• FC De Bilt WEBSHOP

  De fysieke winkel is sinds 26 juni 2021 gesloten. Bestellen van kleding e.d. is nu alleen nog mogelijk via de webshop. Binnenkort zijn ook de shirts daar te bestellen.

 • Door de nieuwe Coronamaatregelen van het bestuur werden vanmorgen al om 8 uur de eerste ouders en opa’s van de JO19-1-spelers op sportpark Weltevreden verwelkomt. Zij wilden absoluut bij de 250 toegestane supporters zijn om de wedstrijd om 14 uur tegen Geinoord uit Nieuwegein niet te hoeven missen. En gelijk hadden ze. Want de wedstrijd tegen koploper Geinoord werd een waar spektakelstuk.
  De jongens waren deze week getraind en gecoacht door de interimmers Kenny en Wesley Sluijk (met eenmalige assistentie van Mitchel Weber). Deze broers en voormalige eerste elftalspelers zullen, zolang nog geen opvolger is gevonden voor de vertrokken trainers, de honneurs waarnemen.
  Van begin af aan trok FC De Bilt, met het debuut van Sjoerd, het initiatief naar zich toe en de eerste echte kans was raak. Joeri zette goed door, leek de bal te verspelen, maar wist toch Wietse op maat te bedienen (1-0). Hoewel Geinoord een buitenspeldoelpunt scoorde en een lob net naast zag gaan, was FC De Bilt de betere ploeg. Maxwell, Milad, Teun, Raoul en Robin hadden mogelijkheden, maar wisten het krachtsverschil niet met een doelpunt verder uit te drukken.
  De tweede helft had hetzelfde beeld, behalve in de 2e minuut. Grens Erik vlagde uitvoerig voor buitenspel, maar scheidsrechter Frans Hopman zag dit anders en kende de gelijkmaker, na een mooie uitval, toe (1-1).
  Maar FC De Bilt rechtte zijn rug en onder leiding van Raoul en een herboren Milad (zijn nieuwe schoenen waren inmiddels ingelopen) volgden een vloedgolf aan mooie aanvallen. Met een tomeloze inzet werden ballen heroverd en het doel van Geinoord onder vuur genomen. Vooral van afstand werd veelvuldig op doel geschoten, maar de Nieuwegeinse keeper gaf geen krimp. Alleen op een geweldig schot van Milad tegen de lat was hij kansloos. En na een solo van wederom Milad wist de keeper wel het schot van Milad te pareren, maar op de rebound van Tijmen was hij kansloos. Jammer dat hij assistentie op de lijn van een verdediger kreeg.
  Tot de laatste minuten bleven de jongens geloven in de overwinning en kansjes creëren. Maar het had niet veel gescheeld of de overwinning was naar Geinoord gegaan. Gelukkig boezemt captain Tobias zoveel angst in dat de aanvaller in zeer kansrijke positie van schrik naast schoot.
  Met een tevreden gevoel en in hun voetbalkloffie gingen de jongens thuis nagenieten.

  26-9-2020
  FC De Bilt JO19-1 – Geinoord JO19-1 1-1 (1-0 Wietse, rust)