• Afgelopen zaterdag ging de MO13-1 op bezoek bij onze buurvrouwen van Sporting ’70 MO13-1

  Voorafgaand aan deze bekerwedstrijd wisten we dat zij vorige week VRC met 10-0 hebben opgerold en wij een met een 4-0 overwinning op Jonathan ook een goede start van het seizoen hadden.

  De winnaar van vandaag zal vrijwel zeker zijn van het overleven van de Poelfase van de KNBV-Beker competitie.

  Met de wetenschap dat we eigenlijk pas 1 week met een compleet team hebben getraind, zal dit dus best een spannende pot kunnen worden.
  In de bestuurskamer hebben de meiden eerst nog uitleg gekregen over enkele tactische zaken. Het team is dit jaar samengesteld uit speelsters die vorig jaar in de MO11 en div. MO13 teams zaten. We moeten nog wennen aan elkaar en veel ook nog aan het spelen op een heel veld.

  Na een korte warming-up tussen wat struiken mochten we aanvangen aan de wedstrijd. Gelukkig was Siene weer aanwezig, zodat er geen speelster hoefde te gaan keepen. Voor Siene stonden Floor en Lies centraal in de verdediging. Op rechts Lieke en op Links Laura. Op het middenveld was ruimte gemaakt voor Emelie, Robine en Mirte. En onze aanvalslinie werd gevormd door Silje,Olivia en Rowena. Omdat we vandaag compleet zijn is de bank met 5 speelsters bezet.Karlijn, Rene,Lara,Lina en Lola zaten op hete kolen in de wissel.

  Vanaf de aftrap werd gelijk de aanval gezocht, Lies gaf de bal aan Mirte die na wat draai en kapwerk Rowena aanspeelde. Zij had net ff te veel tijd nodig om Olivia in stelling te brengen. Sporting wilde uitverdedigen maar Robine en Mirte zette goed druk zodat de bal snel weer in bezit was. Via de gedreven Emelie, kwam de bal bij Silje die de keeper uitprobeerde. Als Sporting dachten dat ze een aanval konden opzetten, hadden Floor, Laura en Lieke snel de bal veroverd. Lies kon daardoor mooi iets meer naar voren spelen.
  FC de Bilt bleef de bovenliggende partij en creëerde diverse mogelijkheden. Bij een van de corners, draaide Rowena de bal in een keer in het doel. Eindelijk was de 0-1 een feit. De volgende 15 minuten kwamen ook de wissels in het veld. Lola had haar tegenstander al snel onder controle en Karlijn was een aanvulling op het middenveld samen met Lara. Olivia ging even rusten voor haar kwam Lina met haar snelheid de aanval een andere impuls geven.

  Rene werd onze spits, zodat iedereen zijn minuten kon maken. De Bilt bleef gevaarlijk met mooie aanvallen over rechts met goed voetbal en de snelheid van Lina. Ook op links bleef het gevaar aanwezig en op het middenveld en achterin was alles onder controle. Siene heeft de 1e helft niks te doen gehad.
  Ondanks de vele kansen konden we niet met een hogere stand de rust in gaan.

  In de rust werden weer enkele wissel toegepast en gingen de meisjes met hetzelfde spelbeeld verder. Na wederom enkele aanvallen was het Silje die eindelijk de 0-2 liet aantekenen. De keeper van Sporting fungeerde als een soort magneet voor de ballen van onze meiden. We konden de juiste positie (voor onze kansen/schoten)naast de keeper niet vinden. Lara speelde voor laura op de back positie, en ook Emelie was weer balvast op het middenveld. Silje, Rowena,Lina en Olivia waren een plaag voor de verdedigers van Sporting. Onze tegenstander had wel een hele goede midmid, maar die had de pech dat ze of tegen Robine of Karlijn stond, beide dames gaven haar geen kans om echt gevaarlijk te worden. Lies en Floor waren niet te passeren in het centrum. Lieke speelde zeer constant en won ook haar duels, waarna ze het spel goed voorzette. Het was onbegrijpelijk dat we niet meer scoorde. Zoveel snelheid met Lina en Rowena op de flanken, de middenvelders die goed meededen, iedereen deed goed mee in het spel.

  Dat zelfde spel werd de laatste fase in de wedstrijd erg slordig en leek soms meer op een pingpong wedstrijd. De wedstrijd bloede een beetje dood en was soms erg matig. Sporting heeft ook in de tweede helft geen kans gekregen. Jammer voor Siene, maar wel een compliment voor het team.
  Volgende week spelen we de laatste bekerwedstrijd in deze poel, uit tegen VRC te Veenendaal.