• MO13-1 veegt VRC MO13-1 van het veld

  We verzamelde bij de patioschool en tijdens de heen reis werd het steeds mistiger. Hopelijk kon de wedstrijd wel doorgaan, we hadden er erg veel zin in. Maar eenmaal in veenendaal was de mist weg en werden we vriendelijk ontvangen en mochten we in een in clubkleuren gestoken blauw-gele kleedkamer ons klaar maken voor een potje voetbal.

  Vooraf wisten we al dat deze wedstrijd geen echte wedstrijd zou gaan worden. VRC had tenslotte al 2x een dikke nederlaag te pakken en wij hadden al twee goede overwinningen in de tas. Onze keepers hebben ook nog een clean sheet.

  Maar je weet het nooit, denk je dan toch een beetje. Tijdens de wedstrijdbespreking zijn de meisjes op een aantal punten gewezen die tijdens de wedstrijd moesten worden uitgevoerd. Een van die punten was de NUL houden en zo snel mogelijk druk zetten, daar mee snel de spanning van de wedstrijd te halen en de 0-1 te maken of meer. VRC had de vrijdag voor de wedstrijd aangegeven geen scheidsrechter te hebben. Wij hebben daarom ook de scheidrechter, Rob “Kuipers” meegenomen.

  Vandaag was Siene niet aanwezig en moest Mirte op de goal starten. De verdediging zag er iets aanders uit dan vorige week. Lola en Lara kregen de taak de vlanken dicht te houden en centraal waren wel onze rotsen Floor en Lies het centrale duo. Op het midden veld van links naar rechts, Emelie, Robine en Karlijn. De (eerste) doelpunten moet komen van Silje, Olivia en Rowena.
  Met Laura, Lieke, Lina en Rene hadden we ook nog een sterke “bank” met mogelijkheden.

  De scheidrechter liet het spel precies na het reclame blok starten. En direct werd VRC naar achteren gedrongen en kregen we binnen 30 seconden al een kans. De bal van Rowena ging naast en de keepster mocht een achterbal nemen. Ze had echter geen idee hoe dat moest en voordat ze eindelijk de bal uitnam, waren 2 minuten verder. VRC bleek niet in staat om verder dan 10 meter uit hun zestien de bal in bezig te houden. Al snel maakte Rowena de 0-1 en moesten er nog 25 minuten in de eerste helft gespeeld worden. Uit een aanval over rechts waar Karlijn goed de bal door speelde aan Olivia, maakte zij handig de 0-2. Silje tikte tussendoor ook nog even de 0-3 binnen. Op links was er vlak na de 0-3 een mooie aanval, opgezet door Lara, via emelie terug naar lara en een kaats met Olivia zorgde ervoor dat Lies kon vrijkomen en simpel scoorde . Tussendoor waren ook Lieke en Renee ingevallen voor Lola en Lara. Helaas hadden ook zij, weinig te dulden van de aanvalllers van VRC

  Robine kon met een korte combinatie met Laura, Rowena vrijspelen en de mooie 0-5 laten noteren. Achterin konden de meisjes met gemak een kopje thee gaan drinken. Mirte mocht nu ook gaat voetvallen en Robine ging even rusten op de goal.
  VRC is de middelste Krijtlijn niet overgeweest tot nu toe. Met 21 meisje op een helft, verwacht je niet veel doelpunten. Maar Olivia vond nog ruimte voor de 0-6 in het overvolle strafschopgebied. Invalster Lina was al en paar keer bij een doelpunt geweest, maar uiteindelijk scoorde zij ook haar eerste van het seizoen. 0-7 Voor de rust scoorde Silje nog twee keer, waarvan een keer uit een slim pasje van Renee naar Floor die de mooie lange bal afleverde bij silje.

  Op de achterkant van mijn overvolle notieblokje, moest de tweede helft genoteerd worden. Bij VRC zat er totaal geen energie meer in. De wedstrijd was al weggezakt, naar een bedenkelijk niveau. Maar onze meiden wilde nog wel even de 20-0 proberen te halen. De eerste minuut was gelijk weer voor ons met de 0-10 van Rowena.

  Ook waren de backs al middenvelders geworden en waren de andere twee keepsters Floor en Lies afgestudeerd als standbeeld. De tweede helft was bij sommige doelpunten nog even mooi. Silje scoorde nog uit een mooie pas van emelie en ook zo na een prachte voorzet van Lina. Rowena mocht de mooiste onder de lat laten noteren. Tussen door had Olivia ook nog drie!! keer het net laten bollen. En ook karlijn was genoteerd op het wedstrijd formulier. Silje kopt 5 minuten voor tijd uit een corner nog even de 18-0 binnen. Mirte zorgde voorde grote spanning 19-0 en nu nog een. Rene speelde de tweede helft op rechts half, en bracht Lina een paar keer in stelling maar zij en Robine, Lola, Lara, Laura, Lies, zagen hun pogingen stranden in de benenmassa in het volle strafschop gebied. We hoopten nog even dat de scheidsrechter in slaap was gevallen. Die 20ste zou toch nog echt gemaakt moeten worden.
  Maar helaas kreeg de scheids een seintje van de Regie, dat het volgende programma moest gaan starten. De meisjes konden lekker gaan douchen en nog even tellen wie er allemaal hadden gescoord.

  Volgende week start de competitie met een thuiswedstrijd tegen elinkwijk. Ook zij hebben hun Bekerwedstrijden allemaal gewonnen en met een doelsaldo van 49-0! Dat zal dus een spannend potje voetbal worden.