• Na het abrupte einde van het seizoen 19-20, staat er hopelijk een beter en gezond seizoen voor de deur. Een feestelijk afscheid van de oude JO19-1 kon uiteindelijk toch in augustus plaatsvinden. In kleine kring werden de trainers Harrold Oosterom en Mark Visser en leider Erik Denekamp bedankt voor hun geweldige inzet. Jammer dat Harrold zijn trainerscarrière in Sliedrecht gaat voortzetten. FC De Bilt zal hem gaan missen. Succes Harrold en natuurlijk Eva!
  De JO19-1 is in vergelijking met vorig seizoen flink gewijzigd. Simon Buis, Jochem Zwambag, Hajo Donders, Robin Cruijs, William Adelaar en Siem van der Woude maakten de overstap naar de senioren en Marnix de Jong gaat in Maastricht wonen en studeren. Maar Tobias Denekamp, Sjoerd de Koster, Tom van Westerop, Teun Moens, Joeri van Ingen, Milad Achikzei, Raoul Janssen, Wietse van de Kappelle, Maxwell Tross, Tommy Veldhuizen en Rafael Steenbeek zijn gebleven. Uit de JO17 kwam de aanvulling met Tijmen Grave, Niels de Koster, Matiz Stofferis en Robin Voorboom. Valentijn van de Pol is de enige nieuweling in de selectie. Hij kwam over van DVSU. De trainers die hier een succesvol team van gaan smeden zijn Edward Buijs en Roland Metz.
  In juli werd tegen Sporting een eerste oefenwedstrijd gespeeld en afgelopen dinsdag werd in Lunetten tegen een DVSU team gespeeld. Dit team stond onder leiding van vader Ilco van onze aanvoerder Valentijn. Zo zagen we vader Ilco o.a. in de rol van coach, trainer, grensrechter, supporter en laatste man in en langs het veld.
  De wedstrijd op het gladde kunstgras van DVSU was niet echt hoogstaand. Veel FC De Bilt-spelers hadden of last van de bal en/of last van de Corona kilo’s. Toch werd verdiend gewonnen. Een goed afstandsschot van Raoul en een keurige intikker van Rafael op aangeven van Wietse zorgden voor de 1-2 winst. Tijmen zorgde voor een ander hoogtepuntje met een hard schot op de lat.
  Genoeg huiswerk dus nog voor de spelers en trainers om er een goed team te bouwen en om er mooi en Coronavrij jaar van te maken.
  Volgende week speelt FC De Bilt JO19-1 de eerste competitiewedstrijd. Saestum is om 15.30 uur op veld 1 van Sportpark Weltevreden de tegenstander.

  DVSU combinatie – FC De Bilt JO19-1 1-2 (Raoul, Rafael)