• FC De Bilt en John Vink gaan nog een jaar met elkaar door. Nadat John in april 2020 werd aangesteld, begon zijn klus als hoofdtrainer van onze club in augustus van datzelfde jaar. Inmiddels zijn we zo'n anderhalf jaar verder, is er een seizoen gepasseerd waarin er weinig tot niet is gevoetbald en heeft ons eerste elftal zich in de huidige jaargang knap genesteld in de subtop van de eerste klasse. De keuze om ook in het seizoen 2022/2023 samen te werken was daarom voor beide partijen een eenvoudige. We legden John onlangs een vijftal vragen voor om dieper in te zoomen op zijn gevoel voor de club en zijn plannen en ambities.

  Waarom heb je je contract verlengd?

  Eigenlijk hoefde ik daar amper over na te denken, mijn vrouw Corinne steunde mij daarin. Ik voel me heel erg thuis bij FC De Bilt en ga (bijna altijd) fluitend naar trainingen en wedstrijden. Daarnaast werk ik met een fantastische staf en spelersgroep. En niet te vergeten het bestuur en de vele vrijwilligers binnen de club die het beste met de club voorhebben. Dat alles maakt het een warm bad waar je graag deel van uitmaakt.
   
  Wat vind je bijzonder aan FC De Bilt?
  Zoals gezegd het warme bad, maar vooral ook het weten te koppelen van plezier/prestaties tot een geweldige 3e helft in ons bruincafé/kantine onder de bezielende leiding van Appie. Het eerste elftal dat net als iedereen binnen FC De Bilt contributie betaalt, maar vooral met hart en ziel voor de club speelt.
   
  Waar ben je tot nu toe het meest trots op?
  De groei die wij als selectie en staf doormaken. Inmiddels zijn wij in de eerste klasse een tegenstander waar rekening mee gehouden wordt. En krijgen we veel complimenten over de leuke, onbevangen, aanvallende wijze waarop wij voetballen.
   
  Wat is jouw doel voor 2022 met het eerste elftal?
  Hopen dat de competitie snel wordt hervat en dat we een periodetitel kunnen pakken en dan de tombola ingaan die nacompetitie heet met het mooie doel van ......... Lukt dit niet dan gaan we er volgend seizoen gewoon weer voor. Het allerbelangrijkste is dat we plezier hebben, voor elkaar gaan en goed voetballen dan komen de punten vanzelf.
   
  Wat is jouw wens voor FC De Bilt in 2022?

  Dat iedereen een goed, gelukkig maar vooral gezond 2022 mag hebben, met veel trainingen en wedstrijden.