• Openingstijden FC De Bilt SHOP

    De fysieke winkel is de komende ?? weken gesloten. U kan uw bestelling doen via de webshop of voor een afspraak voor de opening van de winkel een mailtje sturen naar winkel@fcdebilt.nl

  • Het is zaterdagmorgen 29 augustus als de meiden eindelijk weer een wedstrijd mogen spelen.
    Er wordt als vanouds verzamelt bij het witte dorpshuis en daar vind ook gelijk de voorbespreking plaats in verband met de beperkende maatregelen rondom corona op het park in Nieuwegein. Er mogen maar 4 supporters mee die kant op. Aangekomen in Nieuwgein mogen de meiden in het zonnetje warmlopen in hun mooie nieuwe warmloopshirts, het ziet er erg professioneel uit!! Fiene kan helaas niet mee doen door een blessure, De uitslag van de coronatest van Els was helaas niet op tijd binnen, waardoor zij ook niet mee kan doen. Suzanne onze nieuwe aanwinst bekijkt deze wedstrijd vanuit de dugout. Roberta begint in de wissel. En dan is het 12.00 en kan de wedstrijd beginnen. De zon is helaas verdwenen en donkere wolken pakken zich boven het veld. JSV zit er gelijk fel op en in de 1e minuut valt er al een schot, maar Maylin in het doel weet deze er prima uit te houden. Een paar minuten later weer een schot op doel door JSV, naast, daar komen we goed weg. In de 10e minuut geeft Bente een mooie voorzet naar Jasmijn, deze gaat helaas net naast. Dan komt Roberta het veld in en gaat Sanne S in de wissel. Dan volgt er mooi samenspel tussen Bente en Sara, de voorzet bereikt Jasmijn helaas net niet. Onze felle Esmee duwt iets te ruig naar mening van de scheidsrechter en we krijgen een vrije trap tegen. Inmiddels vallen er druppels uit de lucht, hoe kan het ook anders, zaterdag voetballen hoort in de regen! In de 18e minuut een goede ingooi van Sara, ze weet Bente te bereiken. Bente maakt een mooie actie weet tot schot te komen, nee op de lat! Dan wil het in de 22e minuut achterin niet helemaal lukken, het is wat rommelig en JSV weet te scoren 1-0. Sanne S mag het veld weer in en Esmee mag op de bank. JSV krijgt een corner maar Sofie en Willemijn verdedigen goed en weten de bal weg te werken. Er volgt een rustige fase in de wedstrijd. Esmee komt er weer in, Roos mag naar de bank. In de 33e minuut krijgen wij nog een corner, Sanne B neemt hem, maar krijgt hem net niet lekker voor de pot. In 35e minuut kan Sanne S nog een keer op doel schieten, de bal beland in de handen van de keepster en dan is het rust. Het is inmiddels gestopt met zachtjes regenen, het komt met bakken uit de hemel.
    Na wat coachende woorden van Michelle en Pieter kan de 2e helft beginnen. Roos blijft nog even op de bank. De Bilt begint sterk de 2e helft. In de 38e minuut een mooi schot van Jasmijn, de keepster van JSV weet hem er goed uit te houden. Een minuut later een schot van Sara, jaaaa doelpunt 1-1!! Roos mag het veld weer op en Sanne B gaat in de wissel. In de 49e minuut een prachtig schot van Bente deze gaat via tegenstander over, er volgt een corner. Sanne S neemt de corner. Wissel Sanne B er weer in, Sara eruit. Ingooi van Roos, weet Juul te bereiken, Juul kan schieten, helaas over. En dan gaat het de andere kant op, JSV weet een gat in onze verdediging te vinden en scoort in de 53e minuut de 2-1. 2 minuten later weer dreiging van JSV maar dank zei goede verdediging van Sofie en Willemijn weet JSV het doel niet te bereiken. Maar in de 57e minuut heeft JSV een vrije trap, de bal komt mooi voor doel en wordt keuring ingeschoten, onhoudbaar voor Maylin 3-1. Roberta verlaat met blessure het veld, Sara komt er weer in. In de 59e minuut een onbewaakt moment, JSV weet te profiteren en de bal druppelt in het doel 4-1. De Bilt laat dit niet op zich zitten en herpakt zich. Kopbal van Roos naar Sanne S, deze weet helaas het doel net niet te bereiken. In de 61e minuut goed verdediging werk van Willemijn op de bal, lijdt wel tot een blessure bij JSV de dame moet het veld hinkelend verlaten. In de 63e minuut weet Juul een mooie pass te geven op Bente, maar deze is zelfs voor onze super snelle Bente iets te hard. Een paar minuten later mag Sanne B ingooien, hij bereikt Bente met een mooie voorzet, helaas buiten spel Jasmijn. Maar een minuut later is het dan zover Sanne S geeft een mooie pass naar Bente, die hem goed binnen weet te houden en een voorzet op Jasmijn weet te geven, en jaaaa Jasmijn scoort 4-2! Niet veel later probeert Roos met een sliding de bal in het doel te krijgen, maar keepster heeft klemvast. In de 70e minuut verlaat Willemijn geblesseerd het veld, Roberta komt er toch nog even in. In de 72e minuut komt Juul nog dreigend voor het doel, maar de keepster van JSV weet hem goed te houden. In de 73e minuut wordt Sofie nog onderuit gehaald door de tegenstandster en dan volgt het eind signaal, terwijl het zonnetje weer is gaan schijnen. Eind stand 4-2. Een mooie 1e pot, ondanks verlies zijn de coaches tevreden en de meiden ook! Op naar een mooi seizoen.
    Speelster van de week; Bente