• MO13-1 Verliest van Heel goed BFC MO13-1, 6-0

  Vandaag hebben we een uitwedstrijd in Bussum, tegen BFC MO13-1. Dit team heeft net als onze meiden een ongeslagen reeks. En is dan hopelijk de gewenste weerbare tegenstander. Enigszins verzwakt door de blessure van Lina en de afwezige Siene.

  Omdat onze keepster Siene er niet bij is vandaag, en daardoor moet Laura als keepster starten. Aangezien defensie al weken goed draait, is er met Lieke, Floor, Lies en Lola een makkelijke keus gemaakt. Op het middenveld starten vandaag Karlijn, Robine en Mirte.
  Onze veel scorende aanval wordt vandaag gevormd door Silje, Olivia en Rowena.

  In de dug-out zitten nog Lara, Rene en Emelie.

  De scheidsrechter wilde precies op tijd beginnen, daardoor rolde de bal precies om 12.25.
  De bal werd rondgespeeld door BFC en onze meiden hadden moeite om zelf in balbezit te komen. Soms kon er een combinatie worden gemaakt op links met Mirte en Silje of op Rechts met Karlijn en Rowena. Echter konden we de bal niet lang in balbezit houden en kwamen we niet in de buurt van de keepster van BFC. De zeer handige BFC speelsters met een hele goede combinatie van passen, en veel bewegen kwamen wij al snel onder druk te staan. Floor en Lies hadden hun handen vol aan het dichtlopen van de gaten die wij lieten vallen. Ook Robine, Lola en Lieke konden het tempo niet bijhouden. BFC kreeg al snel mogelijkheden en maakte logisch en verdiend de 1-0. De druk van BFC was te groot en het wachten was op meer tegengoals. Terwijl onze aanval niet uit de verf kwam, en strande in goed bedoelde pogingen. Het middenveld werd soms overlopen. Floor had eindelijk haar zin en kon eindelijk eens aan de bak. Door het inbrengen van Lara en Emelie probeerde we de controle een beetje terug te krijgen. Maar ook de wissels hadden direct door dat BFC echt heel goed is. Daarna mocht ook Rene haar kunsten binnen de lijnen tonen.

  Laura kreeg voor rust nog de 2 en 3-0 te verwerken. Ondanks dat ze nog best wat ballen pakte, kon ze niks aan deze doelpunten doen.

  In de Rust hebben we het middenveld versterkt door met 4 speelsters op het middenveld te poseren.
  De aanval bestond nu uit 2 speelsters, iets wat we nog nooit hadden gedaan. Ons aanpassen aan de tegenstander. We hadden nog NUL keer op doel geschoten, en probeerde nu met de snelheid van Karlijn en Rowena op een andere wijze te kunnen scoren/gevaarlijk te worden.

  Maar BFC was niet onder de indruk van deze wijziging en ging door met aanvallen. Onze meiden konden elkaar niet “vinden” en werden ook nog slordiger door het spel van BFC. Heel soms lukte het ons iets langer in balbezit te blijven, maar van lange duur was dat niet. Laura was nu gaan voetballen en Lola moest keepen. Een kwartiertje bleef het wonderbaarlijk 3-0, maar toen eenmaal de 4-0 was gemaakt werden er nog twee doelpunten gemaakt door BFC. Het was uiteindelijk een wondertje dat het maar 6-0 is geworden.

  BFC heeft onze lat bepaald vandaag. Zelf gaan ze na de winterstop bij de jongens competitie verder.

  Bij deze wedstrijd hebben de meiden echt alles gegeven, maar helaas op bijna alle fronten was onze tegenstander gewoon beter. Volgende week is er een nieuwe kans en vandaag gewoon veel geleerd, dat moeten we meenemen.
  Tot volgende week