• FC De Bilt MO13-1 dendert door in de beker.

  Zaterdag 13 november lijkt een gure, natte dag te worden op het complex van Kampong maar het viel wel mee: gedurende de wedstrijd zagen we veel meegereisde supporters de jassen uittrekken voor een mooie pot voetbal: Kampong MO13-1 tegen FC De Bilt MO13-01.
  Vooraf leek de selectie smal, door afwezigen Robine, Rowena, Siene en Lina hadden we maar 12 speelsters. Gelukkig vonden we op het laatste moment Elisa bereid om mee te gaan zodat we toch met 13 meiden konden afreizen, nogmaals dank Elisa!

  Tactisch brein Marcel was vandaag afwezig omdat hij vandaag bij de jongens van JO17-3 was (overigens ook een eclatante 5-1 overwinning).
  De honneurs werden waargenomen door Daniel, Rob en Gjelt. Zij toverden de volgende opstelling uit de hoge hoed:
  Lieke op goal (iedereen is eens aan de beurt als Siene er niet is).
  Achterin: technicus Laura, Floor, Lies (ik vergelijk ze met Fraser en De Wolf maar schijnen ze niet te kennen) en kuitenbijter Lara.
  Op het middenveld de technische Elisa, loopwonder Karlijn en de rust zelve Mirte.
  Voorin actie-makende passerende Silje, “neusje voor goals” Olivia en de sociale hardwerkende Rene.
  Met Emily en Lola hebben we een sterke, gretige bank. De laatstgenoemde meiden kwamen er na een kwartier in en hadden beiden een grote inbreng.
  Helemaal achteraan op veld 6 werd afgetrapt om 12:15 op een zwaar en drassig veld. Beide teams hielden elkaar in evenwicht het eerste kwartier, een paar kansjes over en weer, het was wat onrustig en slordig van beide kanten.
  Daarna namen onze meiden het heft in handen: Rene schoot hard op doel na een mooie actie van Silje, helaas werd de bal van de lijn gehaald.
  Er volgden nog een paar (grote) kansen voordat Olivia na een rebound mooi afrondde: 0-1!
  Een terechte tussenstand bij rust…
  Na de rust gaven de meiden nog meer gas, al snel rondde Mirte een mooie aanval af door hoog in het doel te schieten: 0-2.
  Silje was niet helemaal fit en heeft een groot deel van de wedstrijd gekeept. Dat deed ze voortreffelijk: een mooie kopbal van Kampong werd gekeerd en een harde schuiver werd door Silje gekeerd, zoals Bijlow dat ook pleegt te doen…
  Tussendoor creëerden we nog een flink aantal kansen uit prima aanvallen. De 0-3 was een mooie aanval via Lola en Laura (in de tweede helft op het middenveld) waarna Karlijn mooi binnenschoot.
  Uit een corner werd het nog 0-4 via Oliva (beheerst buitenkant rechts in het zijnet).

  Al met al een mooie, terechte overwinning die werd toegezien door veel meegereisde supporters, nu het nog kan…
  FC De Bilt MO13-1: CUPFIGHTERS!!