• FC De Bilt speelt weer gelijk

  Op zaterdag 15 februari kwam Roda ’46 uit Leusden op bezoek bij FC De Bilt. Roda doet het dit jaar goed en speelt mee om de hoofdprijzen. Zoals bekend, heeft FC De Bilt dit jaar niet bepaald geluk en weet iedere wedstrijd goed mee te spelen, maar heel vaak ongelukkig met lege handen te eindigen. Voor twee ploegen stond er vandaag veel op het spel, want Roda kon de tweede periodetitel pakken en FC De Bilt wilde graag de rode lantaarn weer aan Woudenberg overdragen.

  In het eerste kwartier was het aftasten van twee kanten. Kleine kansjes, veel middenveldgevechten, een beetje rommelig, maar logisch in een wedstrijd met deze belangen. In de 17e minuut scoorde Koen Musters middels een keurig geplaatst schot en de 1-0 verscheen op het scorebord.  Het kwartier daarna bleef het spel zich veel op het middenveld afspelen met steeds meer Roda aan de bal. In het derde kwartier van de eerste helft nam Roda het heft in handen en hing de gelijkmaker in de lucht. Vlak voor rust deed FC De Bilt toch weer wat terug en had het ook zomaar 2-0 kunnen zijn toen de strakke corner van Sam Eerdmans werd doorgekopt.

  Na de rust golfde het spel heen en weer en werd het steeds meer een aantrekkelijke wedstrijd. In de 61e minuut omspeelde Milan Hoeffnagel enkele verdedigers en werd hij net buiten de zestien van Roda aangetikt. Milan viel en de scheidsrechter vond dit blijkbaar een schwalbe (?). Dus geen vrije bal voor De Bilt op een gevaarlijke plaats, maar een knal naar voren en de spits van Roda kon in de snelle omschakeling de gelijkmaker scoren. In het laatste halfuur kon het echt alle kanten op, maar het bleef 1-1. Voor beide ploegen slechts een punt, terwijl drie punten verdiend waren. Roda kan in de volgende thuiswedstrijd alsnog de tweede periode pakken en FC De Bilt kan op 7 maart thuis tegen AFC weer een poging wagen om de laatste plaats af te staan.

  Volgende week lekker carnaval vieren, dan op 29 februari thuis oefenen tegen LRC en dan dus op 7 maart weer vol aan de bak!

  Zie foto’s van Henk Willemsen

  www.fotowillemsen.nl

   

 • Voorbeschouwing.

  Op zaterdag 15 februari om 14.00 uur : FC De Bilt tegen Roda ‘46

   In Leusden was het enkele maanden geleden spannend tot de laatste minuut. FC De Bilt kwam in de eerste helft op een 0-1 voorsprong en kwam ook in de tweede helft niet in de problemen. Totdat een van de verdedigers een rode kaart kreeg. Daarna zette Roda flink aan en kwam het in het laatste kwartier op een 2-1 voorsprong. Met 10 man trok FC De Bilt naar voren om toch nog een puntje weg te slepen. Dat lukte in de 90e minuut. In de blessuretijd kreeg FC De Bilt zelfs nog een prima kans op de overwinning, maar het schot van Niels vloog rakelings naast.

  Roda doet het dit seizoen erg goed en staat nu op een stevige derde plaats met een kleine achterstand op de koppositie. FC De Bilt is na de nederlaag op Woudenberg vorige week weer op de laatste plaats beland.

  Een beetje geluk mag ook best een keer. Het is dit seizoen al te vaak dat het dubbeltje net de verkeerde kant op viel. Na de winterstop o.l.v. de nieuwe trainer Koos van Tamelen waren onze mannen wederom niet erg gelukkig in de afronding, hopelijk lukt het vandaag.

   We rekenen op de steun van het publiek. De toegang is gratis, maar we waarderen het als u een of meer lootjes koopt. Een lootje voor 1 euro en drie lootjes voor 5 euro. Goede rust- en eindstand en u ontvangt 50 euro.

   We wensen een ieder een boeiende en sportieve wedstrijd toe.