• FAK, 1 van de 3 clubs die in een fusie FC De Bilt vormden.Op 13 oktober 1931 wordt door de personeelsvereniging van Inventum de Sportvereeniging FAK opgericht (flink aanpakken kameraden). FAK speelde in de kleuren blauw-wit.De vereniging beperkte zich niet tot voetbal, ook de wandelsport en atletiek werden beoefend. Er werd meegedaan met de voetbalcompetitie van de UPVB. In 1935 werd de club kampioen van de derde klasse.FAK is op 12 juni 1997 gefuseerd met BVC en FAK tot de FC De Bilt.

  Zoals u ziet is er nog niet veel, wilt u mij meehelpen deze informatie te vergaren?
  Met vriendelijke groet,
  Herman Bröring, webmaster@fcdebilt.nl

  De geschiedenis van FAK begint in 1931. In dat jaar wil een aantal werknemers van de fabriek van Elektrische Verwarmingsapparaten Inventum, een voetbalclub oprichten. Dat heeft nog heel wat voeten in de aarde, omdat bestaande verenigingen uit de regio, zoals BVC, bezwaar maken. Uiteindelijk geeft de KNVB wel toestemming mag mocht de bedrijfsnaam Inventum niet in de clubnaam voorkomen.
  Het verhaal gaat dat uiteindelijk voor FAK is gekozen omdat de zoon van de directeur van de fabriek zo heet. En om die eigenaardige naam voor de bond te verklaren, wordt er een afkorting van gemaakt, en wordt het F.A.K. wat staat voor: Flink Aanpakken Kameraden.
  De voetbalclub groeit als kool en verandert ook al snel in een omnivereniging, met in de loop der jaren heel wat afdelingen: een wandelvereniging, een atletiekvereniging en zelfs een toneelvereniging. Allemaal verdwijnen ze in de loop der tijd weer.

  En op 12 juni 1997 verdwijnt de omnivereniging in z’n geheel. Die bestaat op dat moment nog uit de voetbalclub, een afdeling honk- en softbal (sinds 1962) én een tennisafdeling (sinds 1984).

  De voetbalvereniging gaat een fusie aan met BVC en Bilthoven en wordt FC De Bilt.
  Het 1e bestuur van de Tennisvereniging FAK bestaat uit voorzitter Rob Heim, ondersteund door Wim Keuning (penningmeester) en Cees van Es (secretaris).