• Openingstijden FC De Bilt SHOP

  De fysieke winkel is de komende ?? weken gesloten. U kan uw bestelling doen via de webshop of voor een afspraak voor de opening van de winkel een mailtje sturen naar winkel@fcdebilt.nl

 • De eerste competitiewedstrijd van het sterkste jeugdteam van FC De Bilt werd keurig met 3-1 gewonnen van Saestum uit Zeist. Het team van de coaches Edward en Roland hadden weinig wedstrijdritme opgedaan de afgelopen weken. FC De Bilt speelde zonder de geblesseerde Raoul en de geschorste Sjoerd. Sjoerd zat zijn eerste van zijn 3 wedstrijden straf uit n.a.v. een rode kaart in het pre-Corona tijdperk.
  De mooie Stone Project Managementshirts bleken na de lockdown opeens verdwenen uit de kantine… Met andere shirts aan werd goed gestart. Via Milad en Joeri kreeg de thuisclub wat mogelijkheden. Terecht werd na 10 minuten een voorsprong genomen. Niels zette met een splijtende pass Wietse alleen voor de keeper en de spits rondde keurig af.
  Na dat doelpunt kantelde de wedstrijd. Saestum werd sterker en kreeg meer kansjes. Maar het duurde tot de 40e minuut totdat Tobias en zijn verdedigers totaal uitgespeeld werden en de gelijkmaker was een feit.
  Voor wie wat langer in de kantine bleef hangen in de rust, miste veel. Want binnen 3 minuten was de stand al 3-1. De eerste aanval werd opgezet door Tom, die Joeri bereikte. Zijn voorzet was zo perfect op een Saestummer dat die besloot zijn eigen keeper te passeren. Maar het daarop volgende doelpunt was wel van volledige Biltse afkomst. Wederom speelde Joeri de hoofdrol. Hij ging de combinatie aan met Matiz en rondde in de korte hoek mooi af.
  Vanaf dat moment was het hoofdzakelijk FC De Bilt dat de lakens uitdeelde. De enige van Saestum die nog wat tegensputterde, was hun trainer. Deze Zeisterse Simeone bestreek de zijlijn van hoekvlag tot hoekvlag, was zelfs veelvuldig in het veld aanwezig en had het vooral op de KNVB-scheidsrechter gemunt. Dat zijn goede team hierdoor mede van slag raakte is hem waarschijnlijk ontgaan.
  Maar FC De Bilt liet zich niet van de wijs brengen en had de wedstrijd via Matiz (schot), Rafael (volley), Joeri (vrije bal), Milad (lat en geblokt) en Tommy (rebound met chocoladebeen net naast) eigenlijk op slot moeten gooien.
  Keeper en aanvoerder Tobias had het niet al te druk in de tweede helft, maar toonde zijn klasse toen een aanvaller alleen op hem aankwam. Dat Tobias het rustig had, kwam ook door de goede verdediging. Maxwell en Tommy heersten in het centrum en de backs Tijmen en Niels brengen veel positieve vechtlust in het team.
  Verdiend werd de 3-1 overwinning binnen gehaald. De eerste 3 punten zijn binnen. Na afloop smaakte de Corona goed!

  FC De Bilt JO19-1 – Saestum JO19-1 3-1(1-0 Wietse, 1-1 rust, 2-1 eigen doel, 3-1 Joeri)