• Openingstijden FC De Bilt SHOP

  De fysieke winkel is de komende ?? weken gesloten. U kan uw bestelling doen via de webshop of voor een afspraak voor de opening van de winkel een mailtje sturen naar winkel@fcdebilt.nl

 • Zaterdag 19 september de dag na de persconferentie van onze minister President. Gisteren zei meneer Rutte nog dat we afstand moesten houden, want we lopen risico…maar vandaag kon dat op het veld echt niet, want er moest gevoetbald worden! Na lang wachten begon vandaag eindelijk de competitie weer. De eerste wedstrijd van het seizoen tegen Hoogland, op veld 4, kunstgras in de zon! Dat het zonnetje scheen dat was te merken er waren veel toeschouwers, ouders, vrienden, bekenden, maar ook veel opa’s en oma’s, waaronder ook de trotse oma van Sanne B die voor het eerst kwam kijken naar haar kleindochter. Het was trouwens best ingewikkeld voor alle opa’s en oma’s, want onze meiden speelden niet in hun vertrouwde rood/wit, maar in hun zwarte warmloop shirt zonder rugnummers en hou ze dan maar eens uit elkaar…
  Zoals gezegd, de zon scheen en scheids Robin was er klaar voor, net als Cisco onze vlagger van vandaag. Cisco was deze week al in het bos gespot toen hij zich fysiek en mentaal aan het voorbereiden was op het aantal te lopen kilometers…want dat er gelopen zou worden stond vast, onze meiden gingen ervoor! De handjes werden gebokst, de dames waren er klaar voor. Suzanne, Jasmijn H, Roberta en Willemijn startte op de bank onder toeziend oog van de nog altijd geblesseerde Fiene. Super fijn om te zien dat ze er elke wedstrijd toch gewoon bij is om de meiden aan te moedigen.
  Het fluitsignaal klonk, de bal werd afgetrapt, Bente kreeg gelijk een kans, een mooie bal van afstand… maar die eindigde in de handen van de keeper. De bal rolde wat over en weer, maar na 10 minuten viel dan toch al de 0/1, ondanks de inzet van de verdedigers en Maylin. Jammer, maar door…Jasmijn C. gaf een mooie voorzet aan Roos, die het vuur uit haar schoenen renden, maar er net niet bij kon…. Daarna volgde een actie van Sara op Bente die deze door schoot naar Roos, maar de bal kon Roos net niet te bereiken. Zo volgden er nog wat mooie acties van ons, maar zeker ook van de tegenpartij; Juul, Sofie en Esmee hadden het super druk en maakten het de tegenstander zo zwaar mogelijk.
  Er werd gewisseld Roberta en Willemijn kwamen erin, Roos en Els mochten even uitrusten in de dug-out. Maylin werd deze wedstrijd niet gespaard er waren veel aanvallen gericht op ons doel en na ongeveer 25 minuten kwam er weer zo’n aanval, maar deze brak nu door onze verdediging en maakte met een mooie actie Maylin kansloos, stand 0/2.
  De acties bleven ook voor FC de Bilt niet uit. Er kwam een mooie voorzet voor de goal op Jasmijn C, maar helaas schoot deze net over de bal. Vervolgens kwam er weer een mooie aanval met een prachtig schot van afstand van Sanne S, maar helaas op de lat (1).
  Invalster Jasmijn H. was net als vorige week ingevlogen als ondersteuning en kwam het veld in. Er volgden weer wat acties over en weer. Na nog een mooie actie van Willemijn, die helaas ook niet de goal in ging werd het rust.
  Na de rust kwam FC de Bilt feller terug, Bente knalde vanaf afstand richting het doel en we raakten weer de lat (2). Maar zo snel als de bal naar de helft van de tegenstander rolde, rolde hij ook weer terug. Een schot van afstand, Maylin wilde hem pakken, maar kwam er net niet bij en zo ging de bal net boven haar hoofd het doel in, 3/0.
  Een mooie corner van Sanne B, had helaas ook niet het gewenste resultaat. Een aanval vanaf de zijkant met een knap schot van Juul op de goal miste zijn doel en ook een actie van Sara eindigde in de handen van de keeper. Het lukte allemaal bijna.. maar bijna telt niet.
  Er werd gewisseld, Suzanne maakte haar entree in het team. Helaas kwam zij al snel in duel met een van de tegenstanders en dat zorgde ervoor dat ze na enkele minuten geblesseerd weer het veld weer verliet.
  Hoogland was fel en deelde af en toe een flinke schouderduw uit, waarbij vooral de potige verdedigster van Bente had bedacht dat ze nog wat gratis vliegles uit kon delen, waardoor Bente een paar keer door de lucht werd gelanceerd. Bente liet zich niet kisten en maakte een mooie actie en de bal naderde de kruising en…. weer op de lat (3). Na weer heel wat heen en weer ge-ren kwamen we weer in het territorium van Hoogland… De tegenpartij maakte hands, dus nam Sofie een mooie harde vrije trap, net zoals alle andere keren eindigde deze in de handen van de keepster.
  Zo ging het nog een tijdje door, de Biltse meiden wilden wel maar hadden wel wat moeite met de felheid van Hoogland. Els, Esmee, Willemijn, Roberta en Sanne B lieten zich zeker niet van de van bal duwen, ze verdedigden waar mogelijk…. En ineens uit het niets trok de scheids een gele kaart, tenminste zo leek het…. maar wat bleek in een duel werd er door een van de meiden van Hoogland na-geschopt. Zij kreeg van de scheids 10 minuten om er aan de kant over na te denken. Dat nadenken had niet het gewenste effect, want vanaf dat moment veranderde de sfeer van de wedstrijd enigszins, er werd gescholden en er ontstond wat frustratie bij de tegenpartij, die al met 3/0 voor stond dus het leek wat onnodig. Vooral onze verdedigers kregen het zwaar te verduren, eerst Els en daarna Sofie beiden kregen na een verdedigingsactie nog een trap na. Esmee die een super wedstrijd speelde kreeg verbaal ook wat dingen naar haar hoofd geslingerd! Bizar hoe soms het balletje (verkeerd) rolt, maar er volgde een overtreding van ons, waarbij de scheids de bal op de stip legde 0/4.
  Onze meiden lieten zich letterlijk en figuurlijk niet uit het veld schoppen! Ze hebben gestreden wat ze waard waren, maar de dames van Hoogland waren wat fysieker, feller en hadden goede combinaties. De lat ligt hoog dit seizoen dat is wel duidelijk. Soms win je, soms verlies je maar meiden bij FC Utrecht liggen er voor jullie ook nog mooie kansen dit seizoen, in de rust met latje trap!