• FC de Bilt is de baas in Houten

    Het was 4 september en weer de mooiste dag van de week. De Corona crisis voorbij, althans in Zandvoort, het zonnetje scheen en 20 jaar eerder gaven Jesse en Marjolein elkaar op deze dag het ja-woord (van harte!). In prachtige nieuwe zwarte uit-tenues (Dank Gideon en Rosanne) betraden de meiden van onze MO19-1 het kunstgras in Houten waar Delta Sports de eerste tegenstander was in het bekertoernooi. Nog even mogen we genieten van een tegenstander dicht bij huis voor we straks af gaan reizen naar alle uithoeken van Nederland voor de Hoofdklasse-Top competitie waar de meiden dit jaar in uitkomen. Ik heb nog niet gehoord of het jeugdbestuur van FC de Bilt de spelersbus al rond heeft om deze dagtripjes te gaan faciliteren, maar de club kennende komt er vast eerdaags witte rook.

    Om bijna stipt 15:15 werd er afgetrapt voor de allereerste wedstrijd van 90 minuten met Aya, Lotte en Noa’s als meest recente aanwinsten en zonder Maud en Kim die tussenjaaractiviteiten hadden. Helemaal nieuw waren de dames niet, want vorig jaar mochten ze ook al voor de voormalige MO17-1 uitkomen toen de transferdeadline door de coronacup werd overschreden. FC de Bilt was technisch en tactisch beter dan de dames van Delta, maar de eerste helft was er vooral één van wennen aan elkaar, veel net niet passjes en persisterende vakantiescherpte. Gelukkig was het Mijntje die na een fraaie solo als linksvoor na een minuut of 15 de 0-1 binnen schoot. Hierna kabbelde de eerste helft rustig voort tot een Houtense voorzet onhoudbaar in de linker hoek achter Hanne werd geprikt. Met 1-1 gingen de dames, bij hoge uitzondering, de kleedkamer in.

    In die kleedkamer moet de nieuwe sponsor zijn/haar werk hebben gedaan (https://www.hr22.nl voor doelgerichte intervisie en coaching) want de dames waren de tweede helft minimaal tien maal zo scherp. Met Eline en Floor centraal achterin stond de defensie als een huis. Er werd gecommuniceerd, naar de bal toe bewogen en de dames vonden elkaar steeds makkelijker. Aya werkte hard als balvaste spits maar kreeg nog geen loon naar werken. Dit gold wel voor Mijntje die in de eerste minuut van de tweede helft elegant door de Houtense verdediging slalomde en koelbloedig afrondde. Iets later volgde de 3-1 uit een Corner van Jenna die met het hoofd werd verlengd door Mijntje waarna Rixt knap binnen schoot. Rixt is normaal het slot op de deur achterin maar mocht vandaag op het middenveld acteren wat ze zeer verdienstelijk deed. Dit zelfs nadat ze via de wekelijkse loting een optreden bij de MO19-2 had verdiend eerder die dag waar ze ook al had gescoord! Haar vorige doelpunt moet in de MO11 zijn geweest tijdens de uitwedstrijd in Schalkwijk waar iedere speelster (inclusief Hanne) scoorde. Om het feest compleet te maken scoorde Jenna de 1-4 na een fraaie combinatie over meerdere schijven op het middenveld.

    Hanne bivakkeerde ondertussen rustig in het zonnetje in de middencirkel en zag daar in de slotfase opeens een harde voorzet (of schot?) van de, prima spelende, Houtense aanvoerster over haar heen vliegen waarmee de eindstand 2-4 op het scorebord verscheen. Een resultaat om mee thuis te komen. In de schaduw van de meiden won overigens het eerste van FC de Bilt ook van Delta sports en pakte Max de pole op het Corona vrije Zandvoort. Als het de meiden de rest van het seizoen vergaat zoals Max op Zandvoort gaan we nog veel moois beleven. Te beginnen met de wedstrijd tegen Kampong volgende week. Ik heb er zin in.

    Hans