• Weer spectaculair

  Op zaterdag 23 april kwam medekoploper Zuidvogels op bezoek in De Bilt. De uitwedstrijd in november eindigde in een gelijkspel, nadat FC De Bilt tot in de 94e minuut met 1-2 voor stond. Twee weken geleden was het tegen Monfoort in de blessuretijd heel spectaculair: het werd 3-2 door een wereldgoal van Steven en in the dying seconds kwam Montfoort op 3-3. Vandaag beloofde het dus weer spannend te worden.

  Het was van het begin af duidelijk dat de vogels uit Huizen vol aan de bak moesten om een lastig De Bilt in toom te houden. Het was ook duidelijk dat Zuidvogels een ploeg heeft met veel kwaliteit, het in de opbouw goed voor elkaar heeft en snelle en handige buitenspelers heeft. Jammer dat Redouan, een oud FC De Biltspeler geblesseerd was; leuk dat een andere oud-speler van ons, Mohamed, bij Zuidvogels centraal achterin speelde.
  Na een minuut of vijf was het Sander die alleen voor de keeper kwam, helaas was zijn inzet net niet scherp genoeg en kon de keeper de bal tot corner verwerken. Daarna bleef Zuidvogels meer aan de bal, maar de uitbraken van de Biltse ploeg waren minstens zo gevaarlijk. In de 32e minuut maakte de Tim, de keeper van De Bilt, een inschattingsfout door onnodig uit zijn goal te komen en zwak in te grijpen. De handige nummer 7 kon zonder moeite de bal in het lege doel tikken. Een stevige teleurstelling, maar de mannen van trainer Vink stroopten de mouwen op. Een kwartier voor rust brak Sander door de linies en hij werd onreglementair onderuit gehaald door Mohamed, was het een doorgebroken speler, nee eigenlijk niet, een gele kaart en een vrije trap besliste de goed leidende scheidsrechter. Daarna waren er drie mooie kansen vlak achter elkaar. Murat mocht een vrije trap nemen op 20 meter van de goal, de bal ging via de muur corner. Uit die corner speelde Niels zich voortreffelijk vrij, maar schoot iets te zacht in de hoek. Uit de corner die daaruit ontstond kopte Jelle de bal net over. Kortom het bleef 0-1 tot de rust, maar daar kwamen de vogels goed mee weg.

  De tweede helft begon met veel energie van de mannen van FC De Bilt. Dit harde werken werd in de 55e minuut beloond met de terechte gelijkmaker, een kopbal van Jonas Deelen: 1-1. Ja, dat was schrikken voor de medekoploper in de eerste klasse, want hun concurrent Huizen leek een gemakkelijke middag te hebben en de koppositie was dus in gevaar. Zuidvogels kreeg weer meer grip op het spel, maar de aanvallen van FC De Bilt waren echt gevaarlijker. Jesse en Pier flitsten er vele malen langs en uit hun voorzetten had zomaar de 2-1 en wellicht zelfs de 3-1 kunnen vallen. Aan de andere kan was Martin, hun nummer 7 ook regelmatig de verdediging de baas en ook zijn voorzetten werden niet benut. De beste kans was enkele minuten voor tijd voor Guillermo; met veel pijn en moeite wisten een verdediger en de keeper een schot uit het doel te houden, Guillermo raakte de bal net niet goed, waardoor zijn rebound niet in het lege doel vloog. Kort daarop twee voortreffelijke reddingen van keeper Tim, waarmee hij zijn misser in de eerste helft goedmaakte.

  En toen de blessuretijd. Het kon nog alle kanten op. In de 93e minuut een mooie corner van Zuidvogels die bij de tweede paal belandde, Steven werd geblokt waardoor de meegekomen centrale verdediger Tim, vrij kon inkoppen.  Nu weten we dat alles mogelijk is in de blessuretijd, dus de resterende minuten, de kop omhoog, de schouders gerecht, de mouwen nog verder opgestroopt, het laatste restje lucht uit de longen, come on! In de 95e minuut mocht Jesse een vrij bal nemen aan de zijkant van het strafschopgebied. Keeper Tim zelfs mee naar voren. En jawel, Sander kopte de bal voortreffelijk binnen, wat een ontlading aan Biltse zijde en wat een enorme domper voor de vogels die hiermee de koppositie moesten laten aan Huizen.

  De wedstrijd eindigde dus weer in 2-2. Dat is de afgelopen drie keer tussen FC De Bilt en Zuidvogels zo geweest. Het waren alle drie de keren spannende en sportieve wedstrijden. Er was aardig wat publiek, maar het had natuurlijk veel drukker moeten zijn, want bij FC De Bilt valt echt leuk voetbal te zien. In ieder geval ook heel spectaculair.