• Eindelijk drie punten!

  Op zaterdag 14 mei begon FC De Bilt aan een periode met degradatievoetbal. Nog vier wedstrijden te gaan en enkele overwinningen zijn broodnodig om minimaal drie ploegen onder ons te houden. Een van de concurrenten kwam op bezoek: FC Breukelen. De uitwedstrijd eindigde in 2-2, nadat FC De Bilt eenvoudig met 0-2 de leiding had en er werkelijk geen vuiltje aan de lucht was, toch kantelde die wedstrijd in het laatste kwartier, nadat de Biltse keeper een rode kaart kreeg.

  Het was zaterdag dus een heel belangrijke wedstrijd en dat was aan alles te merken: het spel van de Biltse mannen was prima en er was veel enthousiast publiek op deze wedstrijd afgekomen.

  Om 14.00 uur floot de prima leidende scheidsrechter voor de eerste maal en FC De Bilt pakte het initiatief. Het duurde toch nog tot de 20e minuut voordat de terechte openingsgoal werd gescoord. Na werkelijk een fantastische aanval over diverse schijven werd Steven van den Berg over rechts de diepte in gestuurd. Hij trok de bal heel strak voor, waar Pier Veldman de bal ineens op zijn wreef nam en die bal vloog keihard in de kruising, een wereldgoal: 1-0. FC De Bilt drukte door en de 2-0 hing in de lucht, maar de bal werd op het middenveld verspeeld en hun spits (Mike Versloot) werd keurig alleen voor ons keeper gezet. Mike schoot goed in, maar onze keeper Menno Vink, kon de bal net nog beroeren en de bal belandde op de paal. Opletten geblazen dus. Daarna waren er prima kansen voor FC De Bilt om voor rust al afstand te nemen, toch bleef het in de eerste helft op 1-0 steken.

  In de tweede helft was de wedstrijd wat meer in evenwicht. Breukelen was wat meer in balbezit en viel meer aan dan in de eerste helft, maar de aanvallen van FC De Bilt hadden aanzienlijk meer venijn. Het bleef heel lang spannend en het publiek zorgde voor een gezellige sfeer, kortom alle ingrediƫnten om dit seizoen goed af te sluiten! De trainer bracht enkele verse krachten in en twee van deze invallers zorgden voor de 2-0. In de 80 minuut werd Guillermo Ooft perfect weggestuurd en hij bleef goed naast zich kijken en zag daar Sander van de Berg goed meekomen. Guillermo zorgde voor de assist en Sander van den Berg wist zijn 10e doelpunt van dit seizoen te scoren: 2-0. En of dit nog niet genoeg was, vijf minuten later werd een Biltse aanvaller in het strafschopgebied neergelegd. De scheidsrechter gaf een penalty, die door aanvoerder Sam Eerdmans perfect werd benut: 3-0.

  Zo eindelijk weer eens de verdiende drie punten!

  Ook vermeldenswaardig: ons tweede heeft weer gewonnen en heeft zich hiermee gehandhaafd in de reserve hoofdklasse (hoogste niveau voor reserveteams in het amateurvoetbal). Sterker nog als zij zo doorgaan dan is de vierde plaats haalbaar! (Ajax, Spakenburg en Volendam zijn een maatje te groot)

  Matchdaysponsor

  Broekhuis Ford en Volvo

  Onlangs heeft de sponsorcommissie een goudsponsorcontract afgesloten met Broekhuis Ford en Volvo.

  Ja, u leest het goed: Ford en Volvo.

  U kent Broekhuis Ford, want zij zijn al jaren de overburen van onze voetbalclub en zij verkopen en onderhouden vele Fords in onze omgeving. En dat doen zij uitstekend! Sinds vorig jaar hebben zij het bedrijf Verkerk Volvo overgenomen. Aan dat prachtige pand bij de entree van Larenstein prijkt nu de naam Broekhuis aan de gevel. Henk Verkerk was vanaf het begin van FC De Bilt een uitstekende sponsor en we zijn nu heel blij dat Broekhuis Volvo ook dit stokje overneemt!