het al normaal om tegen meisjes te spelen!). Meiden voetbal leeft bij FC De Bilt.

  En dat alles dankzij de club die op allerlei manieren met behulp van vele vrijwilligers trainingen en interne wedstrijden heeft georganiseerd zodat de bal kon blijven rollen ondanks Corona. Hoe fijn is dat?!

  Voor de meiden betekende dit vorig seizoen dat ze soms tegen ander meidenteams van FC De Bilt moesten spelen maar vaker tegen jongensteams. Erg leuk om te zien dat het er sportief en lekker fanatiek aan toe ging. Bij de Regio Cup in juni tegen andere meidenteams zagen we over het algemeen nog meer fanatisme. Meiden tegen meiden maakt kennelijk iets anders in hen los dan meiden tegen jongens. Afijn, inmiddels is het nieuwe seizoen van start gegaan en spelen de meeste meiden tegen andere teams uit de regio.

  Alle meiden van FC De Bilt, zowel de selectieteams als de breedte teams hebben plezier in het spelletje met de bal. Dat is zichtbaar en daar draait het om.

  Bij sommige teams is het aantal speelsters (te) krap. Wij hopen op nieuwe leden om die teams aan te vullen. Wil je lid worden? Stuur een mail naar meisjes@fcdebilt.nl

  Als FC De Bilt vinden wij het belangrijk dat alle meidenteams lekker kunnen voetballen. We hebben afgesproken dat teams onderling elkaar helpen en als het nodig is er speelsters worden uitgeleend zodat alle teams genoeg meiden hebben om een lekkere pot te voetballen!

  Voor het komend seizoen wordt er door de meiden MO9 tot en met MO19 bij FC De Bilt in tien teams gestart waarbij de volgende indeling geldt:

  • MO9.1 zesde klasse
  • MO11.2 derde klasse
  • MO11.1 tweede klasse                 
  • MO13.2 derde klasse
  • MO13.1 eerste klasse
  • MO15.1 derde klasse
  • MO17.2 tweede klasse
  • MO17.1 eerste klasse
  • MO19.2 tweede klasse
  • MO19.1 top klasse

  Er is ook een heel leuk en enthousiast dameselftal (VR1) actief bij FC De Bilt

  Graag maken we van de gelegenheid gebruik om een oproep te doen aan enthousiaste voetbaltrainers om naar voren te stappen. Voor het leuke fanatieke team MO17.1 is FC De Bilt dringend opzoek naar een trainer die samen met de huidige (assistent)trainer het team wil trainen en begeleiden.

  Wat we tenslotte niet onvermeld willen laten is dat we als club ook heel trots zijn dat de meiden van de MO19.1 van FC De Bilt komend seizoen top klasse spelen. Dit is de hoogste divisie voor het amateur meidenvoetbal! Hoe cool is dat! Ze zijn ambitieus en willen uitdaging. Super tof dat de KNVB deze divisie in het leven heeft geroepen zodat goed spelende fanatieke meiden uitgedaagd worden! Ze spelen fantastisch samen, zijn snel en technisch heel behendig daarmee zijn ze een mooi voorbeeld van hoe tof het meidenvoetbal is! Dit team, ooit begonnen als MO8 breedteteam, heeft zich in de loop van de jaren zo goed ontwikkeld en zij heeft een mooie aantrekkingskracht op talenten uit de regio. Een groot compliment voor de trainers en vrijwilligers van FC De Bilt!

  FC De Bilt is trots op alle voetbalsters die elke week opnieuw lekker komen trainen en in het weekend een wedstrijd spelen. Van gezelligheidsteams tot super ambitieuze teams, bij FC De Bilt is er plek voor iedereen die wil voetballen!

  Namens alle trainers en coördinatoren van het meidenvoetbal FC De Bilt